sunnuntai 18. elokuuta 2013

38. vuodatusta ja kisakuulumisia

Voisin vuodattaa kaikesta vaikka koko yön tänne mut nyt tälleen lyhyesti. Meillä alko kohta viikko sitten koulu, jos joku ei tienny niin sain opiskelu piakan Myllytullin ammattikoulusta elitarvikepuolelta josta sitten pyrin ensimmäisen vuoden jälkeen leipurikondiittoriksi. Koulussa on ollu ihan kivaa kun oon saanu uusia kavereita ja tiiän nyt paljon enemmän oskustakin♥
Se mistä aikoin tulla tänne vikiseen ja valittaan on PENA! Se on taas ihan siinä nollapisteessä missä se oli kun mulle ratsutukseen tuli :// Poni siis oli päättänyt ottaa kunnon loman nyt kesällä, sehän ontui melkein koko kesän johtuen millon huonosta satulasta, liian isosota ratsastajasta jne. Ennen kesää poni oli ihan syber se jaksoi kantaa itsensä laukassa monta kiekkaa ja kulki mielellään eteen ja tykkäs siitä et sillä tehtiin työtä varsinkin esteitä ja maastoja se rakasti. Tällä hetkellä poni ei laukkaa muilla kun mulla ja Jonpella sekä Miialla jos se sillä mennee... Kaikki vaivalla ja tuskalla saadut lihakset on puonnu ja tilalle tullu kunnon heinämasu. Kentällä työskentely ei kiinnosta ainakun ei huvita ponia nii se hiastaa tai alkaa muuten lintsaan töistä. Ennen oli oikein kivaa lähteä ratsimaan Penalla nyt se tuntuu ihan työltä jota on pakko tehä... Ennen lomaa poikahan teki kahta tuntii päivässä, ite menin alle ja sit perään lapsilla, nytten se menee joko lapsilla tai mulla joskus eknan lapsilla ja mie käyn sit laukkaileen sillä. Koitan nyt ottaa itteäkin niskasta kii ja mennä tallille tarpeeksi usein et saan ponin taas siihen kuntoon et se jaksaa mennä kahta tuntia päivässä ja se ois edustuskunnossa jos joku nyt haluaisi snen ostaa. En itekkään tiiä mitä ponille tapahtuu kun laitsakausi loppuu, meillä ei ole yhtään ylimääräistä karsinaa jos hyvin käy Pena jää Ponskun kaveriksi pihattoon asumaan talveksi. Mun oli pakko kirjottaa tästä tänne vaikka kukaan ei oo syyllinen siihen et Pena ei oo samassa kunnossa ku kesä alussa, mut toivotaan et jouluun mennessä sillä ois paljon lihaksii ja se ois vaikka saanu uuden kodinki.

oma jalka ja kiva notko
 Nyt valituksen jälkeen vois mennä siihen sunnuntain kisoihin. Menin siis kisoissa Piskolla ja Sallilla. Pisko menin sen 70cm. Pisko meni niiin hyvin se hyppäs kaikki ja teki kaiken mitä siltä pyysin. Se hyppäs just siitä kun käskin, meillä tuli melko monta kaukaa hyppyä koska jos oisin antanu tulla lähemmäs nii puomi ois tullu mukkaan. En ratsastanu ollenkaan aikaa, olitiin silti neljänsii!! kun ponilla on niin iso ja menevä laukka. Mennäänkin sit Pikkaralaan 24.8 kisoihin 70cm ja jos loppu kaudesta päästäis jos siihen 80cm.
Sallin kans ei menny sit ihan niiin hyvin 85cm. Kiellettiin pihalle.... eka kielto tuli ihan siitä et en ratsastanu ja askel ei oikein passannu ja se toka oli siihen vesimatolle ja sekin oli oma vika kun törkkäsin ponia ihan liikaa. Mut muuten olin tyytyväinen Salperttoon ja oli kyl hauskaa kisoissa.
edellispäivän reeniä, poika vähän riehu kun kaverit lähti ja se jäi
verkkaeste
radan jälkeen
palkintojen jaossa
 
ainut kuva musta ja salpertosta, verkassa
 Ei ollut tarkotus laittaa tähän postaukseen muuta, mut en jaksa alkaa tekeen uutta postausta nii. Olen taas alkanu käymään enemmän Pentteilemässä.

                                            Tiistaina-Koulu+eka kunnon pesu
                                            Keskiviikkona-revittelymaasto
                                            Perjantaina-puomeja ja koulua
                                            Lauantaina-koulua
joo en jaksnau kantaa uusia puomeja

tällänen kouluponi siitä purkautu kovan työn jälkeen

Torstaina oli myös meijän oma hyppytunti ja menin siinä sallilla. Mentiin ihan kunnon rataa, esteet pysy siinä 90cm paikkeilla. Ainut mikä jai tunnista harmittamaan oma ratsastamattomuuteni kun jätin ponin yksin kolmois sarjalla ja en ratsastanut loppuun, siitä tuli muutama kielto mut sitten ku otin itteä niskasta niin johan alettiin pomppimaan. Aina kun olis sama asenne itellä niin hyvin menis.(tunnista ei oo kuvia kun ei ollu kuvaajaa)
Lauantai aamuna oli Piskon kans Ankin estevalkka. Meilläkin oli kolmois sarja ja sit muutama yksittäinen este jota sit mutkiteltiin pikkuratana. Tiesin heti aluksi et sarja tulis olemaan vaikea meille varsinkin kun sen edessä oli maa puomi HUI!!! se puomi meinas syyä Piskon oikeesti se kävi meijän päälle.... ei me voitu ylittää sitä ainakaan ekalla kerralla, Pisko aatteli et jos mennään lujaa nii se ei ehi purasta joten kiidettiin ekan puomin ja esteen  yli ja sit olikin toinen este hui!, ohi. Uusinta nyt hieman hallitummin ja toisenkin esteen yli ja oho siellä olkin kolmas este no sitä ei ainakaan voi ylittää. No neljännellä kerralla päästin kaikki yli ja ihan suht hallitustikkin. Tultiin se myös toisestakin suunnasta. Alettiin tulee jottai 60cm rattaa jossa tultiin oikeessa lävistäjälle ja käännyttiin oikeelle, tehtiin sellanen silmukka ja sit siitä suoraan siniselle ja siitä vasemmalle ja samalle lävistäjälle mutta tultiin violetti, Pisko luikahti kahesti violetin ohi kun en kerenny suoristaa. Kun sain sen suoraksi niin sit mentii ja ongelmaa ei ollut. Tultiin sekin sit toisin päin eli eka se violetti ja sit silmukka ja sininen ja sit punanen. Ankki nosti esteet siihen 85-90cm ja tultiin eka sasemmalta violetti, sit punasen vierestä oikeelle ja sininen, silmukka ja punainen sen jälkeen sit oikeelle. Tultiin tää kerran ja yllätyin ku pisko vaan anto kääntää ja hyppäs kun painoin jalat kiinni. Poika oli niin hieno♥ Otettiin loppuun vielä tynnyrit, nekin ylitettiin hienosti. Loppu verkkailin Piskon ja vein sen sisälle annoin porkkanaan ja melassi vettä.


 Sununtaian Satu pyys mua hyppään Vimpulalla, no miehän suostuin. Laitettiin Selinan kans Vimpula vamiiksi pihalla ja lähin kentälle varkkaileen. Satu tuli myöhemmin hyppyyttään. Ekaksi verkka esteeksi tuli violetti ristikko oikeesta  ja tultiin se myön toisestakin suunnasta. Vilmalla oli vähän vientipäällä ja himan kiikutti mua esteitten jälkeen.





 Sen jälkeen tultiin muutaman kerran se kolmois sarja se meni ihan hyvin ottaen huomioon et Vimpila on vasta viis ja ei oo kauheesti hypelly sarjoja, hieman oli välit lyhyet. Tultiin sitten muutaman kerran pystyä vasemmasta. Satu muokkas komoissarjan ihan normi kahenlaukan sarjaksi. Tltiin sit sellanen pikku rata et vasemmasta sarja, sininen lävistäjältä ja oikealle toiselta lävistäjältä linja. Tultiin vielä sama uustaan ja esteet oli nyt 70-80cm molemmissa radoissa linja oli hankalin, koska siihen ei oikein askeleet passannu mut vinpula pelasti ja nosti koivet ylös ettei puomit kolisis.

 
Loppuun tultiin vielä tynnyrit ja katottiin et pelkääkö Vimppu niitä mut eihän se sellasia ees kattonu vähän korkeemmalle ne jalat nousi kun tavllisesti :)

 
Joo tosiaaan ei ollu tarkotus kirjottaa tähän näin paljoo mut ei voi mittään et en jaksanu kirjotella ennen viikonloppua. Ens viikoloppuna on sit ne Pikkaralan kisat joihin meen ainakin Piskolla ja ehkä Mesellä. Mut niistä sit myöhemmin. Ja arvatkaas mitä?! (; mie kävin aaltokankaallla!! Jos joku ei tienny niin oon tehny itelle kirjottamattoman lupauksen et en mene enään koskaan aaltsikalle takasin, mut jotenkin vaan löysin itteni sieltä sonjan kans perjantaian, joo en ollu sit ratsastamassa vaan kuvailin noraa ja sönkköä. Musta oli vähän outoa olla siellä kun kaikki oli niin tuttua ja vanhaa mut silti niin uutta ja outoa. Talli oli lähes samanlainen ku ennen mut musta tuntu et siellä oli vähän pimeetä ja ne kaikki hepat on ihan hirmu isoja kun meillä on vaan yks iso ja se on Sale ja ne meijän putet ei tunnu yhtään isoilta. En nähny ees paljoo tuttuja ja niitä ketä näin nii ne oli silleen et sinä täällä ja mitä sää täällä teet. Olihan se silleen ihan kiva käyvä kattoon vanhoja paikkoja, muttsa siitä olen varma et en mene sinne ratsimaan ennää, käyn varmaan muullonki Sonjan kans siellä.
 
kommenttia mitä tykkäsitte ja millasia postauksia haluatte:)
-venppa

 

5 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos