tiistai 21. kesäkuuta 2016

15.6 ensimmäiset maastoesteet

Uusi kypärä ja huopa päsivät käyttöön! Kaikki postauksen kuvat on äitin ottamia.

Vihdoin saan tämän postauksen tehtyä! Koneen kanssa on ollut todella paljon ongelmia ja hetken jo luulin että joudun alkaa miettimään mistä saan rahaa uuteen koneeseen. Se kun on aika suuressa käytössä minun arjessani. Onneksi ihana isoveljeni osaa tämän koneiden käytön ja korjaamisen paremmin kuin minä.

Palataanpa viimeviikon keskiviikkoon jolloin sain ensimmäisen kerran sovittua maastoestevalmennuksen Limingassa sijaitsevaan treenipaikkaan. Valmentajana mukana oli tuttu ja turvallinen Kaisa. Saavuimme paikan päälle hyvissä ajoin putsaamaan hokinreikiä ja katselemaan paikkoja. Peikko oli yhtä fiksusti kuin aina ennenkin. Sain hyvin laitettua kaikki hokit ja varusteet päälle, sekä kerkesin vielä kävelemään ennen Kaisan saapumista.


Kaisan saavuttua aloin ravaamaan reippaasti kenttää ympäri. Tein paljon siirtymiä ja tempon muutoksia. Pian siirryin laukkaamaan. Laukassa aloin lisäämään laukkaa pitkille sivuille ja otin kiinni lyhyille sivuille. Peikko oli todella hyvin kuulolla koko verryttelyn ajan. Siirryttiin nurmelle jossa kaikki maastoesteet sijaitsivat. 

Aloitimme hyppäämisen pienellä tukkiesteellä. Ennen hyppäämistä kävimme kiertämässä esteen ympäri. Peikko ei katsonut estettä yhtään vaan kävi reippaasti kiertämässä esteen. Nostin sitten oikean laukan ja lähestyin estettä. Paikka olisi ollut hyvä, mutta Peikko sujahti sujuvasti ohi esteestä. Uudella yrityksellä pääsimme ylitse. Tulimme esteelle myös toisesta suunnasta ja nyt menimme ensimmäisellä yrittämällä yli.

Kiersimme jokaisen esteen ympäri ennen kuin lähdimme hyppäämään niitä!

Seuraavana esteenä oli laatikko, joka oli helpon näköinen ja sille oli hyvä lähestyä. Kaksi kertaa otimme siihen kiellon, ne otan molemmat omaksi syyksi. Sillä minua jännitti ihan hirveästi! En edes muista milloin viimeksi olen hypännyt oikeita kiinteitä maastoesteitä. Varmaan mennään vuoteen 2011! Ei yhtään ihme että jännitti ja maha oli täynnä perhosia. Kolmannella kerralla mentiin hienosti yli ja tulimme sen vielä uudestaan. Tämän jälkeen sain sen innon ja luottamuksen hyppyihin. 


Siirryimme seuraavalle esteelle joka oli pieni kapeakolmio. Tähän lähdin luottavaisesti ja pidin jalat kiinni loppuun asti ja menimme ensimmäisellä yli. Esteen jälkeen piti ottaa aina eteen ja uudestaan lähestyessä estettä ei jarrutettu vaan hieman tasapainotettiin laukkaa, sekä tarkastettiin että se on pohkeen ja ohjan välissä. Kaikki hypyt onnistuivat hyvin ja paikat osuivat kohdalleen.

Tästä lähdimme seuraavalle esteelle, se oli valkoinen kolmio jonka päällä on autonrenkaita. Tämä oli kaikista isoin este minkä hyppäsimme, joka taisi olla 90-100cm. Oikeastaan mikään este ei ollut 80cm pienempi, vaikka ne eivät kuvissa isoilta näytä pitkän heinän alta. Tällekin tulimme muutamia kertoja. Ensimmäisellä kerralla tulimme hieman pienellä hypyllä ja ponnistuspaikka tuli lähelle, mutta yli mentiin. Seuraavalla kerralla tulimme todella isolla hypyllä ja Peikko oikein innosti aina hyppäämään sen isosti ja lähti itsekin jo eteen esteen jälkeen. Tulimme oikeasta kierroksesta kapeankolmio esteen ja siitä isolla tiellä rengasesteelle. Tämä meni hyvin ja laukka säilyi kaarteenläpi sujuvana. 


Lopuksi tulimme kaksi erilaista rataa. Molemmissa radoissa oli vielä yhdet esteet mitä ei erikseen hypätty. Ensimmäinen rata alkoi leveähköllä laatikolla, se ylittyi helposti. Siitä jatkoimme laatikkoesteelle jonka hyppäsimme jo alussa. Tälle en saanut hyvää paikkaa, mutta Peikko pelasti hienosti hieman hassulla hypyllä. Kolmas este oli kolmioeste ja siitä jatkoimme hyvällä laukalla rengasesteelle. Molemmat ylittyivät hyvin ja jatkoin vielä kerran laatikkoesteelle ja saimme siihen paremman hypyn.


Viimeinen rata alkoi taloesteellä jota emme olleet vielä hypänneet. Peikko ylitti sen helposti, jatkoimme siitä kolmioesteelle ja siitä oikealle kaartaen rengasesteelle. Viimeiseksi hyppäsimme laatikkoesteen. Kaikki hypyt olivat hyvä ja laukka eteni hyvin myös esteiden jälkeen. Vähän alkoi jo Peikko tuntumaan väsyneeltä ja päätimme jättää hypyt siihen.


Lopuksi laukkasimme vielä isolla laukalla pelto ympäri. Tämän jälkeen kävin kunnolla hölkkäämässä molempiin suuntiin ja taluttelin maastakäsin niin kauan että hengitys tasaantui molemmilta! Purimme rauhassa varusteet pois ja annettiin Peikolle vettä ennen kun laitettiin se koppiin ja lähdettiin takaisin talliin. Tallilla Peikko pääsi pesulle, jalkojen kylmäykseen ja ruuan jälkeen laitoin vielä mellat karsinaan. Seuraavan kerran mennään hyppäämään maastoesteitä ensiviikolla ja toivottavasti saan silloin myös videomateriaalia teille!

2 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos