tiistai 26. helmikuuta 2013

5. koulua,koulua ja vielä kerran koulua

Minusta on tullut ihan kouluratsastaja! No ei vaitiskaan;) oon mennyt nytten 6kertaa peräkkäin koulua ja 3 niistä opetetusti.

Menin torstaina hyppytunnilla Piskolla mut ei ollu kukkaan kuvaamassa niin en jaksa kertoo siitä enenpää ku et ei kielletty kertaakaan ja pudotuksetkin oli ihan oma moka kun en muistanut ratsastaa.

      Perjantaian menin sitten piiitkästä aikaa Satun koulutunnille Meesulla. Poni ei kuunellu pohkeita yhtään, rehellisestä asetuksesta puhumattakaan. Mentiin jottai ympyröitä ja pysähyksiä ravissa. Alettiin tekeen sulkuja ja ne ei onnistunut yhtään koska ponin kyljet oli kuurot joten soitin Jonpelle(joka oli tallissa) että tuo mulle kannukset. Laitoin ne paikoilleen ja poni alkoi pelittää. Pohjeavut meni läpi ja sulut onnistu ravissa hieman alta karkuun juosten. Otettiin sittev vähän laukkaa molempiin suuntiin ja päätyihin ympyrät. Mentiin sitten loppu verkat itsenäisesti. Lopetin ravailun siihen kun poni alkoi venyttää kaulaa eteenalas, otin loppukäynnit. Tunnin jälkeen vein ponin pois ja laitoin sille loimen vaikka en yleensä loimita poneja, mut löysin söpön kuivatusloimen ja poni oli hieman märkä. Päätin että ala käymään Mesellä joka maanantai Satun koulutunnilla et poni pysyy ponina:)
reenin jälkeen



Mesen lälkeen ratsin Piskolla kunnon kouluväännön. Eka kummiskin harjasin sen ja laitoin sille sellasen söpön ratsiloimen :3 Ja laitoin uuden otsiksen suitsiin. Ja menin nyt ekaa kertaa Piskolla koulua kannuksilla kun en jaksanut ottaa niitä pois jaloista. Lähettiin Jonpen kans kentälle, oli hyvä ilma ratsii ku ei  tullu liian kylmä tai kuuma.
        Poni oli aika kuuliainen kun alpotin taas avoilla ja suluilla et kylet tulis pehmeenmiksi. Alettiin sitten ravaileen ja tehtiin ravissa loivaakiemura uraa ja ympyröitä molempiin suuntiin. Otettiin sitten muutamat pysähdykset, ne onnistu tosi kivasti ja poni ei mutkitellut. Aattelin sit kokeilla et miten meillä onnistuis k.n special rata siinä kentällä. Se meni muuten ihan hyvin paitsi oikea laukka loppu kesken lävistäjällä ja vasenlaukka nousi hitaasti ja myöhässä, kaahaten ja lävistäjä mentiin hienossa lisätyssä laukassa kohti tallia! Muuten rata voiskin onnistua jos ei ois vasenta laukkaa xd
       Otettiin sitten muutamia laukan nostoja, poika olitaas virtanen kuten aina halus vaan painaa täysillä eteenpäin, annoin sen hieman laukata pitempää laukkaa et sen sais rauhottumaan. Otin kiinni ja tein pääty ympyröitä lyhyessä aktiivisessa laukassa jotta se joutuisi oikeasti työskentelemään. Loppuun otettiin muutama ravin lisäys ja loppu verkat, annoin taas loppuun venyttää kaulan eteen alas ja käyntiin.

reeniin menossa



ostin pojalle uuen otsapannan♥



Launatai aamuna menin sit Piskolla Satun kouluvalkassa joka oli tosin vain puolituntia tai ei sitäkään, sellaisesta asiasta johtuen jota teidän ei tarvi tietää ;) Laitoin siis ponin valmiiksi noin 11. Satu tulikin juuri ajoissa kentälle. Otin alku käyntejä ja pöyrättelin muutamii ympyröitä ja jottai kummallisia kiemuroita. Siirryin raviin ja tein taas jottai kiemuroira.
      Mentiisn sitten tallin päähän ravissä pääty-ympyrälle ravissa ja aloin työstään Piskoa kunnolla siinä, vaihoin suuntaa ja otin vähän laukkaa. Satu katto laukan sujuvuutta ja sain kuulla et sen takapäätä pitäs saaha vahvenmaksi jotta se ottais takajalat paremmin mukaan ja laukka oisi takaa eteenpäin tulevaa eikä etujaloilla kauhomista. Mentiin sit keskihalkasijalle ja väistettiin siitä molempii suuntii ravissa ja käynnissä.
    Satu lähti sisälle ja me otettiin sitten laukan nosto harjoituksia. Ekaks oikeasta käynti-laukka-käynti-laukka-käynti siirtymiä. Vasempaan sitten sama. Otin sit loppuverkat ja poni pois.




Ratsin illasta vielä Tähteröisen. Se oli aluksi kiva mut sitten ku alettiin laukkaan se sekos, kun sillä ei olla viikkoon laukattu koska se on mennyt tunneilla ja tuntilaiset ei saa/halua laukata sillä. Joten mentiin pukkiloikkalaukkaa pitkin kenttää :D Kylse siinä hieman rauhottu mut poukkoili silti sinne tänne ja mistään ei tullut mitään. Lähin sit Jonpen kyydillä kotia.
     Sunnuntaina menin tallille joskus kahen aikaan. Mentiin eka Satun kans ratsiin Tähti ja Vilma puoleksi, Tähti oli samallainen höseltäjä kuin eilettäin (; Sitten ku Satu istu kyytiin nii ei sen tarvinnu tehä siellä mitään ja Tähti toimi kun unelma!(oon niin kade Satun ja Liisan ratsitaidoille!!) Menin sit Vilmuskalla vaan käyntii ku Arto(Satun mies) oli vähän rällätelly sillä pello nii oli ihan yli herkkä suusta. Nii käveltiin vaan.
      Sen jälkeen menin hoitaan Piskon ja laitoin sen kuntoon. Mentiin vähän saman laista ku eilettäin ekaks kunnolla kaikki askellajit läpi ja otettiin paljon vasemman laukan nostoja, silleen et nostin laukan laukkasin 5askelta ja käyntiin/raviin. Sitten siinä Pisko alko lusmuileen ja lopetti laukaamisen kesken ku oltiiin jo vaihettu tehtävää nii se vaan siirty itekseen raviin. Tarkoitus oli laukata lyhyen sivun keskeltä puoli kierrosta silleen et otettais kaks laukka volttia pitkälle sivulle ja laukka loppu useasti toisen ympyrän jälkeen. Päätin ite ryhdistäytyy siellä selässä ja laukata koko kierrosta silleen et joka sivulle vähintään yks ympyrä ja alotettiin alusta joka kerta kun otti raviin. Tokalla kerralla päästiin jo koko kierros, molemmissa suunnissa. En kyllä tiiä kummalla oli enemmän hiki mulla vai ponskilla kun jouduttiin molemmat töihin. Otin siinä sitten loppu ravit ja käynnit mentiin silleen et Pisko käveli mun perässä kentällä samalla kun keräsin paskat pois, aww se oli söpö ku aina pysähty ootaan mua:3Laittoin pojan pois ja lähin kottiin.
      Tiistaina menin sit tunnille Piskolla, aluks aattelin et mennään pellolle ja se oiskin ollu mukavempaan:) Mentiin jottai ympyroitä ravissa ja käynnissä. Mentiin sit väistöin oikeeseen onnistu ravissa ja käynnissä ja vasempaan vain käynnissä, kun mentiin ravissa tämä pysähty ja alko keuliin ku ei halunnu tehä sitä! Päästiin me kerran ravissa muutama askel. Lopuksi sai sit laukata vapaasti ja me sit laukattiin melko kovaa xd otettiin itsenäiset loppuverkat ja muutamat lisäykset, voi että Pisko tykkää ravata lujaa ja pitkästi (: Laitettiin hepot pois, tehtiin ilta talli ja lähettiin kotia.
     Tänään(keskiviikkona) menin bussilla tallille. Menin vain pitämään Kianalle noin 5v tytölle tuntia Meesulla. Mentiin pellolla silleen et poni on mulla koko ajan narussa ja solmu ohjien päässä et Kiana saa ottaa ohjat tuntumalle. Mentiin käyntiä ja ravia, sekä 1 askel laukka ku Mese ei halunnu laukata enenpää (;;

-venppa


1 kommentti:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos