maanantai 17. helmikuuta 2014

114. paljon kuulumisia

    Hei taas kaikki!
 

Mihin se aika oikein katoaa?! Vuorokaudessa sais olla enemmän tunteja jotta ehtis tehä ne kaikki asiat mitä on suunnitellutkin. Viimeviikolla aloin väsäämään yhtä erikoispostausta ja toivottavasti saisin senkin tehtyy loppuun ennen kesää...
 
Mutta asiaan! Alkuviikosta(viime viikko) kenttä oli tosi luikas ainakin meille joten mentiin sitten pellolla. Maanantain ja keskiviikon äiti kävi ratsiin Toton mutta enhän mie maltanu olla poies hevosen selästä.
Niinpä ratsin maanantaina Taikalla. Menin sillä vähän jottai koulua kentällä, kokkeilin pohkeenväistöjäkin ja se meni ne ihan nätisti pienen mieleen muistutuksen jälkeen. Kävästiin myös pellolla laukkaamassa ja Taika oli ihan mielissään ku sai paahtaa pellolla täyttä laukkaa.
 
 
Tiistaina meninkin sitten ennen tunteja Totolla vähä aikaa kentällä, käynti-ravi hommia. Se oli oikein kiva ja kuunteli hyvin vaikka olikin liukas niin se ei lähtenyt juoksemaan niin kuin joskus kun on hieman liukkaampaa. Menin sitten loppu ajasta pellolle laukkaamaan. Johanna  vaan heitti mulle et mee siellä koottua laukkaa. Mie vaan totesin et "ei me sellasta osata" Lähin sitten pellolle laukkaamaan, menin sellasella noin 15 metrin ympyrällä koottua laukkaa!! Toto oli niin hyvin kuulolla että ei voi muuta sanoa kuin on mulla mahtava yp heppa♥ Oli tosi kiva ratsia kun Toto ei kaahaillut pitkin kenttää vaan kuunteli mun istuntaa toosi hyvin. Kävin sitten ravaamassa koko pitkän baanan ja kävelin kentällä loppukäynnit.
Illalla menin vielä Venpulalla tunnilla. Tunnin aiheena oli suoraan ratsastus. Tultiin siis keskihalkasisjalla ympyröitä aluksi oikeelle ja sitten vasemmalla ja sitten taas oikeelle silleen että halkasijalle tuli kolme volttia. Venlalla oli melko paljon virtaa kun oli liikuttamatta apassionata reissun ajan. Joten alku tunti menikin siinä että sain heppaa ees jotenkin rennommaksi. Pikkuhiljaa alkoi löytymään se rento ravi ja taipuisuus. Loppuun alettiin ottaan myös laukkaa pitkille sivuille ja se meni tosi hyvin laukka oli rauhallista ja tasasita. Siirtymiset onnistu oikein hyvin. Olin oikein tyytyväinen tuntiin.
 
 
Keskiviikkona kun äiti ratsi Totolla menin ite Piskolla kangilla. Pisko ei sanonu mittään kangista vaikka ne oli sillä suussa ekkaa kertaa. Tein ihan perus juttuja ja Pisko toimi oikein kivasti kangilla. Se pysyi luotiviivan yläpuolella ja kulki niska korkeena. Siirtymiset toimi istunnalla hyvin. Laukan nostot oli teräviä ja eteen pyrkiviä eikä sellasia tahmeita. Kävin myös pellolla laukkaamassa jotta saatais vielä lisää takapäätä mukaan laukkaamaan  kun kenttä oli edelleen hieman liukaspohjainen jolloin Pisko tikutti takapäällä laukassa. Pellolla se kuitenkin laukkas mukavasti ja ai että olin kauvannut tätä ponia ja sen liikkeitä ja kaikkee siinä!♥  Toivottavasti pääsen taas pian ratsimaan tällä ihanuudella!
 
puhelin laatu
Torstaina menin sitten pellolla kangilla ja ilman penkkii, ai niin ratsuna siis toimi Totilas. Tein samoja ympyrähommeleita kun tiistainakin ja Toto oli jälleen kerran tosi kiva ratsastaa.
Perjantaina oli vuorossa reippailu maasto Satun ja Arton kans.

jälleen puhelin laatu
maastoon lähössä

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lauantaina meillä oli sitten koulutunnilla avoja. Ne onnistui vasempaan aika huonosti kun istuin liikaa ulkona ja Totohan reagoi siihen poikittamalla ja menemällä pohkeen väistöä. Oikeaan oli huomattavasti helpompaa koska istuin jälleen oikeella enemmän jolloin se ei haitannut avon ratsastusta päin vastoin se auttoi saamaan Toton tekemään niin kuin piti. Sain paljon hyviä pätkiä oikeeseen kierroksen. Ja laukatkin nousi hyvin ja se oli rauhallista sekä pyörivää. Tunti meni kokonaisuudessaan tosi hyvin!
 
Sunnuntaina käytiin hiihtoratsiin Totolla ja otettiin muutamia söpöjä kuvia.
 





 
Käytiin myös hiihtoratsiin Piskolla ja Johanna pääsi kuvaamaankin sitä.
 





 Tälläistä tällä kertaa ja toivottavasti pääsen postaileen hieman useammin kuin kerran viikossa nii ei tulis näin pitkiä postauksia.
 
-venppa


2 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos