maanantai 14. syyskuuta 2015

sänkipellon avaus!

Ollaan menty Vilman kans viimeiset neljä liikutus kertaa sänkipellolla. Se on oikein hyvää vaihtelua tylsään kentällä pyörimiseen. Viikonloppuna sain myös kuvaajan paikalle joten nyt on sitten kuvia ja videota enemmän kuin lakisallii, niitä olenkin sitten muokkaillut pitkin päivää!

Oikeastaan viikonloppuna liikutin Vilmaa vain sunnuntaina. Sillä perjantaina äitillä oli tunti ja lauantaina oltiin Ookkonää hevostellut tapahtumassa Vilman kanssa. Eilen päätin sit ratsastaa ensin hieman kentällä ja sit pellolla noin tunnin verran. Sen jälkeen vaihdettiin hieman varustusta ja lähdimme kärryjen kanssa vajaaksi tunniksi pellolle ravailemaan.
Kuten kuvista näkee menin ilmansatulaa. Otin hyvät alku käynnit jonka jälkeen keräsin ohjat käteen ja aloin tekemään avotaivutuksia ja väistöjä uralla. Vilma meinasi ettei halua eikä ymmärrä mitä siltä pyysin vaan se oisi mielummin laahustanut mutkitellen pitkin kenttää. Pikku hiljaa sain sen avuille ja siirryin raville. Tein joka kulmaan voltit ja pitkillesivuille loivat kiemuraurat joihin volti ulospäin. Tämän avulla sain Vilman vielä notkeammaksi kyljistään.

Tein myös ravissa avoja ja ne sujuivat jo paremmin. Jätin volttien tekemisen ja aloin tehdä ravissa toiselle lyhyellesivulle salmiakki kuviota jossa käänsin ihan kunnolla kulmat. Kokeiltiin myös muutamaa askeleen pidennystä lävistäjillä ja isolla pääty-ympyrällä. Ne eivät oikein sujuneet! Pitänee joku päivä reenata niitä ihan kunnolla.

Laukassa mentiin muutamia ympyröitä ja pujottelua tötteröiden välissä. Hieman tasapaino harjoituksia. Siinä huomasi kuinka paljon heikompi on oikea laukka kuin vasen. Vasempaan päästiin aina ilman ongelmaa, kun taas oikeassa Vilma koitti joko kiskoa edestä tai puotti raville. Lopuksi sain muutaman kunnollisen pätkän ja siihen oli hyvä lopettaa.



Käveltiin sitten pellolle. Otimme siellä muutaman todella rauhallisen laukkapätkän ja ravailtiin sinne tänne. Ajattelin että oltaisiin menty hieman lujempaa mitä videolta sitten katsoin, kunnon mummolaukkaa! Ei ainakaan Vimppu pääse innostumaan ja pukittelemaan! Molemmilla oli kuitenkin hauskaa ja se olikin tarkoitus. Otettiin myös muutama söpöily kuvakin.
Peltoilun jälkeen käytiin tallissa hieman hengähtämässä ja aloin sitten valjastamaan Vilmalle ajo kamppeet niskaan. Laitoin hiittikärryt sille perään, koska niissä on kaikkein paras istua. Mentiin hetki käyntiä jonka jälkeen ravattiin koko pellon ympäri kahdesti. Muutaman kerran kun ohja hieman löysäs niin meinasi tyttö lähtä paineleen täysillä sinne tänne, mutta hyvin sain sen aina kiinni. Parit laukatkin se koitti alkuun tarjota. Pian tajusi kuitenkin että tässä ollaan ravaamassa eikä laukkaamassa.

Niille jotka ei siis tiennyt vielä. Vilmaa on ajattu nelivuotiaaksi ihan reenaten, mutta päätyikin ratsasuksi. Sillä ei ole koskaan kilpailtu, mutta se tykkää kärryjen vetämisestä. Se pääseekiin syksyn  ja sänkipellon tuomana lisänä meidän liikutukseen mukaan vähintään kerran kahteen viikkoon. Mielenvirkistykseksi ja vaihteluksi. Saatetaan joku päivä käydä mettässäkin!

2 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos