torstai 19. toukokuuta 2016

aivan liian iloinen


Olen tällä hetkellä todella onnellinen. Kaikki asiat rullaavat hyvin eteenpäin, niin heppailun kun tavallisen arjen merkeissä. Olen nyt viettänyt kunnolla lomaa kaikesta ei niin kivasta ja ollut tallilla enemmän kuin laki sallii. (Postaus on kirjoitettu jo perjantaina 13.5, siksi jotkut asiat ovat aika suhteessa hieman pielessä. Mutta älkää antako sen haitata)

Tänään on vihdoin se päivä kun sain tutkintotodistuksen koulusta ja se on nyt virallisesti ohitse! Ei muuten ollut edes hullumpi todistus vaikka itse sanonkin! Kesäkuun alussa menen käymään vielä valmistujaisjuhlassa ja sen jälkeen ei tavi palata koulunpenkille. Oikeastaan hain nyt yhteishaussa Ammattikorkeakouluun Medianomiksi, visuaaliselle puolelle. Se saattaisi olla enemmänkin se minun juttuni. Siihen on kuitenkin aikaa monta kuukautta, jos siis edes pääsen kouluun sisälle. 

Peikon kanssa on myös mennyt todella kivasti. Muutimme tämän kuukauden ensimmäisenä päivänä uudelle tallille, Äimärautiolle. Peikko on sopeutunut aivan älyttömän nopeaa. Se on kaikin puolin rennompi, ylimääräiset sätkyt ja tallissa jännittyneisyys on kadonnut. Nyt Peikko malttaa nukkua karsinassa sekä tarhassa, myös päivällä. Ratsastaessa se paranee päiväpäivältä. Uudet paikat eivät ole ollenkaan pelottavia vaan se kulkee rennosti, joka paikassa. Kävelytyskone oli myös ihan jees, vaikka minua hieman jännitti kuinka Peke siihen suhtautuu.

Kävimme myös estekisoissa 8.5 sunnuntaina. Hyppäsimme 80cm luokan vain yhdellä puomilla, vaikka meno oli muuten melkoista räpellystä. Peikko kuitenkin teki kuten pyysin ja tästä on suunta vain ylöspäin. Ollaan päästy myös ensimmäiseen estevalmennukseen. Valmentaja on toiminut tuttu ja turvallinen Kaisa, joka on minua jo reilun vuoden valmentanut erihevosten kanssa. 


Nyt kuitenkin asiaan. Eilen (12.5) sain kuvaajaksi Irjan, hän halusi tehdä meistä videon. Tarkoitus oli mennä hieman kentällä ja sitten maaston kautta merelle. Postauksen lopussa saatte nähdä Irjan kuvaamien videoiden tuotoksen. Kaikki postauksen kuva- ja videomateriaali on Irjan käden jälkeä, suuri kiitos hänelle! Kuvailut alkoivat heti tarhasta Peikkoa hakiessani, sillä se oli pistänyt nukkumaan pitkin pituutta omaan tarhaansa. Olin aivan varma ettei se päästä minua vierelleen, kun ei ollut edelliselläkään kerralla päästänyt. Tällä kertaa se vain nosti päätään, katsoi kuka tuli ja jatkoi päiväuniaan.

Ratsastus aloitettiin kentällä. Siellä menin hetken käynnissä, mutta pian siirryin raville. Työstin ravissa ihan perus asioita. Tempoa, asetusta ja taivutusta niin sisälle kuin ulospäin. Peikko oli todella kivan tuntuinen edestä, hieman ehkä pohkeen takana. Siirtymien avulla sain pohkeen paremmin läpi ja Peikko alkoi liikkua enemmän itse eteen. Tein myös paljon suunnan muutoksia ja erilaisia kuvioita. 


Laukassa tein alkuun vain isoja ympyröitä. Pyrin pitämään temmon, sekä muodon samana kokoajan, niin suoralla kuin kaarteella. Se onnistui melko hyvin. Annoin Peikon kävellä hetken onnistuneiden pätkien jälkeen. Käveltyämme aloin tekemään väistöjä. Tällä kertaa oikealle väistäminen oli hieman hankalampaa ja vasemmalle se taas onnistui hyvin. Vaikka yleensä se on juuri toisin päin. Tämä johtui kokonaan hitaasta vasemmasta jalasta joka ei tarpeeksi terävästi pyytänyt väistö askelia. Muutaman kivan pätkän jälkeen siirryin raviin ja siinä väistöt onnistuivat myös hyvin, edelleen olin itse hieman hitaana. Peikko kuitenkin teki kiltisti mitä pyysin.

Jätin väistöt sikseen ja aloin tekemään siirtymiä laukkaan niin käynnistä kuin ravistakin. Nostot onnistuivat hyvin ja ne olivat teräviä sekä eteenpäin pyrkiviä. Myös siirtymiset alaspäin onnistuivat hyvin. Tein myös muutamat vastalaukka ympyrät. Näissä Peikko on kehittynyt ihan hirveästi. Se on saanut tasapainoa ja pyöreämmän napakasti pyörivän laukan. (kuulostaapa tyhmältä, laukka siis pyörii paremmin ja se myös kantaa itseään!)

Kävelimme hieman pitemmän aikaa jonka jälkeen otimme vielä muutaman keskiravin ja keskilaukan. Keskiravit lähtivät muutaman kerran todella hyvin ja Peikko taapersi menemään pitkin kenttää kuin mikäkin hieno kouluhevonen. Keskilaukatkin onnistuivat hyvin ja laukka myös lyheni kivasti lisäyksen jälkeen. Pikkuhiljaa aloimme siirtymään maaston puolelle ja siitä sitten merelle.

 nämä kuvat on niin kivoja että en osannut valita parhaimpia, joten samanlaisia on aika monta

Maastossa käveltiin pitkään pienempiä polkuja ja otettiin yksi lyhyt ravipätkä ennen rannalle menoa. Matkalle tuli pikku este, kun juuri ennen rantaa on isolätäkkö, jota ei voinut kiertää. Pienen hetken mietittyä minä hyppäsin Peikon satulan taakse ja Irja kiipesi satulaan. Sitten me vaan sievästi käveltiin lätäkön ylitse rannan puolelle ja Peikko oli tosi sievästi, eikä sitä haitannut yhtään että minä istuin siellä satulan takana. 

Rannalla oli laskuvesi ja siellä oli todella kiva mennä. Mentiin kaikki askellajit läpi ja tein ravissa muutamia lisäyksiä. Peikko oli tosi hienosti ja painatteli korvat pystyssä pitkin poikin rantaa. Saatiin tosi kivoja pätkiä. Ravattiin hyvät loppuravit ja käytiin vielä kahlailemassa hieman syvemmällä meressä. Sitten suuntasimme kävelemään talliin. Napattiin taas Irja kyytiin ja päästiin kuivana tallille.


Päivä oli ihanan lämmin ja Peikko toimi todella kivasti. Kuvamateriaali oli todella mahtavaa, vielä iso kiitos näistä Irjalle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos