tiistai 9. huhtikuuta 2013

13. Candypony

Jonppe soitti mulle joskus puoli kuus et voinko hoitaa Karkin jalan ja käyä liikuttaan sitä jos olin menossa tallille. Tietenkin olin ja lupasin hoitaa ja liikuttaa sen vaikka en tykännytkään ratsia sillä.

Tallille lähettiin joskus kuuden aikaan. Hain Karkin sisälle ja pesin sen kaviot. Harjasin sen ja laitoin varusteet päälle. Hain itelle kypärän ja raipan.
    Eikun pihalle ja kentän läpi, pellolle. Käveltiin pitkin ohjin eka pitkä suora ja sen jälkeen otin ohjat ja aloin ratsastaa ponia pohkeen ja ohjan väliin. Siinä kesti hetki totutella ja opetella ratsimaan Karkkia oikein päin. Muutaman kierroksen jälkeen alettiin päästä yhteisymmärrykseen -pehmeä tuntuma ja paljon jalkaa- Otettiin sitten ravia ja taivuttelin ihan kunnolla niissä mutkissa. Tehtiin muutamia siirtymisiä ja Karkki oli niin helppo siirtää hitaammalle askellajille toisinkun eräät ;) Poika oli aluks aika tahmee mutta alkoi pian muutaman muistutuksen kanssa liikkua omalla moottorilla.
  Otettiin sitten laikka aluksi mutkissa laukan vaihtoja tehden, alkuun tuli muutamat ristilaukat, mutta lopulta sain ponin ajatus tavasta ja saatiin laukat vaihettua puhtaasti. Käveltiin hetki. Otettiin laukkaa oikeeseen kierrokseen kohti kotia. Se ei innostanut ponia yhtään joten patistin sitä vähän pidentämään laukkaa. Mentiin muutama kierros laukassa ja joka kerta kotia päin pyysin vähän kovempaa ja pitempää laukkaa kun aluksi. Muutaman  kerran jälkeen Karkki älys idean ja lähti ite pidentämään kotia päin. Annoin kävellä hetken. Käytiin muutama ravikeirros ja huomasin saman tien kun laitto pohkeet kii nii nokka laskeutu alas päin ja poni hakeutui tuntumaa vasten muotoon.
   Mentiin sit vasempaan muutamat laukan nostot. Ravailin taas vähän ja kerran vielä laukattiin oikeeseen kierrokseen sellasta melko reipasta laukkaa Karkiksi. Menin hetkeksi loppu ravaileen kentälle ja huomasin miten eteenpäin pyrkivä pikkupullponi oli :) Annoin pitkät ohjat ja käytiin käveleen talli pihassa ja poni oli ihan nätisti eikä riehunut yhtään.
   Vein ponin pois ja harjailtiin sitä Kianan, 5v  tytön kans. Kiana talutti Karkin sit pesarille ja hoidin ponin jalat ja pesin hiet pois. Kuivasin sen ja laitoin karsinaan. Kävin tekemässä ponin iltaruuan ja annoin sen sille. Lähettiin äitin kans josku  puoli 9 aikaan kotia.
eka kerta karkin selässä 2012
näin me pro tandemratsastajat ft. systeri

Olen nyt vähentänyt selvästi Penan ratsastusta kun toimii tunneilla ihan OKsti. Käyn sitä aina muutaman kerran viikossa läpiratsiin muuten se on ihan tuntsarina. Meseä ja Piskoa ratsin kerran kahesti viikossa läpi jotta ne pysyis ihan poneina. Hihii saan hypäta Mesellä sitten ku kenttä on kunnossa niin päästään ihan tunnille hyppäämään, tosin vaan 70cm mut silti♥
  Torstaina hyppäänkin sit Salperolla ja Piskolla varmaan viikonloppuna jos Liisa jaksaa hyppyyttää. Sallilla oon viissiin hypänny kunnolla viimeks syyslomalla et millanenkohan se on nykyään varsinkiin ku mennään vissiin pellolle, siitä tulee hauskaa.

näitä mentiin viimeksi ku ponilla hyppäsin ♥
-venppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos