keskiviikko 17. syyskuuta 2014

159. minun huonot tallitavat

En vieläkään saanut kunkkari postausta julkaisu valmiiksi. Päätin kuitenkin kuvaamattoman viikon jälkeen julkaista tälläsen postauksen jossa kerron minun huonoista tallitavoista. Yleensä koitan puolustellakin näitä jollain tyhmillä syillä jotka nyt päätin tänne kertoa.


1. puhelimen käyttö hevosen selässä
Tämä on hyvin monen  ratsastajan "ongelma" ja samaistun itsekkin tähän. Mitä sitä muutakaan tekisi kävellessä alku-, loppu- tai välikäyntejä kentällä, pellolla tai maastossa? Jos vaikka seuraisi ympäristöä ja näin välttäisi tapaturmien sattumisen, jota onneksi ei ole vielä tapahtunut. Kerran ollaan tosiaan tultu Toton kans laukalla pellolta Satun takapihalle, minulla toinen käsi ohjissa ja toinen puhelimessa.. Toto oli vähän villiintynyt kun kävelimme Ponskun aijan ohi jossa Ponsu otti juuri kohdalla pukkilaukka lähdöt ja Toto tottakai perässä. Jos mulla ois ollut ohjat käessä ja puhelin pois olisin voinut ennakoida tilanteen tapahtumattomaksi.


2. kypärättä ratsastaminen
Hyppään ehkä liiankin usein heppojen kyytiin ilman kypärää. Vaikkapa viedessä tai hakiessa niitä laitumelta, silloin niillä ei eides olesuitsia pelkillä päitsillä mennään. Joskus jopa itellä molemmissa käsissä hepat. Laitsallahan piitää aina saaha ottaa söpöjä kuvia kun ite istuu kyydissä. Joskus juoksuttaessa on tullut käytyä pollen kyydissä tai silloin kun on katsottu ontuuko hevonen ja painoa tarvittu selkään. Sekä se kun joku sanoo et tuu äkkii kokkeileen tätä tää on tänää tosi kiva! Mää käyn äkkiä vaan! -voi sitä silloinkin sattua.


Merellähän tippuu vain veteen tai pehmeelle rannalle! -Mut jos se heppa astuukin vahingossa päälle?


Ei täältä kuitenkaan päälleen tipu! - Mitä jos tänään tippuukin?


3. Hevosten taluttaminen pelkällä kaulanarulla
Mie kuskaan lähes aina hepan pelkällä kaulanarulla tarhaan tai talliin. Miksikö? No ei ravi  laittaa päittiä, se viekin niin kauvan aikaa. Ja jos joku kysyy niin kyllähän se heppa lähtee päitsetkin päässä jos se halua, ei sitä pysty pitämään kun se päättää et nyt mennään. Tääkin on totta mutta koittaisko se oikeesti ees lähteä jos sillä on päitsen, että pelkkä naru kaulalla?


4. Karsinan oven auki jättäminen 
Kun lähden hakemaan jottai tavaroita kaapista, talikkoa lantalasta tms. Onhan ne monesti lähtenyt sieltä kävelemään tai ovat laukanneet pihalle mut se on vaan jotenkin niin kauheen työläs laittaa kiinni.

Siinä taisivat olla ne pää paheet joita tulee tehtyä... No mitäs tykkästte tälläisestä postauksesta ja kiinostaako teitä jos tekisin jonkin laista kuvahaasteen?

3 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos