maanantai 27. huhtikuuta 2015

miten meni näin omasta mielestä? -kouluvalmennus

Maanantaina meillä oli kouluvalmennus Aatun kanssa. Tarkoituksena oli reenata tulevia koulukisoja varten. Kisoissa pitäisi startata k.n special. Näitä asioita kävimmekin läpi reenissä.



Alkuverryttelyt otimme itsenäisesti ravvaten ympärikenttää. Tein An kanssa paljon ympyröitä ja kaarteita. Se tuntui yllättävän kivalle. Muutaman pysähdyksen jälkeen otimme hieman laukkaa molempiin kierroksiin. Laukassa sain pyytää hidasta mutta pyörivää laukkaa joka oli melko työn takana. Piti olla kokoajan jalat ihan lähellä tai Aatu puotti raviin ja alkoi mutkitella. Taidettiin me hypätäkkin kesken matkan yhden kavalettipalikan yli joka oli kirjain merkkinä...



Pienen kävelyn jälkeen aloitettiin laukka työskentely. Teimme molempiin päätyihin kaksi kertaa pen pääty  20 metrin ympyrät. Tätä jatkoimme molemmissa suunnissa. Tehtävänä oli mennä hyvät kulmat, suorat sivut ja täysin pyöreät ympyrät. Vasempaan kierrokseen nämä kaikki oli paljon helpompaa kuin oikeaan, Sillä se koitti kokoajan painaa ulkopohkeen läpi ja karata "kouluaitojen" sisäpuolelta.

Laukan jälkeen työstimme hetken ravissa loivia kiemurauria ja voltteja. Näitä teimme molempiin suutiin. Myös muutamat ravin lisäyksetkin otettiin. Näissä A oli oikein mallikas.




Välillä aivan yllättäen Aatu saattoi pukittaa jos pyysin sitä eteen tai se ei olisi tahtonut tehdä mitä pyysin.





Pääsääntöisesti se kuitenkin liikkui omasta moottoristaan eteen päin ilman mukinoita. Teimme vielä pituushalkaisijalle pysähdyksiä. Ensin "Iin" kohdalle sitten "Geen" kohdalle tuomarin eteen. Näissä Aatu koitti ensin mutkitella ja sitten pysähdyksessä peruuttaa ja niskoja nakella. Muutama oikein malikas pysähdys saatiin ja siinä oli hyvä pitää taukoa.

Lopuksi menimme koko radan läpi. Ravi ja käynti osuudet menivät oikein nappiin. Ainoastaan laukassa laittoi Aatu hanttiin. Ensin se pukitti ja sitten koitti luikerrella kaikin keinoin pois laukka ympyröiltä ja lävistäjälläkin se olisi vain halunnut paahtaa täysillä eteen. Ja lopputervehdys oli hieman yllätys kun Aatu muutaman pompun jälkeen pommpasi pystyyn. Tunsin kyllä selkään että nyt se ei oo ihan normaalisti. Ja siitähän se jo nousikin.






Radan jälkeen tei vielä töitä laukassa ja ravissa. Kävin myös ottamassa monta hyvää pysähtymistä pituushalkaisijalle jotta A ymmärtää ettei siinä aina voinut pelleillä ja pommpia minne sattuu. Loppua kohti se kuitenkin rauhoittui ja jätti pukkiloikat ja muut pomppimiset pois. Toivottavasti kisoissa se osaisi käyttäytyä ja jättää pelleilyt reeneihin.



3 kommenttia:

  1. Hui, nuo pomput näyttää pelottavalta! :0 Tosi hyvin siitä huolimatta ratsastat Aatu. Onnea kisoihin! Voiko muuten Turkan Ratsurinteen koulu ja estekisoihin osallistua kuka tahansa? :) vaikkei ole jäsen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha, itteä ei niinkää pelota vaan totean aatulle "ei mun selkä kestä jos sie aina riehut" :D Jos olet jonkun ratsastuseuran jäsen niin sitten saa, muuten ei

      Poista
  2. Hui, nuo pomput näyttää pelottavalta! :0 Tosi hyvin siitä huolimatta ratsastat Aatu. Onnea kisoihin! Voiko muuten Turkan Ratsurinteen koulu ja estekisoihin osallistua kuka tahansa? :) vaikkei ole jäsen

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos