maanantai 2. toukokuuta 2016

onnistuneet koulukilpailut


Viime sunnuntaina kävimme Peikon kanssa meidän ensimmäisissä 1-tason koulukilpailuissa. Luokkana toimi Helppo B:0 2009, joka on minulle ennestään tuttu rata ja sitä olen moneen kertaan ratsastanut. Kisahoitajaksi ja kuvaajaksi lähti mukaan Susanne. Hänelle kiitos kaikesta kuvamateriaalista.

Postauksen lopusta löytyy pieni videopostaus, joka me kuvattiin kisapäivältä. Siinä näkyy aika hyvin mitä teimme silloin. Edellisenä päivänä olimme pesseet Peikon ja Susku laittoi sille taivutus letit, jotta tukka pysyy oikealla puolella. Sekä kaikki varusteet olivat valmiina. Aamulla tarvi vain laittaa tavarat autoon ja lähteä matkaan.


Kilpailupaikalla Peikko käyttäytyi todella fiksusti. Kävelimme hetken aikaa ja laitoimme sitten varusteet päälle. Lähdin pikkuhiljaa verryttelemään. Verryttelyssä menin ihan rennosti kaikki askellajit läpi. Peikko oli hieman jännittynyt ja tuijotti muita hevosia, sekä yritti ottaa omia sätkyjään. Pikkuhiljaa se alkoi keskittyä paremmin minuun ja saatiin hyviä pätkiä. 

Kävelin aika paljon verryttelyn aikana ettei Peikko kerkeä väsymään ennen rataa. Tein paljon siirtymiä ja muutamia keskiraveja. Laukassa tein vain pääty-ympyröitä ja muutaman lävistäjän. Saatiin myös onnistuneita raviväistöjä kumpaankin kierrokseen. Ravailin hetken vielä pitkin ohjin ennen kuin lähdin kävelemään maneesia kohti. 

tässä kun suoristaisin ranteet ja pukkaisisin kättä eteen, niin Peikon turpa menisi edemmäs. Jolloin näyttäisi ihan hyvältä!

Hetken odottelun jälkeen pääsin maneesia kiertämään. Toisinkuin kuvittelin, Peikko ei kytännyt tai tuijotellut kouluaitoja tai tuomariakaan yhtään. Se kulki rennosti kaikissa askellajeissa.

Itse rata meni omasta mielestä hieman tahmaisesti. Peikko olisi saanut olla hieman enemmän pohkeen edessä. Ulospäin se kuitenkin näytti paljon paremmalta kuin oli kuvitellut. Muutamia omia mokia tuli. Kuten lävistäjän käynti siirtymä tuli väärään kohtaan, perutimme liian monta askelta. miinusta tuli myös liian vähäisistä keskiraveista ja keskilaukoista. Oikeanlaukan nosto oli myös kättä vasten. Näistä saimme muutaman 5,5 ja yhden 5.

Muuten rata oli oikein hyvä. Ratsastin tarkasti tiet ja siirtymät olivat myös täsmällisiä. Näistä kohti tulikin sitten hyviä pisteitä. Alku- ja lopputervehdyksestä napsahti molemmista 8. Ravi ja laukkaosuuksista tuli pisteitä 6 ja 7 väliltä.

Paperin lopussa luki näin:
”Täsmällinen ja tasainen suoritus! Hevonen liikkuu pääasiassa hyvässä tahdissa, mutta se saisi kantaa itsensä vielä paremmin takaosallaan. Keskiliikkeet kaipaavat vielä treeniä! Siistiä ratsastusta.” Pisteitä siellä oli kuus puolosta ja seiskaa.

 Prosenteiksi tuli 64,4% ja 1sija.




Olin todella yllättynyt nuin hyvistä prosenteista! Ratavideota katsoessa se näytti omaankin silmään ihan hyvältä, vaikka selkään tuntuikin hieman tahmaiselta! Iloisesti mentiin palkintojenjakoon hakemaan sinivalkoinen rusetti. Kunniakierrokselle lähdettäessä oli hieman hankaluuksia kun olin kannukset jättänyt jo autolle. Peikko oli ihan sitä mieltä et ei sitä nyt enää tarvitse liikkua. Lopulta sain sen laukkaamaan. Nyt vaan lisää treeniä ja uusia kisoja kohti. Tässä kuussa onkin tarkoitus käydä 1-tason estekisoissa ja kahdissa  2-tason koulukilpailuissa, mutta niitä lisää myöhemmin!

onnellinen ratsastaja!

3 kommenttia:

  1. Milloin teet sen kysymyspostauksen vastauksen?

    VastaaPoista
  2. Olin kattomassa noita kisoja, ja hyvin teillä meni! :)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos