sunnuntai 3. tammikuuta 2016

vuoden 2015 tavoitteet pakettiin

Vuonna 2015 on itketty, raivottu, naurettu, huudettu, onnistuttu, kaaduttu ja noustu ylös, voitettu, hävitty, ikävöity, iloittu, tultu täysi-ikäiseksi, hypätty ensimmäinen 100cm luokka, startattu Piskon sekä minun ensimmäinen Helppo A ja paljon muuta mahtavaa! Ensimmäinen vuosi vähään aikaan kun sain treenata ja kisata samalla hevosella koko vuoden eikä tarvinnut luopua siitä.

Se oli aivan mahtava vuosi ja kiitos siitä kaikille mukana olleille!♥


Mitä tuleva vuosi tuo tullessaan?


En uskalla edes miettiä! Tavoitteita en halua alkaa laatimaan sillä en tiedä itsekkään mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Tasan kuukauden päästä (3.2) lähtee lentokone kohti Hollantia, Middelburgia jossa odottaa viiden viikon työässäoppimisjakso. Lähden täysin vieraaseen kaupunkiin, vieraalla kielellä, vieraaseen kulttuuriin ja ilman ketään tuttua. Pääsin kuitenkin asumaan äitini kaverin luokse, jota en kuitenkaan itse tunne yhtään mitä nyt sähköposteja olemme vaihtaneet. Vielä ei jännitä, mutta pian on senkin aika! Kerron lähempänä hieman tarkemmin kv - jaksostani Hollannissa. Pian suomeen palattua on minun valmistujaiset. Sen jälkeen pitäisi hakea töihin tai miettiä jatko opiskeluita. Mutta en tiedä mitä haluan tehdä, muuta kuin ratsastaa.

Älkää huoliko postauksia tulee myös Hollannista. Aion käydä siellä ratsastamassa ja jos en kauheana käy talleilla, niin kiinnostaako teitä lifestyle postaukset Hollannista?

Kuten on selvää Vilman vuokraus jää poissa siksi ajaksi kun olen Hollannissa. Siihen asti aion ottaa kaikki treeni mahdollisuudet irti mitä saan. Palattuani suomeen jatkamme todennäköisesti Vilman kanssa treenailuja ja koitamme päästä starttaamaan kisakausi. Myös Piskon kanssa olisi tarkoitus päästä kisaamaan tällä kaudella koulua. Mikäli kaikki menee hyvin. Mitään en uskalla sanoa varmaksi.


tavoitteet Vilman kanssa 2015:

Esteillä olisi tarkoitus päästä hyppäämään 100cm ratoja aluetasolla. Alkuun tietysti haluan hyviä virheettömiä 90cm ratoja. Jos kaikki menee hyvin, niin kauden pääkilpailut ovat Pohjois-Suomen Suomenhevosten estemestaruudet, sekä Suomenratsujen Kuninkaalliset ja käydä yhdet kenttäkilpailut.
kisakauden 2015 Vilman ja minun ruusukkeet, kuvat on ottanut äiti
  • Saatiin paljon hyviä 90cm ratoja ja päästiin myös starttaamaan yksi 100cm vain yhdellä pudotuksella. P-SM:miin en päässyt kenenkään hevosen kanssa, sillä olin ratsastuskiellossa kaatumisen takia.

Kouluratsastuksessa olisi tarkoitus päästä kilpailemaan aluetasolla He B ja jos treenit menee hyvin niin He A:ta kangilla tai ilman.
  • Tämä tavoite oli liian kaukana tavoiteltavissa. Pääsimme kotikisoissa starttaamaan sen Helppo B luokan.

Maastakäsittelyn saloihin olen alkanut pikkuhiljaa Vimppua opettamaan ja sama jatkuu vuoden vaihduttua.
  • Emme ole tehneet maastakäsittelyä mitenkään erityisen paljon. Uusi temppu tosin opeteltiin. Pusun antaminen ja huulen nostaminen.

Tahdon kasvattaa Vilman kanssa samanlaisen luottamuksen ja kunnioituksen kuin Toton kanssa saimme rakennettua.
  • Luottamus on ainakin kasvanut ihan hirveästi!♥


tavoitteet Aatun kanssa 2015:

Päästä kilpailemaan joskus ja jossain.
  • Kerran kokeilimme lähteä Tallinmäelle kisoihin, mutta A alkoi riehumaan vinkassa ja sai harjoitettua sen aika huonoksi. Sen jälkeen ei olla koitettu lähteä minnekään kotoa. Kotikisoissa olemme kisanneet niin esteitä kuin kouluakin.

Saataisiin tasaisuutta ja kaikki pelleilyt pois.
  • Tasaisuutta olemme todellakin saaneet, välillä on jopa tylsää ratsastaa A:lla kun on niin tasava. Nyt reilun vuoden ratsastettuani Aatulla en usko että se jättää ihan kaikkia pelleilyitään pois. Se ei kuitenkaan nykyään saa enää varottamattomia pukkikohtauksia ja on muutenkin kaikin puolin rauhallisempi. Välillä se saattaa protestoida työntekoa pikkupukilla.

Päästäisiin aloittamaan esteratsastuksen alkeet ja käytyä kotikisoissa hyppäämässä.

  • Viime vuonna aloitimme ihan puomeista estetreenit ja loppukaudesta hyppäsimme yksittäistä 100cm okseria. Kotikisoissa hyppäsimme 70cm ratoja.

Kärryihin totuttelu.
  • Tätä emme kyllä päässeet tekemään, mutta ohjasajoin A:ta pariin otteeseen.

Hiihto- ja pulkkaratsastusta, sekä maastoilua.
  • Pulkkaratsastus on ainoa näistä mitä emme kokeilleet.

Maastakäsittelyä ja temppujen opettelua.
  • Aika paljon ollaan vuoden aikana oltu kentällä leikkimässä ja maastakäsittelemässä. Mitään uusia temppuja ei olla opeteltu. En oikein tiedä mitä tuolle kannattaa opettaa ettei keksi alkaa tekemään mitään tyhmää tempun varjolla.


oma ratsastukseni 2015: 

Ryhti kuntoon:
ensimmäinen kuva 2014 ja toinen 2015
  • Parannusta viimevuoteen on paljon, mutta tekemistä on edelleen. Tosin nykyään ongelma on ainoastaan laukassa. Välillä kun en keskity kunnolla niin alan könöttämään myös ravissa.

Kädet ylöspäin ja niihin tasaisuutta:
ensimmäinen kuva 2014 ja toinen 2015
  • Niitä olen myös saanut nostettua ja rentoutettua. Ne ovat myös huomattavasti tasaisemmat kuin vuosi sitten, mutta aina on parantamisen varaa!

Ratsastan mahdollisimman paljon muillakin hevosilla kuin Vilmalla
  • Joo’o. Olen ratsastanut aika paljon muilla hevosilla. Varsinkin alkuvuodesta kävin Vilman ratsastamisen lisäksi tallin muilla hevosilla kerran viikkoon tunneilla.

Piskolle aluelupien hankkiminen ja sillä koulukisojen kiertämistä. Ehkä jopa Helppo A:ta!
  • Pisko sai alueluvat ja kävimme yhden Helppo A:n ja kaksi Helppo B luokkaa. Sekä kokeilimme hypätä, mutta se ei ollut ihan meidän juttumme enään.

Meesun kanssa puuhastelua.

  • En kyllä ihan kauheasti ole Mesellä ratsastanut tai muutenkaan touhuillut mitään muuta. Alkuvuodesta käytiin pellolla kuvailemassa muutaman päivänä. 

2 kommenttia:

  1. Sullahan noi tavoitteet meni aika nappiin. Oot kyllä vuoden aikana kehittynyt erityisesti A:n ja Vimpun kanssa! Ihania kuvia ja olis mielenkiintoista saada lifestyle postauksia Hollannista :)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos