tiistai 17. maaliskuuta 2015

lauantai 14. päivä


Kaikki sanovat että perjantai 13 päivä on epäonnen päivä, mutta toisin todistettiin. Nimittäin perjantai oli oikein hyvä päivä, kun taas lauantaina ottivat Mimmi, Dani ja Anni hieman omia lenkkejään... Päivän ratsastukset kuitenkin onnistuivat paremmin kuin hyvin. Menin Piskon sekä Mimmi, molemmilla poneilla koulua ja nyt ratsastus hetkiin kuvin varusteltuna.


Piskon kanssa oli tarkoitus harjoitella hieman keskiaskellajeja, vastalaukkaa ja käynnin kautta laukan vaihtoja. Nämä kaikki sisältyvät He A rataan joka päästään toivottavasti ratsastamaan 29.3 pohjois-suomen hallimestaruuksissa. Piskolle on maksettu aluelupa ja kyyti hommattu, nyt vain jännittämään että kerkeääkö kipa lisätä Piskon luvan ennen sunnuntaita.



Alkuverryttelyissä pyysin isoa ravia hieman löysemmällä tuntumalla. Laukattiin myös molempiin suuntiin isoa ponnekasta laukkaa. Annoin hetken kävellä ja sitten alkoivat työt. Sain hetken tehdä töitä että pää nousi luotiviivalle, varsinkin kun hieman innostutin Piskoa. Kuten joka kerta kun jätkällä ratsastan...





Pikkuhiljaa sain tuntumaa poniin ja se nousi ihan kivasti pohkeelleni ekä jäänyt hitaaksi. Edestä olisin toivonut enemmän keveyttä, sillä sain ottaa välillä hieman turhan näkyviä pidätteitä. Ennen kuin aloin vaatimaan vaikeampia tehtäviä. Menimme tavallisisa siirtymiä ensin ravi-seis-ravi, nämä menivät hyvin oikeaan kierrokseen. Vasemmassa sain ottaa vähän enemmän ohjasta jotta jätkä muisti kuunnella. Tehtiin myös muutama laukan nosto käynnistä molempiin suuntiin. Jonka jälkeen tein niin ravissa kuin laukassa tempon vaihtelua pitkillesivuille. Nämä onnistuivat oikein mallikkaasti ja ponikin pärski tyytyväisenä päästessään kunnolla töihin.







Ravasin hetken pitemmällä ohjalla kenttää ympäri jonka perään kävelin hetken. Tämän jälkeen alkoikin vastalaukka kaarteiden ratsastus. Tämä on meille hieman hankalampaa sillä ei olla varmaan puoleen vuteen menty vastalaukkaa ja muutenkin olen ns. opettanut Piskon korjaamaan laukan jos sillä on väärä. Sekään ei oikein auttanut asiaa. Muutaman ei niin hyvän kerran jälkeen sain molempiin suuntiin tehtyä onnistuneet pätkät.

Tein ohjelman mukaisesti oikeassa laukassa pitkälle sivulle täys kaarron josta jatkoin uraa pitkin melkein kulmaan asti edelleen samassa laukassa ja kulmassa tehtiin laukan vaihto, ei käynin kautta vaan ravista jotta ei tulisi niin paljoa hommaa kerrallaan.





 vähän turhan aikaisin otti Pisko raville kun ei uralle edes päästy




 jes onnistui!

Työstin vielä ravia hetken aikaa, takasia kunnolla töihin myös ravissa. Saatiin oikein mallikkaita ja tahdikkaita pätkiä. Lopputunnista nakkasin vielä satulankin pois ja menin kaikki askellajit rennosti läpi.










Piskon jälkeen nappasin vielä Mimmin karsinasta ja kävin sillä ratsastelemassa ilman satulaa.

Kuvittelin että se olisi ollut paljon huonompi, mutta se olikin ihan super poni. Onhan se toki hieman lihavassa kunnossa ja sen satula ei tahdo enään istua sille. Muuta vikaa en kyllä siitä löydä.





En tehnyt mitään erikoista. Kunhan vaan otin kaikki askellajit läpi ja Mimmi tuntui oikein hyvältä. Välillä se meni hieman turhan sumpussa, lopputunnista alkoi se niska nousemaan korkeimmaksi kohdaksi.





 venyyvenyy

Tänään myös sanoin Satulle että miehän voisin mennä Mimmillä ratsikoulumestaruuksiin jos ne nyt järjestetään. Silläkun ei kauheasti ole innokkaita menemään. Se tietääkin lisää tätä kirjavaa ponia täällä blogin puolellakin. Viikonloppuna olis myös tarkoitus päästä hyppäämään jos säät vain sallivat.








19 kommenttia:

  1. Ketkä noissa kahessa alimmaisessa kuvassa on myös? Onko toinen käyny aaltokankaalla?

    VastaaPoista
  2. Tää harmaavalkoinen heppa on älyttömän ihanan värinen! :3 Muutenkin hienoja kuvia ja hienosti näyttää menevän molempien kanssa! :D

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Oot kyl tosi hyvä ratsastaan! Missä opit perustaidot? Sun ja piskon yhteis työtä on nii kiva kattoon ja hyvin meen mimmilläki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos paljon! Aaltokankaalla Tuulin ja Ankin opissa, vaikkei moni siitä tallista tykkää oli se oikein hyvä paikka pikku-venlalle kasvaa ratsastajan uralla :)

      Poista
  4. Ihania kuvia ja molemmat hepat näytti menevän tosi kivasti!

    VastaaPoista
  5. Miten noi ylhäältä päin otetut kuvat on otettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. lumivuoren päältä, jonne Mimmikin koitti kiivetä

      Poista
  6. Voitko tehä ratsastus historia postauksen? Et se niinku alkas siitä ku kävit aaltsikalla ja nii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voisin tehdä! Olen monesti miettinyt tämän postausken toteuttamista, kunhan revin jostain lisää aikaa :)

      Poista
  7. Ootko ratsastanu koskaan saaran tallilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en tunneilla tai tallin hevosilla, muutamaan otteeseen olen siellä kisoissa käynyt

      Poista
  8. Miksi mimmillä ei ole innokkaita menijöitä? onko se millainen ratsastaa, hieman laiska vai? muistan sen olleen joskus tupoksessa ja oli silloin erittäin mukava ja reipas kiltti poni niin mietityttää miksei moni sillä tahdo mennnä :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meinaan että _kisoihin_ ei ole innokkaita menijöitä. kyllä sille tunneilla on ratsastajia ja oikein näppärä poni onkin

      Poista
  9. Oi kivoja kuvija jälleen! En tajua miten saat Mimmin menemään noin hyvin?! :0 Mulla se vain pukittelee ja lyllertää sellaista mummo vauhtia :D Johtuu myös siitä etten osaa/uskalla pyytää siltä tarpeeksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitosta verna! :) se on vähän sellanen jästi pää! :D

      Poista
  10. Oi kivoja kuvija jälleen! En tajua miten saat Mimmin menemään noin hyvin?! :0 Mulla se vain pukittelee ja lyllertää sellaista mummo vauhtia :D Johtuu myös siitä etten osaa/uskalla pyytää siltä tarpeeksi :D

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos