tiistai 7. huhtikuuta 2015

pikkujätkä koulukisoissa 29.3


Ja taas minä alan kirjoittamaan tätä samaista postausta... Eilen oli tarkoitus saada julkaistu tämä, mutta tuntemattomista syystä blogger kadotti koko postauksen julkaisematta tai edes tallentamatta sitä! Nyt koitan jaksaa kirjoittaa uudestaan nämä samaiset asiat. Postaus saattaa jäädä hieman lyhyemmäksi mitä suunnittelin ja en ala enään kertomaan niin tarkasti kuin eilen kirjoitin.

Sunnuntaina starttasi auto kohti äimärautiota ja meidän ensimmäisiä ulkopuolisia koulukisoja. Samalla molempien ensimmäistä helppo Ata. Moni on varaan lukenut jo fb-sivulta kuinka kisat menivät. Lopputuloshan oli 8/9 prosentein 53,2%.





Verryttelyssä kyttäiltiin vain vähän mainostauluja, eikä muut hevosetkaan kauheasti haitanneet Piskon keskittymistä. Sain ratsastettua Piskon juuri sellaiseksi kuin olin sen suunnitellut. Kaikki tarvittava onnistui ja vieläpä hyvin!  Kerkesin verrytellkä tarpeeksi ja lähdin radalle hyvissä mielin tavoitellen yli 55%. Siihen ei tosin sisältynyt suunnittelematonta aitojen kyttäystä...

Kouluaidat olivat enemmän ja vähemmän pelottavia, varsinkin kun niistä kuului pientä rapinaa hiekan osuessa niihin. Tuomarit meinasivat syödä Piskon ja maneesin ovesta koitti hyökätä vihreät pikku ukot. Väistöt eivät onnistuneet jätkän liikkumattomuuden vuoksi, se ei lähtenyt pohkeesta eteen tai antanut istunnasta kiinni vaan pakeni apujani joka suuntaan. Vastalaukassa Pisko järkyttyi suuresti ja otti melkein pysähdyksen aivan yllättäin, toisessa suunnassa se vain heitti raville ennen aikojaan. Ratsastettavuus muutenkin katosi kuin seinään jätkän huomatessa olevansa yksin pelottavassa kisapäädyssä. Loppu rataa kohti se rentoutui pikkuisen eikä juossut niin pahasti alta pois.






Tuli sieltä hyviäkin pätkiä! Ravissa sain Piskoa ratsastettua melko kivasti, lisäyksistä tuomarit tykkäsivät ja niistä saatiinkin parhaimmat pisteet. Oon jätkästä tosi ylpee että se loppujen lopuksi suoriutui radasta hyväksuýtysti ja koitti  tehdä parhaansa vaikka sitä pelottikin kauheasti.






Ei ollut välttämätt ihan hirvittävän fiksua mennä ensimmäisiksi kisoiksi nuin vaativa luokka. En kuitenkaan kadu kisoihin lähtemistä vaikka kisat eivät menneet ihan putkeen. Jokaisesta uudesta asiasta oppii! Nyt on jätkä nähnyt paikat ja ensi kerralla mennään sitten kaksi luokkaa jotta Pisko kerkeää katsella rauhassa uuden paikan. Tästä on suunta vain ylöspäin ja sinne me tähtäämmekin!

tyytyväinen ratsastaja ja poni
Kentälle päästyämme Pisko muuttui omaksi itsekseen ja väläytteli hienoja pätkiä. Kesän kisoja ootellessa! 

Seuraavana tavoitteena onkin saada pidettyä Piskolla kesäihottuma kuosissa. Se kun tuppaa tulemaan niin rajuna että Pisko hinkkaa itsensä ihan verille. Ei auta peseminen, rasvaus, yrtit, ufopuku eikä sekään onnistu että poni joutuisi sisällä olemaan koko kesän. Jos jollain on hyviä konsteja kesäihottuman rauhoittamiseksi niin saa kertoa!





nähellään Tampereen heppamessuilla!

11 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja pisko menee sulla kyllä superisti! (: Onko pisko kesällä yötä päivään ulkona? Minun omalla ponillani on myös paha ihottuma ja saamme sen pidettyä aisoissa kun se on ulkona vain, rasvataan säännöllisesti, öljyä ja käytetään loimea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos! Pisko on ollut pää sääntöisesti ulkona, mutta ainut ongelma on kun se "rapsuttaa" toisella takasella päänsä ihan verille, sekä kävelee itsensä ihan puhki ja lihattomaksi :/ Sisälle päästyään inkkaa harjan ja hännän heti pois.

      Poista
  2. Tässä linkissä aika kattavasti tutkittua tietoa kesäihotumasta, allergeeneistä sekä hoitolinjoista https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/66176/Marttila_Satu.pdf.pdf?sequence=1
    Niin hevosen kuin kaiken muunkin elimistössä kaikki vaikuttaa kaikkeen, tutustumisen arvoisia voisivat olla Anicolin tuotteet. http://www.anicol.fi/

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus! Saako tallille tulla esim. Lauantaisin tai sunnuntaisin auttelemaan? Esim puhistaan varusteita :)

    VastaaPoista
  4. Taas jällein ihana ja kattava postaus! Hyvin meette radan vaikka Piskoa jännittääkin :)

    VastaaPoista
  5. Histec tms. ennen kutinaa alotettuna saattaa lieventää oireita. Kannattaa myös tarkistaa että madotus on kunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sitä moni on suositellut, pitänee kokeilla. madotus on kunnossa

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos