torstai 16. lokakuuta 2014

162. mikään ei kestä ikuisesti ♥ :'(


Mistäs sitä sitten aloittaissikaan? On tapahtunut niin paljon kaikkea tässä muutaman viikon aikana! Mitä minulle kuuluu? -Hyvää ja hieman huonoakin... Ensinnäkin mie oon ollut nytten kolmisen viikkoa työssäoppimassa Huovisen leipomolla, siellä on ollu ihan tosi mukavaa ja oon oppinut jo paljon kaikkea! Aikaiset työvuorot ei oo yhtää haitannu vaikka herätys on ollut 5.35. Onneksi huomenna alkaapi syysloma jollon saapi rentoutuu ja olla vaan mennä tallille orja työhän! Ja Susku tuleepi myös huomenna meille ja katotaan mitä me keksitään viikonlopun aikana.

kesä 2014 rakkaat ♥
Ne jotka seuraavat meijän sivustoa facessa tietävätkin jo että käytiin tosiaan hakemassa 4.10 lauantaina uus heppa Turkkaan. 


Koeratsiminen ei mennyt kuin elokuvassa, mutta pienisuuri tamma lähti meijän mukaan kohti uutta kotia. Silve on n. 170cm korkea suomenhevos tamma, sen oikea nimi on Silverin Tähti ja mie ristin sen Silveksi. Ikää Silvellä on 11vuotta. Silve on hyvin helppo ratsastaa välillä kun itse jännittyy niin jännittyy hevonenkin ja sillon mennään. Hypätessä tamma menee mitä vaan-mistä vaan, kääntyminen tosin on vielä hieman hidasta ja vauhtiakin sen eestä mut ei anneta niiden seikkojen haitata. 
  Käytiin me tutustymassa maastoihinkin maanantaina. Siellä mentiin oikein rauhassa ja nätisti, eikä kattottu ees pelottavia mörköjä jota ois saattanut olla pusikoissa auringon laskettua.

kuvat on sunnuntailata, siksi on kisahousut jalassa

5.10 Oli turkalla harjoitusestekilpailut joissa starttasin Piskolla ja Totolla. Molemmilla hyppäsin sen 80cm arvostelulla 367.0
Ensimmäisenä menin tietenkin Piskolla luokan alussa, olihan minulla poni alla joten sarja mentiin ponivälillä.
kisoista on ihan hirveesti kuvia joten saattekin nytten oikein kunnolla katsella kuvia!


Verryttelin Piskon hyvin yksin kertaisesti. Jalasta eteen ja istunnasta kiinni periaatteella. Sainkin ponin aika kivan tuntoiseksi. Kävin myös näyttämässä hirmu pelottavat portit ja eihän tuo een niitä kattonut vaan oli ihan menossa kokoajan.
 




Verryttely esteenä toimi uusinnan ensimmäinen este. Mie tahtoin tulla sen ensin ilman yläpuomia sillä Pisko ei ollut hypännyt ennen minun luokkaani. Pisko tuli portille joka kerta hyvin ja rauhassa sekä ponnisti isolla ilma varalla ja oli kokoajan menossa eikä tuntunutkaan että se ei tahtoisi hypätä. Tulin portin muutamn kerran puomin kanssa.




Toisen kierroksen verkka este oli ensimmäinen este. Tasa okseri joka oli ehkä 75cm korkea muttei melkein yhtään leveä. Okserillekin saatiin hyviö hyppyjä. Yksi taisi olla vähän turhan kaukaa mutta poni pelasti ja nosti jalat hyvin ylös, ekä ottanut alas takasillaan.



Lähdin luokassa ensimmäisenä joten jäinkin odottamaan lähtömerkkiä. Samalla kertasin nopeasti radan.



Rata mentiin siis nollilla. Meinas kymppiesteellä hyytyä vauhti mutta onneks poni pelasti ja hyppäs sen. 11 mentiin hieman turhan kaukaa, muuten oli aika kiva ja sujuva rata omastamielestä. Oltiin viidensiä ja juurijajuuri ensimmäisiä ei sijoittuneita.











näistä kahesta kuvasta näkyy hyvin kuinka suuri pomppu tohon okserille otettiin..






Piskon jälkeen käväsin hakeen Toton  äitiltä ja hyppäsin kyytiin. Kerkesin hieman kävellä siinä ennen verryttelyyn pääsyä. Toto oli verkassa aika hyvä, hieman ehkä pohkeesta hias tai ainakin takset ei olleet niin ahkerasti mukana. Hypyt kuitenkin onnistuivat hyvin ja lähdin varmoin mielin radalle, ehkä liiankin...





linkki videoon


Rdasta saatiin 8vp, kiellon otan täysin omalle vastuulleni kun en ottanut tarpeeksi suurta kaarta jotta Toto oisi kerennyt suoristua. Puotusta en oikein ymmärtänyt. Vaikka paikka ei sattunut täysin kohilleen oisi Toto normaalisti nostanut etusetkin ylös jottei kolahtaisi puomiin. No aina ei voi voittaa ja virheistä oppii!



















vaikka kuva onkin epätakka huomaa siitä silti kuinka Toto ottaa puomin erusilla alas


toine ottaa arskaa
♥ 
rakas♥
Kiskasin Miian vielä mukaan ottamaan muutamat kuvat meistä ennen kuin nakkasin ponin pihalle.
Pisko "okein mä nostan mami" 

näin saat ponin korvat pystyyn :D 
rakkaus♥
Nyt ois sitten sen huonon uutisen aika... jotkut saattavat jo tietääkkin. Toto on muuttanut Salen kanssa viikko sitten perjantaina Kempeleeseen yksityis tallille. Se on aivan liian kaukana jotta mie saisin sinne kyydin 6 kertaa/viikko ja kerkeisin käymään vielä Turkallakin. Joten jouduin lopettaan ylläpitämisen 10.10. Pääsen kuitenkin kattoon Totoa ja ratsiinkin sillä aina silloin tällöin.

toista samanlaista ei oo päällä maan
Nyt sitä ollaankin taasen ratsastuskoulun tuntiratsastaja... Ei kuulosta yhtään kivalta! Onneksi talli on täynnä rakkaita poneja ja ihania ihmisiä jotka auttavat jaksamaa!♥ Älkää huoliko en mie aijo jäähä ratsimaan kerta viikkon torstain tunnilla. Minul on jo suunnitelmia tulevalle mutta niitä lisää kuhan kaikki asiat järjestyvät.
Sain mie tossa yhten liikutus hepan kin. Adoniksen! Kaikki varmaan muistavat sen liinaharjaisen läsipäisen haflingerin?! Alan liikuttelemaan Aatua sen omistajan kaverina 1-2 kertaa viikossa.


Viime sunnuntaina oli tarkoitus mennä Totolla vielä halli psmmiin mutta kyytiä ei saatu järkättyä  uudesta tallista Äimärautiolle. Joten ne jäivätkin sitten meijän Toton osalta käymättä. En miekään kerennyt radalle. Ratsunani oli tarkoitus toimia Silve. Sehän on hyvä mennä kilpailuihin reenaamatta! En nimittäin ollut hypännyt koskaan Silvellä, mut ei se haittaa. Verkkassa sain hieman reipasta laukkaa, hitaita kääännöksiä ja huonoja lähestymisiä sekä hyppyjä okserille. Este korkeus siis oli sen 90cm ihan jees, ei mikään suuri ja ylitsepääsemätön, mutta kerran ku lähdimme liian kaukaa niin tultiin ryntäät eellä okserin sekaan. Päätettiin Satun kans yhteis tuumin et jätetään minun osalta hyppäämättä. Kas vain kun sain kuulla et startti peruuntuu nii mie muistin rentoutuu ja niin se teki Silvekin. Saatiin aivan sika hienoja pätkiä niin ravissa kuin laukassakin, jopa muutama hyppy mentiin rauhassa. Täjhän olikin hyvä päättää melkein alkuun päässeet kisat Silven kans.


pohjanpoika 2014
Viime viikolla kävin vähän maastoileen Toton kans, leikittiin tarhassa ja mentiin torstaina aivan sikahyvin viiminen estereeni.
Tälläviikolla en voinut jäähä kotiin makaamaan vaan suuntasin tallille. Oli pakko päästä hepan kyytiin. Ei vaan pysty pitämään kauhean monen päivän taukoa! Maanantaina hyppäsin sit Silven kyytiin ja maastoileen, ihana pään tuuletus maasto olikin ihan tarpeen. Tiistaina pääsin Meesun kyytiin. Ajatuksena hieman reenat koulukisoihin, mutta eihän siitä sitten mitttään tullu. Lopuksi päädyttiin kaulanarun avulla tekemään laukan vaihtoja. Reeniä se on sekin!

Tänään pääsin Rocon kyytiin ja vuorossa oli estetunti hieman jo kävalla ja muka jäätyneelläkin kentällä. Alkuun koitin saada vain pojan kuulolle jalasta ja tulemaan kahdelle ohjalle. Se veikin yllättävän paljon aikaa. Lopulta sain sen läpi ravissa, laukassa oli tosin paljon helpompaa. Verkka esteenä aloimme tulemaan ristikkoa oikeesta ja sit vasemmasta kierroksesta. Se nousi pystyksi ja tultiin se niin. Oltiin rakennettu toiselle pitkälle sivulle pysty-laukka-pysty-2laukkaa-okserilinja. Me lähettiin näyttään Rocon kans malli suoritus, ekan esteen jälkeen pkkupoika otti ja lähti vähän pitkästi isoilla hypyillä molemmat välit yhdellä.. hups! Toisella kertaa päästiinkin jo paljon paremmin, mutta vieläkin oli vähän turhaa vauhtia. Tultiin sitten yksi pieni rata jossa oli kolme estettä. Vaihdettiin saja toisesta suunnasta tulevaksi. Näin se olikin paljon helpompi. Saatiin molemmilla kerroilla hyvät kaksi laukkaa ekaan väliin ja sitten hyvä yksi viimeiseen väliin. Hypättiin myös tässäkin suunnassa yksi rata ja otettiin loppu verryttelyt ajatuksena eteen alas.

kesä 2014

8 kommenttia:

  1. Oho, silveri myytiin sinne! Se oli täältä ihan mun läheltä kotosin ja se on tullut nähtyy monesti kisoissa! Yks tuttukin sitä kävi kokeilee :)

    VastaaPoista
  2. Harmi kun toto myyään :,(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei sitä myyä.. se vain muutti toisella tallille omistajansa kanssa.

      Poista
  3. jotenki arvasin ku näin salella fb päivityksen et ettii vuokraajaa suokille ://

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus! :) Ja en oikein tajunnut myytiinkö toto vai vaihtoiko se vain tallia? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ja se muutti vain toiselle tallille omistajansa kanssa.

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos