maanantai 20. huhtikuuta 2015

Aaltokankaan koulukisat 19.4

Eilen päästiin taas kisailun makuun. Tällä kertaa suuntasimme Kuivasjärvelle. Siellä luokkana toimi Helppo B:3 2009, ei mikään kauhean vaikea B. Lähdimme hakemaan kisoista hyvää rataa ja uutta kokemusta. Koska kisat olivat vain harkkakisat niin en laittanut kistakkia ja hanskatkin jäivät kotiin... No se ei onneksi mitään haitannut ja radan ajaksi sain kuitenkin Satun hanskat lainaan.

kuvista kiitos Ronjalle




Kisa verryttely oli kentällä, se oli oikein hyvässä kunnossa ja ainakin tarpeeksi tilava jotta kaikki mahtuivat kinuamatta verryttelemään. 

Pisko oli melko hirveä verkassa. Se painoi vasemmalta täysin läpi eikä kuunnellut pohjetta kuin ohjaakaan. Pikku hiljaa sain sitä ratsastettua kivaksi ja pehmeäksi. Edelleen se tosi koitti oikoa ja puskea jalan päälle. En kuitenkaan jäänyt siitä murehtimaan. Annoin mielummin Piskon hengähtää että oisin sen ratsinut uuvuksiin, jotta se olisi tarpeeksi hyvä.



En päässyt maneesiin vielä pitkään aikaan joten käväisin hieman ihmettelemässä maastossa. Käytiin katsomassa erilaisia maastoesteitä. Mentiin myös kaikki askellajit läpi ja Pisko tuntui oikein rennolta.

Pian maneesille palattua pääsin näyttämään jätkälle maneesin "katsomo" pään ja hieman aitojen ulkoreunoja. Oisin tarvinnut maneesiin päästyttyä hieman lisä energia, sillä poni muuttui jotenkin vastahakoiseksi ja moottori hidastui nollaan.



Pian pääsimmekin jo aitojen sisälle. Kiersin ensin koko aidat läppeensä ja vain yksi pelottavuus löytyi. Se oli maneesin kylmassa olevat traktorin renkaat, hui! Niitähän ei ole miellä kotona näkynyt yhtään kappaletta. Siitäkin onneksi slvittiin ilman niiden kimppuun hyökkäämistä.

Saatiin lähtömerkki ja eikun radalle mars! Rata meni kokonaisuudessaan hyvin. Ei tosin näytetty parastamme. Sillä rata olisi voinut olla sujuvampi, letkeämpi ja poni vähemmän tunggeksiva. Ei tapahtunut suurempia virheitä, mitä nyt 15m ympyrät hieman venyivät ja asetukset unohtuivat kotia, taivutuksesta puhumattakaan. Loppuradasta alkoi jätkä myös väsyä joten niskojen nakkelu oli kivaa. 
    Pisko oli kuitenkin aika tasainen vaikka ei ollutkaan koko aikaa pohkeen edessä. Siirtymät tosin menivät nappiin ja alku- sekä lopputevehdyksistä tuli 6,5 ja 7. Molemmat olivat täysi tasan! Prosenteiksi napsahti 59,55% ja ylsimme ensimmäiseksi ei sijoittuneeksi 5/15.

Tuomarilta saimme suullisen palautteena. Kivan mallinen ja tahdikas suomenhevonen. Sillä on tosi kivat liikkeet ja pääsee varmasti suokkiluokkiin tälle kaudelle. Enemmän taivutusta ja tasaisemmaksi edestä. 

Kisoista lähdettiin oikein hyvissä mielin ja ylpeänä pikku Jätkästä. Me vielä näytetään kaikille mitä ollaan yhdessä saatu aikaan tässä reilun kahden vuoden aikana! Vapiskaa kanssa kilapilijat!


6 kommenttia:

  1. Kiva postaus! hyvin meni kisat teillä☆ tiedätkö milloin turkalla on seuraavat kisat? Ootte kyl nii sulonen ratsukko♡ (joo tiiän, sekava kommentti XD)

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvin ratsastat ja hyvin meni kisat! mut missä tuomarit oli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitosta. Tuomari oli radan keskikohdassa sivussa, olisiko han ollut E ja S kirjanten välissä

      Poista
  3. Hienosti meni kisat! :)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos