keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Turkan SuviSuokki 2016

Viikonloppuna oli meidän ensimmäinen kisaviikonloppu. Kisapaikkana toimi minulle todella tuttu talli, nimittäin Turkan Ratsurinne. Siellä järjestettiin yhdessä Team Ratsurinteen kanssa 1-tason kaksipäiväiset suomenhevoskilpailut. Lauantaina oli estekilpailut ja sunnuntaina puolestaan koulukilpailut. Ilmoittauduin lauantaille nuortenhevosten luokkaan, jonka korkeutena oli 70cm ja kaikille avoimeen 80cm luokkaan. Sunnuntaina starttasimme vain yhdessä luokassa, joka oli Helppo B:0 2009.

Sää suosi meitä molempina päivinä, sunnuntaina tosin oli hieman turhan kuuma mustassa kisatakissa ja hiki valui selkää pitkin jo pelkästä ajatuksesta että pitäisi ratsastaa. Ei saisi kuitenkaan valittaa, kun kesä on vihdoin täällä! Kaikki postauksen kuva ja videomateriaali on Miian käsialaa, jollei toisin mainita.


Aloitetaan kuitenkin perjantaista. Minä sain yllättäen ratsukseni Toton ja äiti sai mennä Peikon. Peikko sain ratsastuksen ajaksi kokeiluun panssarivyön, joka osoittautui hyväksi ja minä sitten ostin sen Peikolle. Nyt ei haittaa vaikka hypättäisiin etuset mahaan osuen.

Palataanpa kuitenkin takaisin ratsastukseen. Aloitettiin kentällä käynti- ja ravityöskentelyllä. Se ei oikeastaan sujunut hyvin, Toto oli hirveän energinen ja olisi vain halunnut painella täysillä pitkin kenttää. Nostin myös laukat molempiin suuntiin ja siitä se riemuvasta repesikin. Toto yritti kokoajan tarjota laukkaa, joten lähdin suosiolla lopputunniksi maastoon. Siellä meno oli oikein kivaa kun pystyin antaa sen mennä. Otettiin yksi kunnon ravipätkä ja muutama reipaslaukkasuora. Vauhtia oli juuri sen verran mitä pyysin ja jarrut toimivat myös erittäin hyvin. Loppuravit ravailtiin pitkin ohjin ja kävelimme kentän kautta takaisin tallille. Siellä se sai sangollisen mellaa ja suihkun.

Toto 2014

Peikko pääsi myös pesulle, ihan saippuan kera. Aamulla minua odottikin puhdas heppa valmiina kisoihin. Lauantaina lähdimme hyvissä ajoin. Kisapaikalla laitoimme Peikolle suitset päähän ja suuntasimme katsomaan ja juttelemaan vanhoille tallikavereille. Juttua riittikin todella paljon! Samalla katsoin ensimmäisen luokan radan ja pian lähdimmekin laittamaan loput varusteet Peikolle ja itselleni.

Kävelin hetken ennen kuin pääsin verryttelemään. Verkassa tein ihan samoja asioita kuin kotona ennen estevalmennusta. Paljon siirtymiä, ravia eteen ja laukassa napakoita nostoja. Peikko oli hieman pohkeen takana, vasta muutaman verryttely hypyn jälkeen se alkoi tuntua paremmalta. Tässä välissä kävin kävelemässä radan. Se oli hyvin yksinkertainen. Perusradalla oli pitkiä teitä yksittäisille esteille ja muutama linja, uusinnassa oli yksi linja ja kolme tiukempaa käännöstä. Kävelyn jälkeen jatkoin verkkaamista, muutaman kerran pystylle ja okserille.


Radalle lähdin kolmantena, tarkoitus oli saada hyvä tasainen suoritus. Yritin saada hyvän laukan alle ennen kuin aloitin radan, mutta se jäi vähän haaveeksi. Perusrata mentiin pohkeen takana ja laukat eivät vaihtuneet lennosta. Myös muutama hassu lähestyminen tuli. Pääsimme sen kuitenkin puhtaasti ja uusinna sitten kääntelin hieman enemmän ja laukka oli muutenkin paljon parempi siinä. Viimeiselle esteelle melkein pysähdyimme kun vauhti loppui ihan täysin, Peikko kuitenkin kiltisti möngersi siitä yli ja tulokseksi tuli 0-0. 

Luokassa oli lähtijöitä vain viisi ja kaksi palkittiin. Vain kaksi sai 0-0 tuloksen ja me olimme se hitaampi ratsukko. Eli pääsimme palkintojen jakoon hakemaan sinistä ruusuketta. Kunniakierroksella Peikko hieman innostui ja se oli hyvä seuraavaa rataa ajatellen. 

(c) Heka
 (c) Henna
 (c) Maria R.

kaksi ylempää kuvaa (c) Heka




Lähdin seuraavassa luokassa kuudentena, joten pääsin melkein heti radankävelyn jälkeen verryttelemään. Myös 80cm rata oli yksinkertainen, alkuun muutama yksittäinen, pitkälinja, lävistäjällä pysty, toinen linja ja sarja johon loppui perusrata. Uusinnassa oli muutamat kurvit, yksi linja ja sarja. Verryttelyssä otin vain muutaman täysi kokoisen pystyn ja okserin. Peikko oli selvästi paremmin pohkeen edessä ja otti todella hyviä hyppyjä.


Rata alkoi paljon paremmassa temmossa. Toiselle esteelle en nähnyt paikkaa ja se tultiin liian pohjasta jolloin Peikko otti puomin mukaan. Loppurata meni todella hyvin ja isoilla hypyillä. Sarjan A-osalle tuli todella pieni hyppy ja en lähtenyt puskemaan yhteen laukkaan vaan otimme suosiolla kaksi laukkaa väliin. Vaikka tulimme maaliin 4 virhepisteellä olin peikkoon tosi tyytyväinen. Loppuverryttelyt otin tyhjällä kävelytysalueella. Pitihän sitä jokunen kuvakin ottaa!

(c) Henna
(c) Heka 
(c) Maria R.
 nämä kaksi (c) Henna

linkki videoon


Purimme Peken varusteista ja se sai mellaveden ja linimentit jalkoihin. Lähdimme vielä seurustelemaan kavereiden kanssa, Peikko tietenkin mukana. Siinä sitten eksyimme Oulun ratsumestarien myyntiteltalle, josta mukaan lähti uusi kypärä Casco Mitral mustana ja punainen Equiline Octagon -yleishuopa strassikoristein.

 

Palattuamme takaisin kotitallille Peikko sai jalkaansa kylmäyspatjat ja kasan heinää tarhaan. Lähdimme hetkeksi kotia syömään ja pian olinkin jo pyöräilemässä takaisin tallille. Tällä kertaa pääsin kuvaajan rooliin ja illalla iltatallin perään kävimme vielä hetken Peken kanssa raviskalla ilmansatulaa. Peikko oli edelleen todella reippaana. Tarkoitus oli vain kevyesti taivutella hyväksi kaikissa askellajeissa. Se olikin todella hyvä ratsastaa. Menimme silti vain vajaan puolituntia, ettei se vahingossakaan väsyisi. 


 söin just tässä kohti yhden ötökän seuraavat kuvat oli pakko jättää pois, näytin juuri tukehtuvalta :D

Sunnuntaipäivä alkoikin aikaisin, nimittäin aamutallilla puoli seitsemän aikaan. Tulin sen jälkeen kotia ja otin aamupäivä unet. Lähtö tallilta kisoihin oli vasta puoli 12 aikaan. Turkalla laitoimme Peikon saman tien valmiiksi ja lähdin kisakenttää kohti. Edellinen luokka oli juuri loppunut ja pääsin melko nopeasti verryttelemään.

Verkassa Peikko oli todella reippaana ja teki juuri kuten pyysin. Saatiin todella kivoja pätkiä. En tehnyt mitään kauhean suunniteltua vaan menin ihan vaan tuntemuksen perusteella. Kävelin paljon, jotta Peke olisi yhtä reippaana myös radalla. Saman tien kun pääsimme laatikon sisälle Peikko muuttui tavalliseen tapaansa hyvin hitaaksi pohkeelle. Videota katsoessa se ei näytä yhtään hitaalta, mutta siltä se tuntui ja kun tiedän että siitä irtoaa paljon enemmän kunhan osaan vaatia sen.

 

Itse rata sujui melko tasaisesti. Siirtymät olisivat saaneet olla tarkempia ja laukka pyöriä hieman paremmin. Myös kaikki keskiaskellajit olisivat saaneet olla enemmän takaosalla ja polkea paremmin. Tuomari kuitenkin tykkäsi tasaisesta radasta ja saimme numeroita 6-7 välillä. alalaatikon numerot olivat kaikki 6,5 ja tekstissä luki ”Selkeät puhtaat askellajit. Selkeyttä keskiaskellajien esittämiseen. Tasapainota Laukka.” Prosenteiksi tuli 64,4% ja tällä tuloksella olimme lopputuloksissa toisia viidestätoista lähtijästä.

tämä ja kolme seuraavaa kuvaa ovat (c) Henna

linkki videoon


Palkintojen jaon jälkeen kävimme taas hieman kuvailemassa ja annoin Peikolle taas mellavedet varusteiden purkamisen yhteydessä. Jäimme katsomaan vielä viimeisen luokan ja lähdimme sen jälkeen takaisin kotia. Jälleen kerkesimme vain käväistä kotona syömässä ennen kuin lähdimme uudestaan tallille. Tällä kertaa äiti sai käydä lyhyen maastolenkin sillä välin minä siivosin tarhaa ja laitoin ruokia. Peikko oli kuulemma ollut todella innokas ja tuijotellut alkumaaston ajan pusikoissa vaanivia pikku-ukkoja.


Kisaviikonloppu oli kokonaisuudessaan todella onnistunut ja Peikko käyttäytyi taas super hienosti niin radoilla kuin hengaillessa yleisön joukossa. Eikä Peikko ollut yhtään väsynyt viikonlopun jäljiltä. Vaikka minusta viikonloppu oli hieman uuvuttava kolmella tallivuorolla varustettuna, oli se silti sen arvoista! Oli todella kiva nähdä vanhoja tallikavereita ja vaihtaa niiden kanssa kuulumisia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos