keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

11. kaikkemme annettiin, mutta se ei riittäny

Sori tuli taas vähän myöhässä... mut eiks se oo parempi myöhään ku ei millonkaan.

Lauantaina mentiin aamulla Miian ja äitin kans kauppaan ostaan arvontaan niitä palkintoja tai mitä siitä nyt voittaakaan. Kärkkäisellä oli sellanen tosi ihan pinkki koulupiiska ja mie vaan vinguin äitiltä et osta se mulle ja lopulta se ostikin sen mulle. JES! Osteltiin aika paljon kaikkea sinne kevätriehaan kamaa ja käytiin ostaan mulle eväitä tallille.
   Tallilla tehtiin talli hommia ja illemmalla vedin Piskolla yhen vauhtimaaston ja ratsin penan.  Otettin muutama ihana kuva Penasta ja Ponsusta.Tehtiin  iltatalli ja mentiin sisälle leipomaan.
ilmeet on kohillaan







 Sunnuntai aamuna herättiin normisti ja tehtiin aamu hommat. Laitettiin kevätriahan juttuja valmiiksi. Mentiin siinä illalla ratsiin, mie Penalla ja Satu Vilmalla. Molemmat meni ihan superisti, kävin Vilmallakin ku se oli niiin hieno :)   Tehtiin iltatalli jo joskus puoli kasin aikaan et saahaan loput hommat tehtyä maanantaita varten.

Herättiiin maanantaina 7 tekemään aamutallia. Ruokittiin hepat, vietiin ne ulos ja siivottiin karsinat.
Oltiin valmiit joskus 10 aikaan. Lähettiin sitten laitteleen kaikki loput hommat mitä jäi eilen kesken. Vietiin esteet hiihtoratsiradalle ja kitkaesteeksi heinää. Liimailtiin uuet heppojen kuvat seinille ja kaikkea muutakin mukavaa.
    11 alko se itse tapahtuma. Sillon alko talutus ja rekiajelu ja hevosenkengänheitto jota ei sitten lopulta ees ollut. Kuvailin siinä sitten kaikkia ihmisiii ja elukoita. Menin siinä puolen aikaan hakeen itelle kypärän ja monot jalkaan. Laitoin samalla Meselle varusteita ja autoin Miiaa hiihtoratsi valjaiden kans. Miia meni verkkaan katin sillävälin ite jännitin ihan hirveenä siinä ootellessa.
     Sitten oli meijän vuoro. Sitte ku pilli soi lähtömerkin merkiksi Kati lähti tosi hitaasti! Huusin vaan Miialle et lujenpaa lujenpaa!!  Sitte tuli ekana suora missä oli kaksi estettä. Kati rupes kyttääniitä?!  Ne mentiin sit nii et olin heijän vieressä suksien kans. Mutkissa Kati meni hyvin se meni sopivaa  vauhtii. Tynnyrit pujoteltiin vauhilla ja ne olikin kaikista helpoimpia koko radalla. Lähettiin toiselle kiekalle, kiihytyssuora mentiin lujaa ja sitte vielä pujottelu sekä maaliin täysillä. Oltiin Katin kans toisia ja sininen ruusuke tuli:)
hirweee loikka

Mentiin vielä silleen et mie ratsin Mesellä ja Miia tuli perässä. Alku lähti ihan täysillä ja jarrut katos kaarteissa. Hyppyrin jälkeen Mese kaatu siinä kurvissa ja siltä irtos kenkä tai sillä irtos kenkä ja sitten vasta kaatu, mut kummisin oltiin kumollaan hangessa. Siinä maassa mietin et tuleekohan Miia meijän päälle, mut onneks ehti jarruttaa ennen meitä. Meille ei käyny kuinkaan, mitä nyt vähän säikähettiin ja poni vähän tärisi siinä. Rauhottelin sitä siinä hetken kun oli täysillä lähössä paineleen joka suuntaan. Satu  sit huusi et "selkään vaan ja rata loppuun" No eikun takas selkään ja vauhilla matkaan. Matka jatku samallaisena nou kontrol fiiliksellä millä oli alkanutkin. Sitten siinä mutkassa josta alkoi uus kierros joku tyyppi hyppäs siihen meijän eteen, huusin jottai "et mitä nää siinä teet?!!!" Mese viisaana ponina väisti ihmistä ja hyppäs hankeen. Miia joutu jarruttaan ja kääntyyn siellä suksilla jotenkin hassusti. Mie vaan painoin  pohkeet onin kylkeen ja se ampas matkaan. Katon  taakseppäin ja oon just kysymässä et pysyikkö pystyssä... just sillon Miia tekee komean supermies lennon sen sukset oli jääny hankeen kiinni ja katoin vaan ku sukset lentää ilmaan ja miia tulee siinä ilmassa meijän perässä kunnes päästää irti ja liusuu  maassa muutamn metrin. Sain ponin hidastettua ja hain Miian eikun takas kyytiin ja matka jatkuu. Loppu rata mentiin sit lujaa ja puhtaasti. Oltais varmana voitettu ilman näitä kommelluksia ku mentiin paljon lujempaa ku Anne joka voiti kisan, Video tulee huomenna.
poing

-venppa


1 kommentti:

  1. Tyypillä jääny aivot narikkaan, ku hyppäs teijä ettee. :DD

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos