maanantai 13. huhtikuuta 2015

Piskolla pommpuja

 kaikki kuvat (c) Maria 

Viimeviikon torstaina pääsin pitkästä aikaa pomppimaan Piskon kanssa. Kenttä oli jo lähes täydellisessä kunnossa, joten siinä oli hyvä pomppia.'

Aloitettiin alkuverryttelyssä herättämään hevosia jalasta eteen. Avotaivutuksilla pääty-volteilla ja 15 metrin ravin lisäyksillä. Pisko lähti nätisti eteen pohkeesta, mutta kokoaminen oli vaikeampaa turhan sähellyksen takia. Laukassa teimme pitkille sivuille oikein lyhyttä laukkaa ja pääty-ympyröille keskilaukkaa. Pisko hieman innostui tästäkin ja kääntäminen meinasi jäädä hitaaksi. Pikkuhiljaa alkoi jätkä toimimaan kuten minä tahoin eikä mennyt oman päänsä mukaan. Verryttelyhyppynä otettiin suunnanvaihto este lävistäjältä. Ensimmäisen kerran Pisko otti stopin siihen, mutta toisella mentiin yli.



Tultiin pieniä 60cm esteiden lyhyitä kaarevia teitä ja radan pätkiä. Pisko otti kiellon okserille, muuten se hyppäsi oikein hyvin. Välillä mentiin turhan kovaa ja toisinaan laukka katosi kaarteisiin.



Pisko oli oikein innoissaan ja mielissään hyppäämässa kaikkia esteitä. Ehkäpä me käydään koulutuuppauksen rinnalla hyppäämässä jossain kisoissa? Jos aloitetaan nyt ensin kotoa ja sitten muualle ja mieluiten kentälle! Maneesissa kun me emme ole oikein parhaimmillamme.



Pikku hiljaa esteen nousivat siihen 80cm ja tultiin edelleen samoja kaarevia sekä lävistäjiä. Sekä minun piti keskittyä käsien eteen laittamiseen. Välillä jopa liiottelin turhankin suuresti, mutta en jäänyt ainakaan suuhun kiinni! 




Välikäyntien jälkeen hypättiin pieni  90cm rata ja se meni ihan hyvin, omia kämmejä lukuun ottamatta. Kaiken huippu oli kun minä unohdin radan! Tulin siis viimeisen violetin väärästä suunnasta jonka takia jouduin tulemaan sen uudestaan ja hunon tien vuoksi otettiin sille kielto. Tunnista jäi oikein hyvä mieli ja Pisko jälleen yllätti positiivisesti.





Sunnuntaiksi oisi taas suunnitelmia Piskon varalle. Tiedossa olisi Aaltokankaalla pidettävät koulukilpailut. Siellä pitäisi startata He B:3 Koitan myös saada päivitettyä tämän vuoden kisakalenterin julkiseksi teille lukijoille!

6 kommenttia:

  1. Oii ihana postaus jälleen! :)

    VastaaPoista
  2. Mä tykkään lukee näitä sun juttuja tosi paljon! ja oot huippu ratsastaja :3

    VastaaPoista
  3. Teillähän meni tunti tosi hyvin! Oot ihan huippu hyvä ratsastaja :) ps. Oon kateellinen sun istunnalle :D
    Voisitko muuten tehdä joku päivä talli mydayn?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos verna! Ajattelin perjantana tehdä! :)

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos