maanantai 15. huhtikuuta 2013

15. viikonloppu parhaassa seurassa!

Olin siis taas viikon lopun tallilla. Ja en jaksa hirveesti kirjotella mutta jottai kuvia aattelin laittaa ku niitä tuli oteltua.

Torstaina menin siis Sallilla pellolla ja se oli aika kauheeta kateltavaa ku poni vaan keuli koko ajan ku ois vaan halunnu mennä täysillä. Ne ei ollu mittään sellasia pikkusia 40cm maasta vaan ihan kunnolla pystyyn ja mie vaan halailin poni jotta pysyisin kyyissä. Esteet mentiin hyvin mutta se oottaminen oli kauheeta ei ees voinu kävellä ku alko jo siinä kuliin ja välillä loikki hankeenkin. Mentiin esteitä silleen et oli pysty-laukka-pysty-neljälaukkaa-okseri ja lopuksi ne oli 100cm. No siinä sählingissä ku loikittiin vuoroa ootellessa nii mentiin taas sinne hankeen ja oli vähän kovempi kohta... no poni  meni polvilleen siihen ja minä sujuvatsi kaulan yli siihen henkeen. Kummallekkaan ei käyny kuinkaan.

Perjantaina menin sit Penalla ilmansatulaa eka vähä aikaa pellolla ja sit kentällä jottai sääjettiin. Tultiin yhtä puomia ku harjoteltiin lähetymisiä. Oikeaan meni tosi hyvin mut sitten vasemmassa suunnassa poni loikkas sen puomin ja veti nokan alas, pysyin kyyissä. Mutta sen jälkeen poni pysähty aina siihen samaan kulmaan ja veti pään alas, pomppi ja pukitteli. Istuin monesti kaulalla, maiskuttaminen, pohkeiden anto tai raipalla huomautus ei aittanu aina kun alko puutää eteen siinä kulmassa poni alko riehumaan. Lopulta päästiin se kulma ja päätin tulla uudestaan että ei ollut vahinko. No poni teki yllätys hyökkäyksen ja veti pään alas ja pukitte jo edellisessä kulmassa ja en ollut varutunut joten tulin sit siihen sen viereen seisaalteen alas.... EIIII tipuin siltä! :D no tultiin vielä muutaman kerran hyvin ja otin loppuravit.
   Illemmalla menin sitten Piskolla jottai vääntöä tai oikeestaan en jaksanu hirveestii väännellä vaan mentiin silleen jottai ympyröitä tms. Tehtiin Jonpen ja Liisan kans iltatalli ja mentiin leirikämppään nukkuun.

 Lauantaina mentiin normisti tekeen aamu talli. Lähin ratsiin Penalla joskus 11 aikaan. Menin taas ilman satulaa ku oon niin laiska et en jaksa putsata satulaa, kun on niin mutasta. Verkkailin ihan normisti siinä ja sit soitin Liisan joskus puoli 12 aikaan hyppyytään meitä. Mentiin vaan yhtä pystyä ku oli ainut paikka jossa ei ollu märkää. Tultiin jottai 60cm. Otin sitten loppu verkkaa ja poni alko tekeen sitä samaa pukki loikka hommelia ku eilettäinkin:s  No se teki se taas nakkas mut selästä! samallailla ku eilen mut nyt liusuin kaulalle ja se alko nakkeleen päätä ja mie kellahin selälleen kenttään :D Loppu tunti meni ihan hyvin(kuvia tulee myöhemmin)
   Heppa kerhon jälkeen Liisa lähti ratsiin Sallilla ja Jonppe Karkilla. Menin sit kuvaileen niitä. Liisa sit hyppeli esteitä jopa 130cm ja poni oli 138,5. Sit Salli oli niinhieno et munkin piti mennä ja hypätä sillä. No olihan poni aika hieno♥ ei oo toista nui hienoa ponia jolla löytyy sellaset pitennukset!



tollasia pikku esteitä ne hyppäs

bojoing♥

 Vähän ajan päästä menin laittaan Piskon ja tulin verkkaan sen kentälle. Se meni tosi kivasti, laukatkin nousi hyvin. Tultiin sit sellasta pikku ristikkoo ja poika anto tosi kivasti kiinni ennen sitä. Liisa tuli sitten ja alettiin hyppään ihan kunnolla. Tultiin molemmista suunnista. Lopussa este oli 100cm muutaman kerran tuli takasilla alas, mut puhtaastikkin me mentiin.

jalka seilaa-.-
 Liisa piti sit yhen tunnin siinä välissä ja ite vein Piskon pois ja hain Mesen. Olin viimein aika päästä hyppään Meesulla♥ JES!! laitoin ponin pesarilla, etin oikein vaaleensinisen huovan ja suojat sekä korjasin oman vaaleensinisen raipan:3 Kun poni oli valmis lähettiin kentälle käveleen. Eihän poni voinu yhtään keskittyä ku näki esteen kentällä ja tunsi suojat jaloissaan. Ei siitä tullu mitään, piti mennä pellolle verkkaan. No tulin sit kentälle laukkaamaan. Kävelin hetken ja hain liisan hyppyyttään meitä. Mentiin aluks sellasta 40cm pystyy molemmista suunnista ja Liisa vähän nosti. Siinä vaiheessa poni vei ja minä vikisen, se ei suostunu ottaan ravilla vaan laukkas ympäri kenttään. No sain sen sit rauhotettua ja Liisu nosti vielä vähän ja tultiin sekin molemmista suunnista. Otin hyvät loppu verkat ja kävelin pelto baanan kahesti ympäri. Vein Mesen talliin hoitiin sen jalat ja pesin siitä mudat pois, sekä varusteet piti putsata. Jätin ponin sisälle ja annoin sille melassi vettä.
  Käytiin syömässä ja tultiin tekeen iltatalli joskus puoli 8 aikaan ja oltiin 8 aikaan  valmiita Liisan kans.


 

ilme on mitä parhain xd


aito tilanne kuva, huuan just liisalle et "tää ei hidasta" ja poni vaan aattelee et "en hidatakkaan!!"
reenin jälkeen

  Sunnuntaina sit herättiin aamutalliin normisti. Ei oikein jaksettu tehä mitään maattiin vaan leirikämpässä ja tuijotettiin telkkaria. Joskus kolmen aikaan päätettiin lähtee talliin ja valmistella iltatallia ku Liisan lähti Jesselle illalla. Laitettiin sit heinät ja ruuat jo valmiiksi karsinoihin ja Jonppe tuli jossain vaiheessa tallille ja päätettiin mennä harjaan Mese ja Karkki pihalle. Otettiin siinä samalla muutama kuvakin. Käytiin sitten laittaan poneilla varusteet ja mentiin ratsiin. Väänsin siinä alussa jottai sisään ja ulos asetuksia käynnissä ja ravissa. Laukkailin sitten siinä ympyrällä ja poni ei halunnu kuunnella mua, sillä oli vissiin jäänyt eilinen vähän päälle. No sitten ryhdistäydyin ja päätin ottaa ponin niin kasaan ku sain laukassa ja tein ihan pienellä kaheksikolla laukan vaihtoja siitä kootusta lyhyestä lauksata ja katos poni anto nätisti kiinni ja vaihto laukat välillä jopa liian aikasinkin. Otin sit loppu ravit ja käytiin käveleen pellolla.



Tehtiin vielä iltata talli ennen ku lähettiin kotia.
 
Tällä viikolla tulee sit sellanen yks yllätys josta jotku jo tietääkin, mut viimestään viikonloppuna selviää mikä se on:)
p.s käykäähän laittamassa kysymyksiä tonne edelliseen postaukseen!
-venppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos