sunnuntai 3. helmikuuta 2013

2. Kunnon postaus pitkään aikaan

Olin taas viikonlopun tallilla kävin tosin yhden yön kotona koska siskoni tuli käymään. Ratsastin viikonloppuna 9 tuntia :o oon ihan poikki. Olen oikeasti aika onnekas koska saan ratsastaa näin paljon välillä satu "pakottaa" minut hepan selkään jos se ei ite ehi tai jaksa ratsii nii se laittaa mut ratsastaa, ei se mua haitta ;) mut ois kiva välillä olla vaan tallilla ja käyvä vaikka talutelemassa polleja talli pihassa tuntien aikaan. Mutta en valita koska monet heppaharrastajat pääsevät vain kerran viikossa tallille. En jaksa kirjottaa jokaisesta tunnista erikseen vaan kerron muutamasta hyvin menneestä tunnista :) Tässä postauksessa on sitten paljon kuvia (: Laitan koosteen piakkoin
Hox!
huomatkaa kysely! :)

Perjantai 1.2
Ratsin ekana Piskon ja siitä muutama kuva :)
yritettiin ottaa halikuvia mut poni ei pysyny 4 jalalla ;)

nosta käsky :)(tekee vain minun käskystä)


peltolaukkaa


sisko ja ponit♥
Sitten menin Tähellä vähän aikaa ilman satulaa, se meni ihan nätisti Täheksi (; Lopuksi ratsin Meesulla ilman varusteita silleen et sillä oli suittet päässä ilman ohjia ja ohjat oli sen kaulan ympärillä. Se meni yllättävän hyvin verrattuna viime kertaan jolloin se meni minne halus.

Lauantai 2.2
Tehtiin Jonpen ja Selinan kans aamutalli ihan normaalisti, oltiin tehty kaikki hommat noin 10 mennessä. Oleskeltiin leirikämpässä ja katottiin yhtä tuntia. Mentiin sen jälkeen Jonpen kans ratsiin Karkki ja Tähti. Menin taas Tähellä ilman satulaa. Tänään se oli vähän huonompi ku eilen nakkeli aikapaljon päätä kulmissa kun oisi pitänyt asettua sisälle päin. Käynti väistöt onnistu aika hyvin siihen nähden miten vähän sitä on oikeesti koulutettu. Käytiin vielä ottaan muutamii kuvii tallipihalla.



moi olen aasi :3
 
Käytiin syömässä tyttöjen kans ja lähin sitten ratsiin Piskoa. Menin silläkin ilman satulaa, kun en jaksanu laittaa satulaa selkään ja pojan selkään tullut vähän massaa ku ei selkäranka tuntunu niin pahalta ku ennen. Aluks käytiin vaan käveleen tallipihaa ympäri et ei kierrettäis vaan kentän aitojen sisäpuolella. Otettiin himan ravia, poni hakeutu jo itsekkin muotoon:) otettiin sitten pari lisäystä siinä parkkipaikan kohalla ja kun seuraavalla kerralla otettiin seis niin poni nousikin pystyyn ku oisvaan halunnu juosta :3 siinä sitten seisotin sitä niin kauan et se maltto olla neljällä jalalla maassa. Käytiin siinä välissä aina hangessakin ja jottai mäkiä et ei ihan tylsistyttäis. Otin sit hieman laukkaa siinä tiellä. Loppu ajasta meninkin sit kentälle ja Pisko pyöristy jo tosi kivasti ja oli tosi kuulianen ku tehtiin siitymiä ja laukan vaihtoja. Ja ne keski ja lisätyt ravit! ah ne oli ihania. Pisko oli kaikin puolin ihana♥









Vedin illasta Katilla yhen maaston mentiin melko vauhikkaasti. Kati oli aika kiva maastossa ku oli jarrut ja kaasu ku yleensä mulla on alla sellanen hepo jolla on vaan kaasu xd. Voisin mennä sillä uuestaankin metässää jos Miia ei oo mukana :)(Kati on Miian hoitsu nii se ratsii sen aina ku on tallilla)


Sunnuntai 3.2
Menin joskus 11 tallille, Jonppe oli jo tullut hieman aikaisemmin sinne. Siinä istuttiin ja mietittiin et mitä tehtäis tähen ja Karkin kans. Päätettiin lähtee maastoon. Haettiin pollet ja varustettiin ne. Menin Tähellä vähän kentällä Jonppea ootellessa. Otettiin ravi-seis-peruutus-ravi onnistu aika hyvin siihen nähen et ei olla paljoo peruuteltu tai otettu suoraa ravista pysähyksiä. Jonppe tuli ja lähettiin maastoon, mentiin vaan ravi käynti maasto, paitsi Karkki halus aina umpihangessa laukata ku se ei pysny Tähen ja mun perässä. Maasto meni hyvin, lukuun ottamatta sitä et justku otiin ottamassa käyntiin nii Tähti sai jonku potkimis kohtauksen ja alko potkii Karkkia päin, mutta onneksi Karkki osas väistää eikä honkin jälkiä tullu :)
Sitten menin Meesulla läpiratsastus mielessä, tarkoitus oli mennä kunnon koulurääkki itelle ja ponille mut en jaksanukkaan mennä kunnolla vaan menin vähän sinne päin. Ponista on tullut oikeesti kauhee lusmuilija mullakin yritti aluksi oikoo kulmat ja liikkua ku etana mut kun sitä vähän komensi nii alko liikkuun vähän turhankin reippaasti. Mentiin jottai siirtymisii ja keski raveja jotka ei oikein onnistunu... Jos ensviikon perjantaina jaksas mennä oikeesti koulutunnille sen kans. Ja ei se haittais vaikka käytäis vähän metässä päästelemässä paritunti :D Siinä loppu vaiheessa Satu pakotti mut Katin selkään ku se on niin helppo ja kaikkee, mut ei se mennyt mulla läheskään yhtähyvin ku Satulla.



Vimppana ratsin sit Piskon. Aluks menin ihan käynnissä ympyröitä ja pysähksiä, sekä peruutusta joka onnistu ihan suht hyvin. Kokkeilin avoja ja sulkuja ne meni hyvin viimekertaan verrattuna jolloin poni vaan juoksi larkuun pohjetta. Otin ravia työskentelin siinä sitten samoja asiaoita kuin käynnissä. Menin myös vasta asetuksia oikeaan kierrokseen onnistu paremmin kuin vasempaan. Tehtiin myös kolmikaarisia ja kaareva uria. Otettiin vähän oikeeta laukkaa, mentiin paljon ympyröitä ja kokosisn muutaman kerran ja se onnistui aika hyvin. Otettiin laukanvaihto vasempaan laukkaa sekin suunta menin hyvin kunnes nostin laukan uudestaan ravista jolloin Pisko lähti vähän juoksemaan eikä alntanut lyhentä itseään. Lähettiin sitten käväseen pellolla päästämässä ylimääräset virrat pois. ravattiin aluksi tarhan renaaa pitkin ja sitten laukattiin se kolmesti päästä päähän. Tultiin takas kentälle käveleen. Otin ravia ja poni oli heti paljon paremmin  kuulolla ku äskön. Tuli _tosi_ hienoja keskiraveja  ja lisäyksetkin oli melko hienoja, altoi nätisti kiinni aina lisäyksen jälkeen. Otettiin uudestaan vasentalaukkaa ja se meni jo paremmin kuin ekalla keralla. Otettiin siinäkin muutama laukan vaihto ennen loppu raveja. Annoin mennä aika pitkässä muodossa ku oli menny niin hienosti koko tunnin♥ Oltiin jo menossa pois, mut kun tulin alas nii huomasin pojan vielä puuskuttavan ja nakkasin vaan satulan pois ja lähettiin köpötteleen talli pihalle ilmansatulla, käytiin kahlailemassa hangessa käveleen ranta tiellä. Vein Piskon pois ja syötin sille paljon porkkanaa ja opeteltiin samalla kumartaan sillen et toinsen jalan laskis maahan, mut alusk tehään se silleen et piän sitä jalkaa ilmassa ja pisko kumartaa sitä tukea vasten, ajattelin esn viikonloppuna mennä ulos ja tehä sen jossain hangessa et ei tuu jalkaan haavoja.

-venppa

7 kommenttia:

  1. Teettekö te aamutallia keskenänne (ei siis tämä satu paikalla) ja kuinka usein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehään aian aamutalli ilman Satua, lähes joka viikonloppu riippuen siitä miten ollaan tallilla yötä :)

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Tuli vaan tällänen kysymys mieleen kun luin sun aikasempia postauksi, että aijotko mennä hevosalelle opiskelemaan? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en ole menossa heppa alalle kun siellä on melko huono palkka ja ei sitä tarjontaakaan ole kovin paljon, jollei lähde ulkomaille ja tällä mun kielitaidolla no thanks! piän hepat vain harrastuksena :)

      Poista
  4. Onpas hurjia kuvia! Hyvännäköistä menoa noissa lauantain koulukuvissa ja aivan ihana tuo banneri. :)

    VastaaPoista
  5. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos