tiistai 28. lokakuuta 2014

164. kouluvalmennus

Tostaina pääsin Piskon sekä Mesen selkään reenaileen hieman kisoihin. Piskolla menin jo ennen tunteja pienryhmä tunnilla ja Mesellä taasen omalla tunnillani illalla. Molempien tuntien tarkoituksena oli saada ponit nopeille avuille ja kuuntelemaan ratsastajaa.

kaikki kuvat (c) Miia
Aloitettiin tunti tekemällä ravi-seis siirtymiä ja keskiravi ympyröitä. Ympyräissä piti päästää ponin kaulaa pitemmäksi ilman ohjia pois heittämällä mutta tahti piti säilyä tasaisena eikä se saanyt kiihtyä tai hiastua. Nämä menivät ihan hyvin molemmissa kierroksissa.  Pisko painoi hieman vasemmalle ja koska vasen käteni onniin palajon hitaampi kuin oikea en saanut pidätteitä niin hyvin läpi kuin oisin hallunnut. Osana syynä saattoi myös olla uusi kuolain jonka vaihdoin, tosi paksun nivelen. Edellisellä kuolaimella ei oltaisi saatu koulukisoissa mennä. Oikeastaan kuolain tuntui minulle käteen ihan erille kuin vanha ohut oliivinivel. Se tukeutui kuolaimeen paremmin eikä painunut alle  kuten kovemmalla kuolaimella.



Pikku hiljaa lisättiin myös laukan nosto toiselle pitkälle sivulle.



Sitten teimme muutaman kerran pitkälle(joka ei ollut kuin 30m) sivulle ravi-laukka-ravi siirtymiä niin että piti saada neljä nostoa tuossa lyhyessä matkassa. Sain kuin sainkin kaikki nostot tehtyä ja jätkäkin näyttää melko rennolta ja tyytyväiseltä. Alla muutama kuvasarja siitä, siinä huomaa kuvista milloin otetaan raville ja millon taasen laukka nousee








Pidimme pienen kävylytauvon ja aloimme tulemaan salmiakkia. Joka kulmassa piti koota ja tehdä kahdenaskeleen aikana käännös toiseen suuntaan. Ensin ravissa ja sitten päästiin tekemään myös laukassa. Pisko älysi sen tosi nopeasti ja saatiin hyviä nostoja ja käännöksiä molempiin suuntiin.



Loppuraveissa Pisko oli tosi kiva ja rento. Olihan siinä hieman työtä mut se kannatti. Jätkä osaa yllättää jos se vain haluaa ja viitsii!


Mesen kans tehtiin aikalailla samoja tehtäviä. Siitä en nyt jaksa sen enempää ketoa kun ei ole kuviakaan. Huomenna viimeistään tulossa kisapostausta sunnuntaista!

molemmat katotaan kameraan 
HOX!
Uutta banneria kaivataan, jos innokkuutta tekemään otta yhteyyttä kommentti boksiin tai facessa yv:llä!

4 kommenttia:

  1. Mä voisin tehä bannerin mihin lähetän ja mistä saan kuvat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minulle säpöön venla.limma@hotmail.com,
      koitan huomenna saada laitettua ne kuvat johonkin näkösälle ja lisä toiveet banneriin ! :)

      Poista
  2. Pisko näyttää kuvissa tosi hyvältä ja kuuliaalta:) Ja kiinnitin ite paljon huomiota sun istuntaan joka on tosi hyvä! Ja siis meetkö Piskolla niinku kuinka paljon? En oo ikinä nähny et Pisko toimis yhtä hyvin ja nätisti muodossa ku sulla toimii!

    T. Innokas lukija(jälleen)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon taas ihanasta kommentista! Piskolla oon ratsinut vuojen 2012 sykysystä, 2013 syksyyn joka viikko kolme-seittemän kertaa, tämän aikana poni tuli minulle tutuksi paremmin kuin kukaan muu. Tiedän tasan ponin ilmeestä mitä se seuraavaksi päättää tehdä. Nykyään se on ollut ihan vaan tuntiponina ja mie oon ratsinu ku oon kerennyt tai se on tarvinut läpiratsimista eli 1-5 kertaa kuukaudessa.

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos