tiistai 12. toukokuuta 2015

kirjavalla estevalmennuksessa

Vihdoin ollaan kehitelty Mimmille esteille satula joka ei liiku joka hypyssä alas kaulle. Joten päästiin eilen (maanantaina) estevalmennukseen. Rakennettiin kentälle molemmille lävistäjille ristikot ja toiselle pitkälle sivulle okseri.

Teimme omatoimisen verryttelyn käynnissä ja ravissa. Mimmi ei ollut liikunut ennen valmennusta joten tein paljon isoja ympyröitä ja kaarteita. Pyysin sitä asettumaan ja taipumaan rehellisesti molempiin kierroksiin. Aluksi se koitti punkea ja kiemurrelle avuilta pois ja mennä mihin itse halusi. Pikku hiljaa sain sen kivan tuntoiseksi. Aloimme tekemään ravissa pitkille sivuille lisäyksiä ja päätyihin kiinni. Nämä onnistuivat ihan ok. Muutaman kerran piti hierätellä pitkien sivujen alussa, jotta poni jaksoi koko sivun pidentää askeltaan.

Ravin jälkeen siirryttiin laukkaan jossa mentiin muutama kierros normaalissa laukassa. Sitten otettiin vähän eteen jonka jälkeen kiinni ja oikein koottua laukkaa. Tämä meni yllättävän hyvin, kerran puotettiin raville kun en pitänyt pohjetta tarpeeksi lähellä.
kaikki kuvat ja videot (c) Maria
Hypyt aloitettiin ihan ravilähestymisillä ristikoille. Tulimme niitä kaikki kolme yhtä aikaa liikkeessä, kahdeksikko kuviolla. Mimmi hyppäsi aina vihreän ristikon ja ravasi nätisti violetin. 

Muutaman kerran jälkeen siirryttiin laukkaan ja siinä sama homma. Tällä kertaa tosin piti vaihtaa laukat esteillä ja jos ei vaihtunut niin mahdollisimman nopeasti esteen jälkeen.Laukka vaihtui helposti vasemmasta oikeaan , mutta oikeasta vasempaan se olikin sitten hankalampaa ja jouduin vaihtamaan ravin kautta korjaten.
Siirryimme pikkuratojen hyppimiseen. Ensimmäinen rata oli kolmesta esteestä muodudtunut. Violetti pysty oikeasta, sitä vasemmalle ja okseri, toiseen päätyyn ja vihreä. (näkyy videolla) Mimmi hyppäsi mielummin pikkuesteet kaukaa kuin läheltä, sekä se venytti kaulaa ihan turhan paljon eteen alas.
       Esteet nostettiin ylös pystyiksi ja tulimme vielä kerran saman radan, tosin lisättiin siihen loppuun vielä okseri oikeasta.

Tultiin vielä yksi hieman pitempi rata samalla korkeudella. Se meni jo hieman sujuvammin. Vieläkin olisin saanut pyytää Mimmiä terävämmäksi. Ei niinkään lujempaa vaan aktiivisemmaksi takajaloista.
Tultiin loppuun hieman yksittäistä. Ensin vasemmasta kierroksesta okserille. Este nousi pikku hiljaa ja hypyt osuivat kohdilleen. Paitsi yksi kerta hypättiin aivan liian kaukaa jotta Mimmi oisi jaksanut vänyttää itseään, lopputuloksena oli esteen keilaus. Eikun uusi yritys ja paremmin yli. Lopuksi este oli varmaan siinä 75cm pinnassa.
Pidettiin pienet väli käynnit ja tulimme toisestakin suunnasta okserille. Tässä kierroksessa este nousi hieman enemmän kuin edellisessä. Ponnistus paikat osuivat aika nappiin. kahdesti lähettiin liian läheltä. Toinen kerta kumottiin ja toinen pompattiin nätisti yli.

Ei otettu kauheasti isoja hyppyjä, sillä Mimmillä ei ole hypätty kovinkaan suuria nyt puolenvuoden sisällä. Poni oli oikein kiva hypätä vähän isommillakin. Enemmän olisin vaan toivonut että oisin voinut itse ratsastaa ponnistus paikalle, eikä Mimmi olisi tehnyt omia ratkaisujaan jotka ei aina olleet kauhean fiksuja. 

Loppuverryttelyissä Mimmi oli hieman laiskana ja koitti painua turhan alle. Ymmärretävää sinänsä, eihän toisella ole kuntoa jaksaa kantaa itseään kauhean korkeassa muodossa, vieläpä rankan estereenin jälkeen. Olin oikein tyytyväinen Mimmiin ja koitankin päästä hyppäämään sillä ennen meidän estekisojamme. Sarjaa olisi ainakin kiva kokeilla, että selviääkö Mimmi 80cm sarjasta jossa toinen osa on kuitenkin okseri! 


12 kommenttia:

  1. Sulla on tosi kiva toi sun istunta noilla hypyillä ja muutenkin!:) Ja tosi kivan väriset housut kans:D

    VastaaPoista
  2. Miten osaat ratsastaa noin hyvin mimmiä?! :D ku ite sillä meen niin tuntuu että se vaan perseilee :D kyse onkin ratsastajasta=D Jälleen hyvin kirjoitettu postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. menihän se sulla nätisti keskiviikkona! :) ja kiitosta kommentista (:

      Poista
  3. Ratsastit tosi hyvin Mimmillä ja kiva postaus kun oli paljon kuvia ja videokin :) !

    VastaaPoista
  4. Toi tunti meni kyllä tosi hyvin! :)

    VastaaPoista
  5. Tosi kivan oloinen blogi ja hienoja kuvia. Kivan värinen poni ja hienosti menette. Jään kyllä seuraamaan blogiasi ja liityinkin lukijaksesi. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, olipakerranhevonen.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kivasta kommentista! Mie käyn kurkkaamassa sinunkin blogia :)

      Poista
  6. Hyvin te meette :) Sulla muutes pysyy tosi hyvin jalat paikoillaan, ettei ne valahda taakse esteillä tai muutenkaan heilu turhaan :D

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos