maanantai 25. toukokuuta 2015

kolmen hevosen kisapäivä

Jatketaan vielä yhden kisapostauksen verran ennen seuraavaa postausta, jossa kerronkin jotain uudesta reenikaverista!
tässä pientä ensi makua
Sunnuntaina meillä olikin sitten omat kisat tai oikeastaan rataharjoitukset, sillä emme saaneet tuomaria jotta seurakisat oltaisiin saatu kasaan. Kisa päivä oli lämmin ja aurinkoinen, aivan kuten aina tilataan hyvä sää!

Starttasin kisoissa Aatulla 60cm arv. A.1.0 ja Mimmillä 80cm arv. 367.1 sekä hetken mielijohteesta hyppäsin vielä kisojen ulkopuolella Rocolla 80cm.
Radat olivat helppo muistaa sillä 60cm rata oli 80cm perusrta. Radassa oli kahdeksan estettä, se oli melko yksinkertainen. Vain yksi vaikeampi kaarre.
Verryttelyssä en vaatinut Aatua kulkemaan kauniisti vaan pohkeesta eteen ja sinne se menikin. Sain jopa ottaa hieman kiinni Aatun innostuessa näyttämään kuinka sitä hypätään. Tulimme molemmissa suunnissa pystyille. Sain niin hyviä kuin huonojakin hyppyjä. Aina kun Aatu malttoi kuunnella saimme tultua oikealle paikalle ja toisinaan se esitti olevansa estemestari ja pomppi mistä sattuu.

Olin luokan ensimmäinen lähtijä joten jäin suoraa radalle odottamaan lähtömerkkiä. Tervehdin tuomaria ja suuntasin ykköselle. Isolla hypyllä yli ja kakkonen jatkui kuudella laukalla okserille, se mentiin pyöreällä hypyllä. Kolmonen oli suunnan vaihtoeste lävistäjällä ja jälleen hyvään paikkaan. Esteen jälkeen pienen mutkittelun kautta toiselle suunnan vaihtoesteelle joka oli okserina. Jälleen mutkittelua ja laukan vaihtelua, lopulta se jäi ristille.
Vitonen ja kutonen tulivat kaarevalla linjalla, ensimmäisen hieman vinon ja väärällä laukalla alas tulleen hypyn johdosta oli Aatu jo valmiina ulospäin kaarteesta puskeutuneena. Väliin nappasimme ristilaukalla 8 askelta suunnitellun kuuden sijasta. Seiskalle pikku askel ja kasille vastalaukka kaarteella, mutta puhtaasti. Loppuun mentiin vielä oikein nätisti seiska väärästä suunnasta jarrutus ja ohjausongelmien johdosta, hups! 

Tein pikkukentällä loppuverryttelyä palkintojen jakoa odotellen. Palkintojen jaossa oli jätkä kyllä hienona ja katsoi oikein että "kattoohan kaikki mua!" Hieno poika suoriutui puhtaasti meidän ensimmäisistä estekisoista ja punavalkoinen ruusuke tuli kotia viemisisksi.
Pian alkoikin jo viimeisen luokan rataan tutustuminen. Perusratahan oli sama kuin kuudessakympissä, uusinnassa oli taas paljon paikkoja mistä kääntää. Ajattelin että jos pääsen uusintaan niin kaikki tai ei mitään ja kääntelisin oikein kunnolla.

Päästiinkin pian verryttelemään. Mimmillä oli poikkeuksellisesti olumppia suussa sen mennessä pienemmässä luokassa, mutta kuolain tuntui kyllä ihan ok hyvältä vaikka en yleensä siitä kuolaimesta erityisesti pidä. Menin hetken ravia ja muutamat laukka pätkät. Mimmi tuntui hyvältä. Hypyt sujuivat hyvin ja lähtivät joka kerta hyvästä kohdasta. Oserille Mimmi käytti kunnolla selkäänsä ja saatiin aivan super hyviä hyppyjä. Jätin verryttelyn melko lyhyeksi ettei Mimmi väsyisi radalla. Siltikin oisi pitänyt ottaa vielä vähemmän hyppyjä.
Lähdin radalle jälleen ensimmäisenä, ainoana poniratsukkona. Sain lähtömerkin ja suuntasin ykköselle. Se oli tuttu jo verryttelystä ja hyppy tuli hyvin, jatkoimme linjalla olevalle okserille mentiin se seitsemällä laukalla ja hyvä paikka okserille. Käänsin hieman tiukemmin kolmoselle jotta ei ponin tarvisi niin paljoo laukata. Portti mentiin hyvin yli ja suunta neloselle. Okseri oli kans tuttu verkka este. Vitoselle meinasi ponilla loppua puhti ja napattiin muutama raviaskel väliin. Kutoselle kaarevalla tuli hieman tiukasti ja Mimmi oli menossa täysin eri suuntaan kuin minä. Niinhän siitä tuli ympyrän tekeminen. Oisin varmaankin saanut ponin yli tuostakin, mutta otin suosiolla paremman tien ja uuden lähestyminen, nyt mentiin yli. Suuntasin sarjalle joka oli pysty-pysty. Se oli helppo. Jatkettiin väärällä enkä saanut ponia kiinni vaihtaakseni joten otimme raville juuri ennen viimeistä ja puotushan siitä tuli. Harmilliset 8vp ja molemmat omavika. 



Vaikka ei saatu puhasta rataa olin aivan super ylpee pikku pullasta joka suoritti niin hienoilla hypyillä niinkin monta estettä yli! Vielä me täältä noustaan ja suunataan isommille kisoille!

Itselleni jäi vielä niin kisaaminen päälle jotenka menin vielä Rocolla hyppäämään 80cm luokan ulkopuolisena. Sainkin melkein heti hypätä Rocon kyytiin ja veryttelemään. Kävin kaikki askellajit läpi ja otin muutamat hypyt molempiin suuntiin. Pystylle lähestyessäni koitti Roco lähteä pinkomaan innosta soikiana, mutta kun sain sen pidettyä loppuun asti se malttoi nätisti ylittää esteet.
Lähdin luonnollisesti viimeisenä joten odotin hyvän tovin ennen kuin pääsin kentälle starttaamaan. Ainoana tavoitteena oli mennä puhdasrata. Ensimmäiselle linjalle olisin saanut edetä hieman enemmän jotta kuusilaukkaa olisi ollut sujuvampi. Kolmoselle hyvä paikka ja siitä neloselle samaa rauhallista tahtia. Noeloselle turhan syliin, mutta Roco pelasti nostamalla jalkansa sukkelaa, kaareva onnistui hyvin. Sarjalle oisin saanut ottaa hiukan kiinni, oli jäädä ahtaaksi väli. Perusradan viimeinen hyvin yli. Sitten tiukka kuvi oikealle ja okserille jälleen oikealle ja portti pystylle, siihen lähti turhan vahvasti vasemmalle koko hyppy niin en saanut käännettyä siitä mistä halusin. Vielä portille ja vasemmalle pystylle. Puhdasrata sieltä tuli ja olin tosi tyytyväinen Rocoon. Ja lahjattomathan ne reenaa vai mitä? En nimittäin Rocolla oo hypänny varmaan tänä vuonna olleskaan. Rocon mielestä esteet olivat vain turhan pieniä sillä se roikotti etusiaan  turhan paljon.


8 kommenttia:

  1. Erittäin hyvä suoritus Mimmin kanssa! Eikö se ole ollut nyt vähän pyöreässä kunnossa, niin siihen nähden tosi hyvä kun on esteet kuitenkin 80cm korkeudella. Samoin muitten heppojen kanssa hyvin meni:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Joo on se ollut turhankin pallona, nyt on laihiksella ja toivotaan ettei laitsakaudella posahda taasen :D

      Poista
  2. Hyvin meni kaikilla poneilla :) Tosi kivoja kuvia ja extraa, että laitoit myös videot radoista :)

    VastaaPoista
  3. Siis kirjotan tätä varmaa jo viiettä kertaa, ku aina onnistun tuhoomaan tän XD mut mimmi menee sulla kyl tosi hyvin! Nii kyllä aatu ja rocoki ♡ hyppäsittekö muuten aatun kanssa vahingossa sen bipan estteen vai kuuluko se rataan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista! Ja joo vahingossa mentiin se punainen siihen loppuun, sillä ohjaus ja jarrut ei oikein pelannut :D

      Poista
  4. Kuka on tuo hevonen ensimmäisessä kuvassa?

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos