maanantai 23. kesäkuuta 2014

145. Toto ja Roco♥

Maanantaina alkoi tallilla kesätyöni. Joten kaksi viikkoa menee melkein putkeen siellä. Nyt juhannuksen olen tallilla isoshommissa kehvaleirillä ja Totoa liikuttamassa.  


Tiistaina Miia kerkes kuvaamaan mun ja Toton ratsastusta. Mentiin pitkästä aikaa kangilla koulua. Tehtiin ihan perus juttuja ympyröitä, loiviakiemuroita ja pohkeenväistöjä. Toto tuntui tosi kivalta ja sain kivoja pätkiä tehtyä. 








Illalla menin sitten Rocolla tunnille. Alkuun oli tarkoitus mennä Piskolla, mutta Rocolle ei tullut ratsiaa joten mie sitten "jouvuin" menemään sillä. Teimme alkuverrytelyksi ympyröitä päätyihin joissa kokosimme hevosia ja pitkillä sivuilla taas pyysimme niitä pidentämään askelta hieman, mutta ei keskiraviin asti. Roco tuntui tosi kivalle hieman koitti painaa käelle, mutta kun sain pikkuhiljaa kiinni kuinka Rocoa pitäs ratsia. Tehtiin samaa myös toiseenkin suuntaan. Aloitettin sitten tunnin varsinainen tehtävä. Jokaiselle pitkälle sivulle piti nostaa laukka ja kulmassa raviin, ravissa voltti kulmaan ja uus nosto. Varsinkin vasemmassa kierroksessa Roco oli hyvä ja siitä oli helppo ratsastaa. Oikeeaan sain tehdä ihan kunonnolla töitä et pyöreys säilyi läpi siirtymien. Jatkettiin sit koko ajan laukassa ja pääty-ympyröille piti taas ottaa kiinni  niin pieneen laukkaan kuin pääsee. Loppuraveissa Roco oli jo melko väsynyt, mutta hienosti jaksoi kantaa itsensä loppuun asti.








Torstaiana meillä oli Toton kanssa Ankin estevalkka. Totolla oli suussa "käki" kun viime hyppykerralla todettiin se meille hyväksi kuolaimeksi. En vaan tykkää kauheesti verkkailla tai tehdä muutakaan tällä kuolaimella, se on niin jotenkin kankea tai en itse vaan saa Totoon läheskään niin hyvää tuntumaa kuin muilla kuolaimella. Tekeehän se kaiken mitä pyytää, mutta asetukset on jäykkiä taipuisuus ei lähde koko kropasta vaan Tollo kääntyy kokonaan ilman sisäjalalle pyöristymistä. Voi olla et mie itekkin ratsastan jotenkin erilailla kun on käytössä vahvempi kuolain jolloin se perus tuntuma muuttuu. Verryttely meni muuten hyvin lukuun ottamatta nuita äskeisiä seikkoja. Aloimme tulemaan yksitellen laukassa ympyrälle jossa oli kaksi puomia yden laukan välillä. Tarkoituksena säilyttää sama tempo läpi ympyrän. Alkuun piti saada vain se tasainen rytmi löytymään ja sitten vasta alkaa ratsastaa asetus sisällä sekä taipumaan sisäpohkeen ympärille. Tultiin sitten alkuun ihan pienillä esteillä ympyrä rataa. Eli teimme kaksi ympyrää joissa hyppäsimme kolmea estettä, yhtä kaksi kertaa kahden ympyrän aikana. Tämä meni tosi kivasti ja Toto antoi hyvin kiinni, No suunta olikin minulle helpompi eli vasen, kun saan oikealla(ulkoohjalla)otettua paremmin pidätteet kuin vasemmalla ohjalla oikeessa kiekassa. Suuntaa vaihettuamme sainkin tehdä useamman sakko kierroksen kun en saanut sitä pidätettä tarpeeksi hyvin läpi. Siirryttiin sitten 13metrin linjan ratsastukselle, se piti tulla neljällä laukalla. Mentiin varmaan kolmesti se kolmella laukalla jonka jälkeen otettiin ravissa sisään tuloja jolloin ei aina saatu laukkaa nostettua tai tuli 3½ laukkaa + hassu hyppy = sakko kierros :D Ankki käski kin meitä pysähtymään esteitten väliin jolloin saan varmasti puolipidätteet läpi. Varmuuden vuoksi se nosti sen toisen esteen 150cm korkeeksi ettei vahingossakaan hypättäis sitä. Mutta joka kerta lähestyimme estettä, minä jarruttaen  ja Toto minulle "sanoen" kyllä me päästään tuo anna mun hypätä!! Kun jarrutukset alkoi onnistua laskettiin este matalaksi ja tultiin se sillä neljällä. Samallailla tultiin myös toisesta suunnasta Tosin ekalla kerralla en saanut Totoa pysähtymään kun toinen este oli vaan 100cm jolloin me mentiin sujuvalla kolmella laukalla ja hypättin molemmat esteet. Tämän jälkeen este oli taas ylittämättömissä korkeuksissa ainakin minun mielestä. Pian este oli sen 80cm ja saatiin silti pysähys ennen sitä. Ja se neljä laukkaa ! Tultiin loppuun vielä yksi 90cm rata hieman kisoja aatellen. Radalla Toto oli ihn huippu ja kuunteli mua tosi hyvin. Ei tullut yhtään turhaa kiihyttelyä tai käsistä pinkomista. Osaase vaan aina yllättää mut!♥




Illan tunnilla pääsin taas Rocon kyytiin. Tällä kertaa aiheena oli esteet. Verkassa Roco oli yhtä hyvä kuin tiistaina ja sain sen meko hyvon avuille. Alettiin melkein heti hyppäämään ristikkoa ravissa ja sitten laukassa. Joka kerta vaihettiin suunta, se meni hyvin. Jatkettiin sitten ympyrällä porttia. En oikein saanut Rocoon minkään laita tuntumaa esteellä, se meni vähän pitkänä ja löysänä. Sitten alettiin tulemaan kaarevaa 7 laukan linjaa, joka me mentiin joko 8 tai 6. Tällöin älysin kysyä Liisalta et ratsastanko Rocoa noskasta pyöreeksi jolloin saan sen paremmin kuuntelemaan ja jarruttamaan. Tultiin pieni rata 70cm korkeudessa. Se meni tosi hyvin ja Roco oli niin tarkkaavaisena. Tultiin muutamia isompia hyyppyjä ja ratana 90cm tällä radalla sattui yksi huono lähestyminen, kun en itse nähnyt paikkaa johon oisin saanut hyvin tuotua. Loppuun Liisa nosti meille vilä 100cm radan. Siinä otettiin muuta huono hyppy punaselle portille joka oli jotenkin hankalasti minun pään ymmärrettäväksi joten en saanut ratsastettua Rocoa siihen kunnolla jolloin hyppy oli sellanen roikasu tai pikku laukka ja hyppy. Lopulta saatiin ihan siedettävät hypyt ja oli kiva lopettaa iloisesti tunti.











Juhannuksena menin Totolla ilman penkkiä rennosti. Kokeiltiin jalkapallon pelaamista mutta ei se oikein tahtonut innostaa Totoa. Se enemmänkin vältteli palloa kuin olisi tahtonut potkia sitä. Kyseessä oli siis iso jumppapallo. Väännettiin myös koulua melko onnistuneesti, sekä yks puoli vauhti maasto käytiin. Lammen veden läpötila tuli melko tutuksi kun Toto päätti hieman kastella mua etusella veteen hakkaamalla ja kerran ku oltiin jo märkiä nii ravailtiin ja laukkailtiin veessä.


Tällä viikolla on sunnuntaina meijän ensimmäinen *alue 90cm kuivasjärvellä -hui! jännittää jo miten meillä menee. *estevalmennus *susanne tulee meille skipun kans♥ *viimeinen työ viikko *paljon ponien kans touhuilua, sekä yksi *yllätys!


3 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos