perjantai 29. maaliskuuta 2013

10. niiin parhaita poneja♥

Olen taas niin aktiivisesti kirjottanyt että huhhuh. Joo siis menin Mesellä viime viikon perjantaina koulutunnilla ja Satu piti, poni oli  tosi ihana ja helppo mentiin siirtymiä. Tässä tää pieni kooste perjantaista.
 




Eilen alko pääsiäisloma huimat 4pv ! Mentiin Selinan kans tallille joskus puoli neljän aikaan. Haettiin Pena ja laitoin sen kuntoo. Lähettiin kentälle ja siinä oli muutama puomi nii aattelin laittaa ravipuomit meille. Mentiin sit ravissa molemmat suunnat läpi. Otin laukkaa ja tehtiin muutamat vaihot, ne meni puhtaasti ilman yhtään ristille jättöä. Annoin Penan Selinalle ja se talutti sitä sillä välin ku laitoin laukka puomeja meille, laitoin silleen kolme puomia et ei yhtään laukkaa väliin ja sit sellasen välin johon meni yks laukka. Ne ei oikein onnistunut siinä alussa Pena vaan otti ne takasilla mukaan ... Miia tuli sit siinä jossain vaiheessa ja se autto meitä hieman väistöissä ku yksin ne on vähän hankalia.


Tunnin jälkeen vein Penan ulos ja hain Piskon sisälle. Meillä oli hyppy tunnin aiheena ratareeni mut kenttä oli niiiin huono et ei voitu oikein kunnolla hypätä kun jottai pikkusia. Niistä ei oo kuvia :/
   Estetunnin jälkeen menin Mesellä ilmansatulaa vähäksi aikaa kentälle. Liisa oli siinä kattomassa ja sano mulle et hyppää muuta este ku se niin tykkää niistä. Olin sillen et jeeee!!! saan hypätä Meesulla. Nostin laukan ja tulin 50cm korkuselle ristikolle ja poni oli ihan inoissain ja tunsin sen selkään asti ku alko vauhti kiihtyyn ja jarrut häviämään♥ En tiiä kumpi oli enemmän mielissään minä vai poni:3 se oli niiin ihana ku ennenkin! Mentiin se muutaman kerran molemmista suunnista ja päätin mennä pellolle loppu verkkaan ku vauhti oli liian "kova" kentällä vääntöön. Laitoin ponille linimentin etusiin ja valotkii tallista. Jäätiin leirikämppään yöks.

   Tänä aamuna herättiin seittemän aikaan ja alettiin miettiin tuleekohan aamu Anne tänään ja päätettiin soittaa Satulle ja kysyy tarviiko aamutallia mennä tekeen ja se sano et mennään kasilta et sekin tulee auttaa. No katottiin siinä sit lasten ohjelmii ku ei enään nukuttanu. Mentiin ruokkiin ponit ja nakattiin ne ulos. Pihalla oli ihana ilma mut siellä tuuli ihan sikana. Siivottiin karsinat ja oltiin kymmeneltä tehty  koko aamutalli.
  Menin laittaan itelle ratsihousut ja Selina jo harjaili Penaa valmiiksi hyppy reeniin. Laitoin sen kuntoon ja lähin ulos verkkaileen. Menin kaikki askellajit läpi ennen ku Liisa tuli. Otin muutamia siirtymiä ja vaihtoja et poni ois kuulolla.
   Liisa tuli ja alettii tulee ravissa sellasta mini ristikkoo molemmista suunnista. Sitten tultiin laukassa muutaman kerran. Tultiin yks ristikko rata jossa Pena oli ihan superlaiska, alku meni ihan hyvin mut kun aloin käskeen lissää vauhtia poni lako hidastaan ja pukitteleen. Tiputettiin yks ku poni ei nostanu jalkoja ja sit siitä linjalta mentiin toisesta ohi ku aloin komentaan ponia eteenpäin.
   Selina haki mulle kannukset ja Liisa nosti esteitä 60cm radaksi. Sain kannukset ja tultiin muutaman kerran pysty ja sit rata jossa oli uusintakin. Perusradalta tippu yks, mutta menin silti sen uusinnankin ja siinä ois pitänyt kääntää enemmän mut muuten se meni hyvin. Tultiin siine loppuun yhtä okseria jota liisa nosti aina vähän. Lopulta se oli 85xm okseri ja loikattiin siitä yli.Loppuverkaksi otin penkin pois ja ravailin ja kävelin ponin pois.
 





   Sain sellasen pika ilmotuksen et ois pilates tunti vartinpäästä. No laitoin sit Mesen valmiiksi ja mentiin Satun kans kentälle. Tehtiin paljon ilman jalkkareita perusistuntaa ja sit katottiin kevyttä istuntaa meiltä kaikissa askellajeissa. Sekä minun kierouttani kun kaajun aina sisälle nyt älysin miten pysyy pystyssä eikä heppakaan liiraa niin paljoa ku istuu oikein siellä selässä. Mesekin oli niin kuuliainen ja ihana♥ Mentiin puomejakin ois aluks ollut tarkotus hypätä mut enskerralla sit varmaan hypätään. Poni oli niin ihana et apuaa miten se voi olla niin ihana.
   Sitten siinä puoli kolmen aikaan lähettiin Sonjan ja Selinan kans pulkkaratsiin Piskolla. Sonja ei oikeen hankslannu sitä ja se kaatu kokoajan. Pisko taas ei jaksanu seistä neljällä jalalla kun se ois halunnu mennä täysillä, joten me aina keulittiin siinä ku Sonja rämpi hangesta siihen meijän luokse.
Kyllä se sit lopuksi alko onnistuu.



 Päätettiin sit päästää Pisko ja Karkki riehuun kentälle ja yhtäkkiä Karkin jalassa oli hirvee haava vissii hokista ku ne oli lähteny peräkkäi laukkaa, siitä tuli ihan hulluna verta. Menttiin talliin ja Anne teki paine siteen siihen ja laitettii Karkki kuntoon.

 Lähin sit ratsiin Piskolla hieman loppuverkkoja. Otin molempiin kierroksii hieman laukkaa ja poika oli tosi hyvin kuulolla. Molemmissa suunnissa tempo pysy saman ja tulin muutaman puomin nii poni ei lähtenyt ryöstään vaan antoi minun päättää mistä mennään. Otin sitten ravia ja loppu käynnit. Lopuks vielä nosteltiin etu jalkaa hienosti  :)


-venppa

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Ja sulla on muutenkin kiva blogi :) Miten se mesen selkä jakselee? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mese on jo ihan kunnossa kiitos Annen ku hierosen pariin kertaan läpi ja anto olla viikon kevyemmällä käytöllä. Ja kiitosta :)

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos