maanantai 18. elokuuta 2014

154. Vilmalla estereeniä ja kisat

Meillä oli viime viikon keskiviikkona lyhyet estereenit Vilman kanssa. Tarkoituksena oli ottaa muutamia hyppyjä ja pientä radan pätkää, jotta saan hieman tuntumaan Vimpulaan.

kuvista kiitos äitille
Tein omatoimisen verryttelyn kaikissa askellajeissa. Vilma oli oikein  kevyt  ja lähti kivasti pyöristymään ravissa. Lähdettiin ihan perus sieleä työskentelystä johon tänään sisältyi siirtymät, voltit ja kaarteet. Vimpula oli tosdella kiva ratsastaa kaikissa askellajeissa ja laukassa varsinkin huomasi kuinka hyvin se nykyään antaa ratsastaa. Pitää olla vain erityisen tarkkana että jalat on kokoajan lähellä tai tulee rikkoja.






Aloitettiin sitten hyppääminen. Tulimme normaalia pientä pystyä. Satu korotti sitä pikku hiljaa siihen 80cm asti. Hypyt olivat ihan ok. Välillä aloin itse liikaa puskemaan jolloin puomi yleensä tippui tai lähdettiin kaukaa. Oli parempi kun antoi Vilman tulla itse mutta pidin silti jalat kiinni että laukka säilyy ja hypyt olisivat tereviä. Tultiiin sitten muutama pikku rata ja loppuun vielä hieman isompaa okseria jotta Vilmakin joutuisi nostamaan jalkansa ylös.







Tein itsenäiset melko pitkät loppuravit ja käynnit. Vilma oli tosi kiva ja tasainen hypättävä, jokseenkin ehkä turhan rauhallinen mun makuun. Muuten aivan yli söpö pikku tamma♥




Lauantaina oli kisapäivä Pikkaralassa ja hoitajaksi mukaan lähti Selina.


Oltiin kisapaikalla hyvissä ajoin. Varsinkin kun kisat olivat jouduttu keskeyttämään onnettomuuden takia. Saatiin laittaa Vimpula rauhassa kuntoon. Ja kävlytettiin se maastakäsin. Nousin selkään ja lähdin maneesiin verkkaamaan.
 Siellä oli hieman pehmeäpohja joka vei meidän laukkaamme ja jouduin aika paljon pyytämään Vilmaa eteen. Kerkesimme hypätä muutaman ristikon, pystyn ja okserin jonka jälkeen mulla hajos saapas vetskarin kohdalta.... eikun etsimään jostain jesaria. Oli enään viis ratsukkoa mua ennen kunnes löysin toimihenkilön jonka kanssa lähettiin juoksemaan talleille. Sieltä löytyikin teippiä jolla saapas saatiin teipattua. Tosin turhan tiukalle tuntui että ei veri kierrä jalassa. Eikun takaisin puten kyytiin ja vielä hyppäämään muutamat hypyt. Verkka meni kokonaisuutena yllättävän hyvin ja Vilma nosti tiukoissakin paikoissa koivet nopeasti ilmaan.



Rata meni ihan ok. Oisi saanut olla paremmin pohkeen edessä ja hypätä vähän kauvempaa, juurikin tämän takia meillä putosi kaksi estettä. Meillä oli ainakin tasainen vauhti ja kääntyvyys oli hyvä! Olen ihan tyytyväinen meijän ensimmäisiin ulkopuolisiin kisoihin. Ei auta kun reenata lisää ja kääntää katse kohti ypäjän derbykenttää!

Selinalla katkes video poikki joten yksi hyppy jäi kuvaamatta!

5 kommenttia:

  1. Omaan estesilmääni myötäät aika vähän, sekä pohje heilahtaa välillä reilusti taaksepäin (: mutta reeniä reeniä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se onkin ollut pitkään ongelmana joko liikaa tai liian vähän.. ja toi jalka johtuu suuresti koulusatulasta jolla hyppäsin, en toki väitä et se muuten oisi paikallaan. Mutta kiitos kommentista! :)

      Poista
    2. En ihan koulusatulaksi sanoisi kuvien ja videon perusteella :D En väitä että minun jalkani pysyisivät paikoillaan aina, muttamyödätä osaan, ehkä liikaakin joidenkin mielestä ;) Muuten ratsastat todella siististi ja taitavasti (:

      Poista
  2. Harmi vaan se on koulupenkki... tai hyvin koulupainotteinen yleispenkki ihan miten ite tykkää sanoa. Ja kisoihin saatiin estesatula selkää, ei ehkä kuvista nää mutta tossa penkissä ei oo takana tukia yhtään, niin kun yleensä hyppypenkeissä on juurisitä varten et jalka pysyis paremmin paikallaan. Itellä sama ongelma ainakin Toton kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok (: Ollaan muuten oltu samoissa kisoissa, Pohjois-Suomen Ratsastuskoulujen Mestaruuksissa ja Oulussa Aaltokankaan aluekisoissa! :D

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos