perjantai 27. toukokuuta 2016

keskiviikon estevalmennus

kaikki postauksen kuvat ja videot on ottanut Miia

Blogin ulkoasu on edelleen kesken, ei ole ollut oikein inspiraatiota uuden bannerin tekoon. Katsotaan nyt milloin saan sen tehtyä ja värkättyä loputkin ulkoasusta. Mennään nyt ilman mitään turhia selityksiä suoraa postauksen aiheeseen.

Keskiviikkona 24.5 oli vuorossa Kaisan estevalmennus. Tämä oli meidän kolmas estevalmennus. Tarkoituksena oli ottaa jonkin laista rataa viikonlopun kisoja ajatellen. Hyppäämme sunnuntaina Ankkurilahdessa 1-tason estekilpailuissa 80cm luokan. Lähdemme hakemaan hyvää sujuvaa ja virheetöntä rataa. Haaveena olisi päästä kilpailemaan heinäkuun kenttäkisoissa, niin sinne on kvaalien haku käynnissä!

Lähdin tallille jo hyvissä ajoin siivoamaan karsinaa ja laittamaan Peikkoa valmiiksi. Kentälle lähdin kävelemään hieman ennen valmennuksen alkua. Tosin valmennuksen alkaminen venyi hieman, kun juttelimme valmentajan ja kavereiden kanssa. Kentälle päästyä otin itsenäisen alkuverryttelyn ravissa ja laukassa. Peikko ei ollut tarpeeksi pohkeen edessä joten se mutkitteli ravissa ja koitti puskea sisälle ympyröillä. Alkulaukkojen jälkeen ravia oli helpompi ratsastaa.


Kävelin hetken aikaa ja aloimme tulla ensimmäistä tehtävää. Lähdimme saman tien vasemmassa laukassa puomi-ristikko-puomi jumppaa josta oli kolmenlaukan kaareva tie toiselle ristikolle. Tämä tehtävä tultiin muutamaan kertaan, ensimmäisillä kerroilla puomille ei millään saatu hyvää paikkaa. Muutaman kerran jälkeen alkoi sujua. Ristikot nostettiin pystyiksi ja tulimme linjan sellaisenaan. 



Puomit otettiin pois ja tulimme esteet neljänlaukan linjana. Ensin vasemmasta ja oikeasta tultaessa pidensimme hieman väliä kuuden-seitsemän askeleen mittaiseksi. Kaarevan ratsastus onnistui kokonaisuudessaan hyvin. Muutaman kerran tulimme hieman lähelle, mutta Peikko selvisi esteistä ongelmitta. Oikeasta tultaessa meille jäi useasti vastalaukka, mutta emme lähteneet sitä korjaamaan, kunhan pidin laukan eteenpäin menevänä niin linja meni hyvin.


Koko valmennuksen ajan oli tärkeää että Peikko liikkui jalasta eteen. Alkuun se hieman vastusti pyyntöäni ja koitti pukittelemalla luistaa eteenpäin laukkaamista. Kerran kun sen saa pohkeen edelle niin lopputunti sujuu hyvin. Minun pitää myös yksikseen ratsastaessani vaatia se oikeasti hereille jalasta.


Annoin Peikon kävellä sen aikaa kun kentälle laitettiin valkoinen muuri ja muutama valkoinen laatikko toisen esteen alle. Kävin näyttämässä molemmat esteet Peikolle, eikä se tuumannut niistä mitään. Lähdimme tulemaan vasemmasta kierroksesta lävistäjän suuntaisesti olevaa muuria. Ensimmäinen hyppy meni hyvin ja laukka vaihtui oikeaksi ja jatkoimme nyt oikealta hyppäämistä. Muutaman kerran tulimme hieman lähelle, muuten saimme oikein hyviä paikkoja. Laukan sain vain muutaman kerran oikeaksi. Kaisa sitten käski vaihtaa laukan lennosta. En ole vielä opettanut lentäviä vaihtoja, mutta yllättävän hyvin se ymmärsi idea. Pari kertaa jäi ristilaukalle, siitä oli helppo korjata myötälaukaksi. Seuraava treenaamisen kohde onkin nuo vaihdot sujuviksi.

Hyppäsimme muutaman kerran pystyn jonka alla oli valkoiset laatikot. Ensimmäisellä kerralla Peikko hyppäsi esteen isosti ja todella pyöreästi, sen perään heitti kunnon pukit ja lähti pikomaan toiseen päähän kenttää. Olin jo korvissa makaamassa, mutta jotenkin sitä pääsin takasin satulaan. Ei muuta kun uudestaan. Tällä kertaa mentiin nätisti yli ilman riehumisia. Hyppäsimme pystyn vielä vasemmasta kierroksesta josta jatkoimme muurille ja oikeasta kierroksesta pysty. Tulimme vielä kerran oikeasta pystylle. Kävelimme hieman pitempään ja sillä välin kentälle kannettiin vielä yksi este. Se tuli suoralle linjalle keltaisen pystyn kanssa.

tälle tultiin hieman pohjaan, mutta Peikolla ei ollut ongemia selvitä siitä

Tulimme loppuun yhden pidemmän radan. Se alkoi vasemmassa kierroksesta linjalla, josta käänsin vasemmalla olevalle sateenkaari-esteelle, syvälle kulmaan ja sieltä muurille. Muurilta pitkällä kaarevalla pystylle ja siitä oikealle, isolla tiellä sateenkaari-esteelle josta kaarevasti suoralle linjalle. Viimeinen kaarre linjalle oli huono ja ponnistuspaikka tuli lähelle, joten jouduin ratsastamaan reilusti eteen. Tulin vielä uudestaan sateenkaari-esteen ja linjan. Tällä kertaa sain paremman tien ja linja oli sujuvampi laukata.


Lopuksi työstimme hieman laukkaa koko kenttää ympäri. Pitkillä sivuilla eteen ja päätyihin kiinni. Tätä tehtiin molempiin kierroksiin. Peikosta irtosi ihan kivaa isoa laukkaa, eikä sitä tarvinnut puskea eteenpäin vaan liikkui omalla moottorilla. Laukan jälkeen annoin Peikon mennä omaa vauhtiaan ravi hölkkää. Se kulki loppuun asti omalla moottorilla iloisesti niska ylhäällä eikä koittanutkaan painua kuolaimen alle tai taakse. Loppukäynnit se sai kävellä Miian kanssa minun kantaessa esteitä pois. Kävelimme vielä maaston kautta talliin. Tallissa se sai melassia ja kylmäyspatjat jalkaan.




Koko valmennus meni mielestäni hyvin. Paljon on vielä korjattavaa ja treenaamista, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

 kaikkensa antanut ratsukko! 

Illempana äiti tuli vielä maastolenkille Peikon kanssa. Minä sain yllättävän ratsun alleni ja pääsin myös mukaan ravi maastoon. Nimittäin Toton! Monet varmaan muistavat sen ison punarautiaan suomenhevostamman joka oli minulla ylläpidossa vuonna 2014. Nyt se asustaa Peikon kanssa samassa tallissa. Mentiin rauhallinen käynti ravi maasto, me tosin käytiin Toton kanssa ottamassa yksi laukkapätkä. Toinen oli niin innoissaan, ettei meinannut malttaa ollenkaan mennä rauhallisesti Peikon tahtiin. Samanlainen vauhti hirmu se oli edelleen vaikka viime ratsastuksesta onkin se puolitoista vuotta!

Toto keväällä 2014

Katsotaan milloin saan taas seuraavan postauksen tehtyä. Nyt kesän lähestyessä ja auringon ihanasti lämmittäessä olen ollut tallilla todella paljon. Olen hoitanut nyt Peikon lisäksi myös Nellaan, josta lisää seuraavassa postauksessa. Olen myös ottanut tehtäväkseni tallivuorojen tekoa. Tulevalle viikonlopulle on tiedossa viisi tallivuoroa ja yhdet kilpailut. Niin katsotaan nyt milloin maltan istua taas koneelle kirjoittamaan teille!

8 kommenttia:

  1. ihanaa Venla, sää saat elää unelmaasi! <3 Tuija

    VastaaPoista
  2. Aikotko tulla turkan suvisuokki kisoihin?😉

    VastaaPoista
  3. Tosi hyvä postaus ja Peikkohan hyppää kivasti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Ronja! Sehän osaa kunhan vaan tahtoo! :D

      Poista
  4. Tosi kiva blogi sulla! Kyselisin kappaleen nimeä sun videosta savon vilima

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) koitan huomenna etsiä sen, latasin sen valmiina audiona eli ei oo mikään ns. oikea biisi

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos