torstai 9. toukokuuta 2013

18. Kouluaaaaaa

En taas ole ehtinyt jaksanut kirjottaa tänne. Kohta loppuu peruskoulukin oliko 17 päivää koulua ja sit ihana loma jota on jo ooteltukkin! Ennen kesää on tulossa turkalla koulu ja estekisatkin johon meen varmaan Piskolla ja _ehkä_ Penalla kun se on nyt parantunut(ja lihonut) ja päässyt taas töihin. Kesällä on sitten paljon tekemistä Mese pitää pitää kisakunnossa vaikka se on laitsalla ja leireillä. Sekä ollaan menossa Meesulla Power Cuppiin!♥ Vaikka siinä on se esteosuuskin niin Satu lupas et me saahaan mennä siihen. Vaikka en  mee kesällä mihinkään leirille niin oon Turkalla leiriavustajana ja muutenkin vaan koko kesän siellä. Susannen luoksekkin pitäs jossain vaiheessa keretä ja ainiin ne kesätyötkin menee sit tallilla; aatelkaa mulle maksetaan siitä et oon tallille :D


No nyt siihen oikeeseen asiaan. Menin sunnuntaina Mesellä Satun kouluvalkassa joka ei mennyt ihan niiku ois pitäny. Poni oli ihan mutkalla eikä asettunut vasempaan rehellisesti. Mentiin vähän miten sattuun koko valkka läpi. No aiheena oli k.n specialin rata kun toisaan olen menossa sinne Power Cuppiin ja siellä on se karsinnan koululuokkana. En jaksa kummemmin selittää. Poni kulki nätisti aina niin kauan kuin jalkani irtosi kyljistä jolloin se nosti nokan ylös ja lähti kipittään, mutta kun jaksoin pitää jalat kyljissä niin pyöreenä mentiin siirtymissä ja pysähdyksissä.
   Keskiviikkona käytiin Penan kans pellolla ilman penkkii rällättelemässä ja pysyin kyydissä JESS!!
  Tänään oli sit koulutunti tiedossa. Mentiin Miian ja Selinan kans joskus vähän ennen neljää. Anne tuli laittaan listat ja menin Piskolla kuten edellisenä pivänä olin annelta toivonukkin. Hain ponin sisälle ja harjasin sen Mesen kasrsinassa kun kaikki muutkin oli siinäpäässä tallia. Laitoin vaan suittet kun Mesellä oli estepenkki edellisellä tunnilla. Lähettiin kentälle ja laitoin satulan, hyppäsin kyytiin ja huomasin et joku aasi on laitanu jalkkariremmit väärinpäin silleen jännästi ja eikun alas ja vaihtamaan ne oiken päin. Lopulta kiipesin takas kyytiin ja säätiin jalkkarit sopiviks ja lähin käveleen puolipitkin ohjin. Aluks mentiin käynnissä voltteja ja sit siirryttiin raviin, joka kulmassa voltti. Vaihettiin suunta oikeaan ja alettiin tekeen käynnissä siksakki väistöjä pitkillä sivuilla ja ne suju suht hyvin varsinkin kun Pisko ei ollut kuulemma edellisenä päivänä väistänyt ollenkaan. Otettiin sitten ravi ja suunnan muutos. Toisessa suunnassa sit lyhyttä ja koottua ravia lyhkäset sivut ja sit keskiravii pitkätsivut. Suunnan muutos ja samahomma toiseen suuntaan, tälläkertaa tuli yks oikeenlaukan nosto, oma moka annoin epäselvät avut joista Anne huomattikin minulle. Pieni käynti ja sitten varsapäätyyn vasemman laukan nostoja, ne ei oikein onnistunut kun poni on oppinut jonkun kumallisen laukkaravi sekotusen jota se sit alkaa  tyrkyttään kun ei jaksa enään tehdä töitä tai muuten vaan laiskottaa. Saatiin muutama hyvä nosto. Käynnin kautta suunnan muutos ja samahomma toiseesn suuntaa tälläkertaa nostot suju hyvin, mutta laukka oli himan hidastempoista ja tahmeaa. Otettiin siinä raviin-laukka-raviin-laukka siirtymiä. Jatkettiin sitä vielä siinä vähän aikaa ja vaihettiin taas suuntaa. Taas tuli muuuta ma huono laukan nosto ja välillä otettiin oikealaukka ja vaihettiin lennosta vasempaan. Siirryttiin raviin ja oikeeseen kierrokseen. Hieman pitempi ohja ja letkeetä loppuravia. Loppuun Anne käski meijän ottaa vielä ympyrällä vasemman laukan nostoja, ne onnistu sit hyvin ja laukat nousi, kevennin pois ja käytiin Miian ja Katin kans pellolla loppukäynnit. Kun tultiin sieltä niin Liisa pyys meijät mukaan pellolla laukkaileen no mesit käännyttiin ympäri ja lähettiin pellolle rällätteleen. Pisko pysy yllättävän hyvin käsissä ja nautittiin vauhin huumasta. Tultiin pellolta pois, purin ponin ja pesin sen jalat annoin leipää ja nakkasin sen karsinaan.









 
tossa on pieni kooste
 
-venppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos