tiistai 10. maaliskuuta 2015

lomafiilikset

Loma on nyt ohi ja aika palata normi arkeen. Viikko kului aivan liian nopeasti! Olisin voinut ottaa toisen samanlaisen heti edellisen loputtua. Palaillaampa hetkeksi kuitenkin vielä loma fiiliksiin. Ensimmäisen viikonlopun ja alkuviikon vietin Susannen luona ja siitä on tulossa erillinen postaus kunhan saan sen loppuun. 

Tiistaina tulin jo aamusta kotia ja illalla meni tallille. Tunnille minulle oli laitettu Pisko! Mutta juuri ennen tuntia se vaihdettiinkin Daniin. Se oli kuulemma possuillut tunnilla niin pääsin sitten sen kirpun selkään. Menimme pohkeen väistöjä, lisäyksiä ja suoraan ratsastusta. Oikeaan väitöt onnistuvat tosi hyvin. Vasemmalle väistäminen tuotti hieman hankaluuksia Danin näyttäessä kaikki temppunsa jottei tarvisi tehdä niinkuin ratsastaja sanoo. Pikku hiljaa alkoi poni antaa periksi ja saimme myös vasemmalle hyvät väistöt. 
     Ravitehtävät onnistuvat kivasti Danin ollessa hyvin avuilla ja kavyenä edestä. Laukassa se koitti kierroksesta riippuen puskea vasemmalta läpi. Hetken päästä se luovutti ja totesi että helpommalla kai sitä pääsee kun ei pistä vastaan. Loppujen lopuksi Dani oli tosi kiva! Ainoana huonona puolena on sen pieni koko.


Keskiviikosta lähtien olinkin sitten tallilla sunnuntaihin asti. Joten yksi tekosyy lisää miksen päässyt aikasemmin kirjoittamaan. 

Pääsin käymään Mesen selässä ja totesin vaan että ei, en enään mene sen ponin selkään jos ei ole "pakko" Sillä alkoi se tuntumaan sen verran pieneltä mun alla. Hiihtoratsikisat mennään vielä ja joskus maastossa tai kaulanarulla, mutta siinä se nyt oli! Poni on auttamatta minulle aivan liian pieni ja se haittaa ratsastustakin. Pidän itse paljon enemmän isommista hevosista joissa on sitä kylkeä mihin jalka laittaa eikä varpaat hakkaa kokoajan hepan tässä minun tapauksessa ponin jalkoihin. Tämänkin tunnin aikana kiskoin jalustimia kolmeen kertaan lyhyemmäksi jotta saisin pohkeet paremmoin ponin ympärille... Se taitaa jo kertoa aika paljon. 



En tehnyt mitään kauhean erikoitsa Mesen kanssa. Mentiin vaan sitä miltä tuntui juuri sillä hetkellä mieli tehdä. Paljon kaarteita, vastaasetuksia, laukan vaihtoja ja laukkaa muuten vaan pitkin kenttää. Ratsastus kuvista iso kiitos Vernalle!




Vähän myöhemmin kävin myös Vilman selässä. Kokeilussa oli uudet kuolaimet. Järkevämpäähän oisi ollut että olisin mennyt silloin vanhoilla kuolaimilla ja seuraavana päivänä uusilla, sillä enhän minä tiennyt millainen se oli ollut ratsastaa minun ollessa lomalla. Nyt se ei ainakaan paennut pidätteitäni ja tuli paremmin ohjalle molemmin puolin eikä ollut tyhjä vasemmalta kuten yleensä vähän on.

Meillä ei ollut Vilmankaan kanssa mitään järkevää tehtävää vaan mentiin ympäri pikku kenttää. Oltiin me ilmeisesti ihan töitäkin tehty sillä omat lihakseni koittivat lopettaa toimimasta ja Vilmakin oli hikisempi kuin yleensä. 




kuva napattiin joulukuussa 2014
Kävimme illasta myös kokeilemassa rekeä Vilman perään. Viime kerta kun ei mennyt aivan nappiin... Tällä kertaa rekeily meni paremmin kuin hyvin ja ensi talvena olisikin tavoitteena päästä joulumaasto reellä ajellen!



Torstain hyppytunnista ei ole kauheasti sanottavaa sillä pohja oli melko jäinen niin itse jännitin sitten sitä ja siinähän se tunti sitten menikin. Pohjaa varoessa alan jäykäksi ja vähä liikkeiseksi joka estää Vilmaa menemästä rentoa laukkaa kaarteen läpi. Onneksi pian alkaa kenttä sulamaan ja päästään hiekalle hyppäämään.

Päästiin myön aamulla hyppäämään Piskon kanssa. Jätkä oli ihan super hieno ja hyppäs nätisti kaikki esteet ja antoi minun ratsastaa jokaisen. Välillä se oli niin innoissaan että koitti alkaa kiihdyttelemään. Oon niin iloinen kun Pisko hyppäsi korvat pystyssä ja innoissaan kaikkien esteiden yli. Nyt ainoana poikkeuksena aikaisempaan on paksut pintelit jotka käärin sille etusiin jotta se sen "patti" ei osu toiseen jalkaan. 






Perjantaian joudumme käymään aamusta klinikalla Silven ja Annin kanssa. Kotia palattiin huonoin uutisin.
   Illasta käväsin sitten maastossa. Käytiin ekaa kertaa sitten viime kesän pellolla. Sinne johti traktorin jäljet joissa oli hyvä ravailla ja kävellä. Pohja oli oikein hyvä ja saatiin otettua laukkaakin ihan kunnolla tietä pitkin joka oli sopivan pehmeänä.


Lauantaina taivaalta tuli ihan turhan paljon vettä ja loskaa joten jätin sen päivän liikutukset suosiolla sunnuntaille. Tehtiin kuitenkin sisällä tallissa hieman maastakäsittelyä.

Sunnuntaina mentiin hetki kentällä renosti kaikki askellajit. Sitten kävästiin pellolla laukkaamassa baana ympäri ja loppukäynnit käytiin rantatiellä kuten monena muunakin päivänä.



Eilen oli tarkoitus pästä käymään kunnon laukka maasto, ihanassa auringonpaisteessa keväästä nauttien. No toisin asiat menivätkin. Oli ihana sää siitä ei pääse mihinkään. Harmillisesti kaikki laukka baanat olivat enemmänkin luistinratana kuin pehmeänä lumitienä. Maasto sitten koostuikin lähinnä kevelystä ja ravista pehmeämmillä kohdilla, yksi ihan lyhyt laukka pätkäkin saatin otettua. 
  Vilmassa oli virtaa kuin pienessä kylässä ja se ei ollut oikein tyytyvänen meidän rauhalliseen köpsyttelyyn vaan koitti salakavalasti kiihdytellä.





19 kommenttia:

  1. mitkä oli huonot uutiset klinkalta ?:O

    VastaaPoista
  2. Onko turkalla sunnuntaina estekisat?

    VastaaPoista
  3. Hyvin kirjoitettu teksti! Ja oli kiva kuvailla teidän touhumisia ! :) Jos on kuvaajasta puutetta niin voin kyllä tulla kuvailee, ota vaan sitten yhteyttä. :) +hyvin ratsastat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos verna kommentista ja kuvista! :) ja juu ilmottelen (:

      Poista
  4. Hyvin kirjoitettu teksti! Ja oli kiva kuvailla teidän touhumisia ! :) Jos on kuvaajasta puutetta niin voin kyllä tulla kuvailee, ota vaan sitten yhteyttä. :) +hyvin ratsastat!

    VastaaPoista
  5. Todella kiva postaus ja hienoja kuvia! :) Sulla on kivan näköinen istunta!

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Todella kiva postaus ja hienoja kuvia! :) Sulla on kivan näköinen istunta!

    welifedream.blogspot.fi

    VastaaPoista
  7. Ihana postaus ja tosi hyviä kuvia! :)
    Onko se muutes totta että Dani myydään?? :'(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitosta! Ja joo on se myynnissä sillä eihän se ole edes Turkan omistuksessa

      Poista
  8. Osallistukko sie tänä vuonna siihe pouwer cuppii? Ois kiva jos tekisit postauksen tän vuojen kisakalenterista!!

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos