maanantai 18. maaliskuuta 2013

8. iloa ilman pukkeja

Menin kolmen aikaan tallille. Hain Penan sisälle ja laitoin käytävällä ku sillä on tapana heti karsinaan päästyä alkaa piehtaroija, nii säästyin ylimääräiseltä harjaukselta. Laitoin ponilla vaan suittet ja itelle kypärän päähän ja pihalle.
   Ekana mentiin tutkaileen käynnissä talli ympäristöö, kahlaan hangessa ja käytiin kattoon autotietä, jonka yli mennään aina maastoon. Tie oli Penasta tosi kauhee se ois voinu vaikka syödä sen xd Lopulta se käveli siihen asvaltille ja lähettiin käveleen kentälle päin.
    Kun päästiin kentälle kävin hakeen kaks puomia ja vesimaton. Talutin aluksi Penan vesimatosta yli ja se käveli vaan siitä päältä normisti. Menin selkään ja tultiin sen yli käynnissä ja ravissa, aluks se oli niin pelottava et ei meinattu uskaltaa sen yli, muutaman kerran hypättiinkin se :) Mutta kun tuuli heilutteli sitä niin paljon, että siihen päälle piti laittaa puomi niin et se ei lähtis lentoon. Sitten vasta siitä tulikin ihan kauhean pelottava. Mentiin siitä kumminkin yli kaikissa askellajeissa ja tehtiin sitten siinä puomin ja vesimaton yli aina laukan vaihtoja. Poika oli niin nätisti ja kuulianen. Sit siinä jossain välissä älysin et kääntää sen vesimaton silleen poikittaisesta pysty suuntaan nii ei lähe tuulen mukan! Mentiin sitä kin sitten ilman sitä puomia siinä päällä ja tällä kertaa poni uskalsi jopa laukassa astua siihen päälle, joka oli tarkoituskin. Kävelin ja ravailin sit siinä kentällä vähä aikaa ja lähettiin pellolle.
   Pellolla käytiin rämpiin sellasessa matalassa hangessa ja raviltiin sen hiihtoratsi  hyppyrin yli (: Poni oli oikein innoissaan ja pärski vaan. Laukattiin sitten niitä pitkiä suoria kotiappäin ja poni alko oppiin et ainakun tulee suora niin sitten mennään ja lujaa. Otin sitten väli käynnit ja pitkät ohjat, käveltiin yhtä suoraa tallilta pois päin ja yhtäkkiä poni käänty ympäri ja lähti täysillä paineleen kotia päin ja mie vaan nauroin ku toinen oli niin innoissaan siellä pellolla. Ravailtiin siinä sit nii et laitoin ohjat kaulalle solmulla ja poni sai mennä omaa vauhtia siellä. Joka kerta kun käännyttiin kotia päin poni vaan lähti laukkaan ja minä siellä selässä istuin ilman käsiä:3 Otettiin loppu verkat kin pellolla tällä kertaa mentiin vaan mutkia et ei enään laukattais. Loppu käyntien ajaksi tulin alas ja Pena seuras uskollisesti mua. Päästin Penan suoraan tarhaan kun ei ollut hirveen hikinen ja se meni heti piehtaroimaan lumipenkkaan. Voi että poni oli hieno tänään♥ harmi kun ei ollut kuvaajaa. Huomenna poni menee sitten ekan kerran tunnille jos joku uskaltaa mennä sillä.
 
    Kun menin talliin Anne oli hieromassa Meseä ja se oli kuulemma ihan jummissa selästä ja takapäästä kuten arvelin kun oli niin jäykkä satulan kans ja vihainen kun selkään koski. Hieronnan jälkeen nakkasin ponille loimen ja sen pihalle. Se sai vapaa päivän pitkästä aikaa. Putsasin sit sen suitset kun en menny ratsiin sillä ja vähän ennen ku lähin kotia menin syötteleen sille leipää ja venyttleen sitä sekä tekeen muutamia temppuja.

Loppuun jottai vanhoja talvi kuvii.





 
Rakas♥
tähän poniin luotan enemmän kuin mihinkään muuhun hepoon♥



-venppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos