lauantai 2. toukokuuta 2015

hyvän mielen estekisat

Viimeviikon sunnuntaina starttasi ulkokausi käyntiin. Kisoihin oli tarkoitus lähteä Aatun ja Vilman kanssa, mutta lopulta kisapaikalla oli Pikso ja Vilma.


Aamulla laiteltiin kaikki kisakamat valmiiksi. Hepat harjattiin huolella ja pesin vielä Aatun läsin ja jalat. Eikun koppiin vaan. Liisa laittoi An koppiin ja mie menin sitten pitämään sitä kunnes saataisiin Taika sisälle. Tosin taika pääsi vain puolen veliin kun A alkoi heittelemään pukkeja ja potkimaan rajusti taaseppäin. Se riehui niin kauvan että kopin metalliosat petiivät ja se pääsi ulos. Koppi oli hajonnut kolmestakohti poikki, taka puomi oli vääntynyt ja sokka poikki. Arto lähti sitten pikaisesti korjaamaan koppia jotta saadaan kaikki hepat  kisapaikalle. Siiinä sitten huokaisin helpotuksesta että on vaan yks heppa lähössä minun kanssani kisoihin, kunnes Liisa sanoi että hyppää Piskolla siellä se 60cm. Ei siinä auttanut ku juosta hakemaan poni tarhasta ja vaihtaa An ja Piskon kamat keskenään.




Piskon kanssa päästiin verryttelemään hyvissä ajoin. Poni tuntui oikein kivalta eikä kytännyt mitään. Otin molempiin suuntiin  tempon lisäykset, laukan vaihot ei oikein onnistunt kun poni jätti ristille ja ei oikein kuunnellut loppuunsaakka. Verryttely hyppyjä tulin vain muutaman molemmista suunnista. Pisko hyppäsi nätisti omalla moottorilla niin jätin verkan siihen ja lähdin kävelemään hieman.





Pian pääsinkin jo radalle. Nostin laukan ja ajattelin että ompas hyvin kuulolla. Kunnes ensimmäinen este tuli nokan eteen ja sitten otti poni spurtin ja meni omaa vauhtia koko radan läpi kuuntelematta minua. Onneksi esteet olivat pieniä joten Pisko selvisi hienosti ilman apuani. Kerran ei antanut jarruttaa tai tuoda yhdellekkään esteelle. Saatiin siis nolla rata ja portilta punavalkoinen ruusuke! Hieno jätkä! ♥





Sitten olikin vuorossa puttejen lastaus ja uusien hakeminen tallilta. Onneksi Vimppu meni kotona nätisti koppiin sillä olimme hieman myöhässä jo valmiiksi. Kisapaikalle saavuimme juuri oman verkkaryhmäni lopetettu hyppääminen. Sain kuitenkin ottaa muutamia hyppyjä ennen omaa suoritustani. En saanut verkassa Vilmaa yhtähyvin kuulolle kuin olisin halunnut. Joten hypyt olivatkin aika velttoja ja laiskoja.






Rata meni suht ok. Mentiin melko hitaasti hieman tunnustellen. Tuli muutamia huonoja hyppyjä johtuen pikkuaskeleista ennen esteitä sekä ristilaukoista. Mutta puhtaasti mentiin ja oltiin ensimmäisiä ei sijoittuneita. Olin ihan tyytyväinen rataan.





Seura luokka alkoikin hieman myöhemmin. Kerkesin paremmin verkata Vilman. Edelleenkään se ei ollut yhtä hyvä kuin kotona isommilla radoilla. Se ei lähtenyt hieman ahtaan tilan takia laukkaamaan reilummin. Verkka hyppyt oli parempia kuin edellisessä luokassa.




Itse rata oli selvästi parempi kuin edellinen. Sain paremmin laukkaa pyörimään ja kurvit hieman tiukemmiksi. Puomit pysyivät jälleen ylhäällä vaikka välillä lähti ponnistus liian aikaisin ja etuset vain roikkuivat mukana. Olimme tässäkin luokassa ensimmäisiä ei sijoittuneita.

Paljon on vielä reenattavaa mutta näistä on hyvä lähteä eteen päin. Nyt nokka kohti isompia kenttiä ja isommalla laukalla niin eiköhän se siitä parane!




Kyytiä odotellessa piti napsia muutamia söpöily kisakuvia.




2 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos