tiistai 8. heinäkuuta 2014

147. mustaa ja valkoista

Toivottavasti saisin piakkoin tehtyä ne kesken olevat postaukset loppuun ja julkaisukelpoisiksi.
Tänään olikin ratsuina hieman eri tyyliset pollet. Ne olivat Roco ja Mese. Rocosta en varmaan olekkaan kertonut, se sai jalkaansa aika syvän haavan metsälaitumella jonka johdosta poika oli kaksi viikkoa lomalla. Tänään olikin ensimmäinen kerta kun nuoriherra pääsi töihin ja olihan se sen tuntoinenkin.

toinen vähän lihonut, luonnossa näyttää vielä pyöreemmältä :D
 Menin ilmanpenkkiä tarkoituksena hieman testata miten se poika juoksee ja hyvinhän se juoksi. Ei ontunut. Tein sitten hieman käynti ravi juttuja ja sain sen pikku hiljaa taipumaan ja asettumaan. Hieman oli etupainoinen kun oli ihan hirveen kuuma eikä se pikkuherra voi kauheesti jaksaakkaan 2vk loman jälkeen. Otettiin muutamat laukan nostot molempiin suuntiin. Ne oli kyllä kunnon nostot nousi se pollen takapääkin vähän ja se alkoi pomppimaan innosta. On se vaan nii hupsu polle:3 Verkkailin Rocon ravissa ja kävelin sit käymään Satun takapihalla juttelemassa sen kanssa talon ja tallin pystyssäpiosta. Oon taas tallilla ke-la pitämässä "putiikkia pystyssä" kuten meillä sanotaan. Pääsen huomennakin tämän ihanan mustan palleron kyytiin Salen reeniin. Saa nähä kuinka kuolleina ollaan sen jälkeen.

kevät 2014
kesä 2013
Illalla olikin vuorossa Salen reeniä Mesen kanssa. Mietin siinä ponia laittaessa et millonkas sitä on viimeksi ollut tämän ponin kyydissä kouluvalmennuksessa ja tulin siihen tulokseen että viime vuojen puolella taisi olla. Onneksi poni on kuitenkin niin ihana vaikka sillä ei oisikaan pitkiin aikoihin ratsittu läpi.

mese kuvat  on viime kesältä
 Aloitettiin verryttely itsenäisesti. Sain ponin melkein heti ohjan ja pohkeen väliin. Hieman junttasi vasempaan ohjaan kiinni jonka seurauksena itse löysäsin sen ohjan melkein kokonaan pois. Onneksi Sale keksi hyvän tehtävän saada minut pitämään ohjia kädessä koko ajan. Tehtiin serpentiinit molemmille pitkille sivuille eli mahdollisimman pienillä kaarteilla-suoristus-uusi kaarre. Tämä oli sinänsä vaikeaa ainakin alkuun kun se vasen ohja oli löysä jolloin ponin pää nousi ja se lähti juoksemaan alta pois. Ei kestänyt kauvaakaan kun muistin pitää ne ohjat kädessä ja kääntää jalasta enkä pelkästään ohjasta repimällä. Ei kauvaakaan kestänyt kun saatiin se kultainen keskitie taas samalle linjalle. Vaihettiin suuntaa ja tehtiin samaa siihen suuntaan, lisättiin myös laukka voltit lyhyille sivuille. Siinä piti saada enemmän takaset alle ja siirtymiset pehmeän pyöreiksi molempiin suuntiin. Saatiin Mesen kans lisätehtäväksi nostaa laukka aina urallepäin mennessä ja toisella sivulla aina uralta pois päin mennessä. Tämäkin auttoi siihen että pidän tuntuman koko ajan ja jalat tasisesti kyljissä. Otettiin väli käynnit.



Vaihdettiin isompaan serpentiiniin joka meni koko kentän pituudelta. Mentiin saman tien laukassa aina pellolle päin ja ravia muuten. Nämä menivät hyvin ja sain aika kivoja siirtymiä jo molempiin suuntiin. Muutaman kerran vaan mentiin hieman ristiin kun ite menossa oikeelle ja poni vasemmalle joten pienen mutkittelun kautta saatiin aina oikeet suunnat. Pidettiin taas välikäynnit ja juomatauko. Sitten siirryttiin tulemaan suoralla linjalla ravissa sisään suoristus ja vastalaukan nosto, sekä laukan vaihto linjan päähän. Tämä oli tosi kiva tehtävä! Sain Mesen menemään melkolailla kokoajan ohjan ja pohkeen välissä nätisti peräänannossa ja vaihot onnistuivat ihan sikahyvin. Vaihettiin vielä suunta ja sama siihenkin kierrokseen. Tässä suunnassa unohdin tyystin suoristaa ponin ennen nostoa jolloin saatiin ns. sakkokierroksia. Muutaman onnistuneen kerran jälkeen otettiin loppu ravit. Tunti oli tosi kiva ja poni vielä parempi♥ tätä ponia on vaan niin vaikea olla rakastamatta, minu pikku hany

on vaikea arvata ketkä saatatte nähdä muutaman viikon päästä jälleen kisakentillä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos