sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

hyvin menneet estekisat

Nämä postaukset tulevat nyt hieman eri järjestyksessä ja vieläpä vähän myöhässä. Halusin julkaista tämän kisapostauksen jotta saan edes jonkun postausken ajallaan. Huomenna sitten tiedossa torstain estevalmennuksesta tarkemmin.
Tänään oltiin Kentsujen järkkäämissä 2-tason esteratsastus kilpailuissa. Hypättiin meidän ensimmäinen yhteinen 90cm. Kisoista lähdettiin hakemaan puhdasta rataa ja hyvää mieltä. Sieltä saatiinkin super onnistunut rata ja valkoinen ruusuke mukaan kotia viemiseksi. 

Heti aamusta alkaen päivä oli lämmin ja tarkeni oikein hyvin kisapaidalla. Saatiin aukaista vinkan ikkunatkin! Se meinaa että kesä alkaa olla täällä! Aamulla myöhästyttiin 20min suunnitellusta aikataulusta. Toisaalta se ei haitannut mitään, sillä olimme kisa paikalla edelleen hyvissä ajoin. Suuntasimme ensimmäiseksi katsomaan radan ja näyttämään paperit. 
Rata oli hyvin simppeli. Se alkoi kaarevalla linjalla, suunnan vaihto trippelillä, siitä sarjalle suunta vaihtui jälleen, sitten oli kaksi pitkää linjaa peräkkäin ja jälkimmäisen linjan välissä alkoi uusinta, jälleen trippelille ja sarjalle, myös viimeinen este oli sama kuin perusradan linjan ykkönen. Uusinnassa oli muutamia oikomis mahdollisuuksia mutta menin vain yhdestä.

Varustimme hevoset ja siirryimme maneesiin verryttelemään. Pääsin heti sisälle ja otin raville. Vilma hirnui ja hörisi melkein koko verryttelyn ajan. Keskittyminen oli siis aivan muualla kuin minussa. Koitin muutamilla siirtymillä saada Vilmaa paremmin kuulolle, mutta eihän se asiaa auttanut. 
Aloittelin sitten hyppäämisen, muutamat lähestymiset ristikolla, sitten pystylle ja lopuksi muutama okseri hyppy. Vilma ei ollut oikein etenevä ja jäin itsekkin hieman turhan paljon nyppimään edestä, jolloin tulimme melko pohjaan. Jokainen este pysyi silti ylhäällä vaikka paikat eivät aina osuneetkaan. Ensimmäisen hypyn aikana tunsin vasemmassa pohkeessa ilmavirtaa, eikä! Saapas meni taas rikki, loppuverryttelyn meninkin sitten saapas auki ja juuri ennen radalle menoa sain teippiä saappaaseen. Onneksi minulla on uudet saappaat, ne on tosin vielä hieman ei käyttö kelpoiset. Pitäisi käyttää niitä hieman useammin jotta istuisivat jalkaan paremmin.
Lähdin sitten teipatun saappaan kanssa kohti kisakenttää. Ei mennyt kauvaakaan kun pääsin radalle, kävin näyttämässä sini-valkoiset pelokkeet, mutta eihän ne Vimppua pelottaneet. Tervehdin tuomaria ja sain lähtömerkin.

Ensimmäinen, toinen ja kolmas tulivat hyvään paikkaan. Neloselle tuli hieman hassu hyppy, mutta Vimppu korjas ja b-osa meni paremmin. Vitos-kutos linja meni juuri nappiin viidellä sujuvalla laukalla molemmat näppärästi yli. Seiska-kasi linja hyvi, hieman oisin voinut ottaa kiinni jotta ei olisi ennen kasi ns.töksähtänyt. Trippeli ja sarja hyvin, viimeiselle hieman kaukaa mutta puhtaasti yli. Kuten videolta näkyy en lisännyt vauhtia yhtään uusintaan. Vimpulla oli sen verta hyvä tarmokas laukka ja se riitti minulle. Laukatkin vaihtuivat ja yhdellekkään esteelle ei lähestytty ristilaukassa. Olin aivan super ylpeä pikku tammasta!

Tuloksenahan oli 0-0 33,37 ja vain vajaa kaksi sekunttia voittajasta! Siellä meijän pikku suokkitamma pärjäsi hienojen puoliveristen rinnalla! Oon niin iloinen ja onnellinen hyvästä radasta!
Radan jälkeen suuntasin maastoihin. Kävin ottamassa rentoa ravia pienen lenkin jonka jälkeen palasin tallille odottamaan tuloksia. Napsittiin myös muutamia kuvia siinä odotellessa.

Lopulta tulokset tulivat julki ja meidät kutsuttiin palkintojenjakoon kolmansina. Meinasi Vimppu olla alkuun sitä mieltä että eihän me täällä seisoskella vaan mennään jo johonkin suuntaan. Onneksi kuitenkin rauhoittui seisomaan ja antoi laittaa ruusukkeen kiinni. Käytiin laukkaamassa rauhallinen kunnia kierros ja Vimppu tuumasi että eihän me anneta nuiden puoliveristen jättää meitä jälkeen ja jarrut meinasivat kierroksen perästä olla hieman hukassa.
Napsittiin oikein urakalla erinäköisiä kuvia. Minä selässä ja sitten maassa. Käytiin myös juottamassa Vilmalle mellavettä ja kerättiin kaikki varusteet pois. Jalkoihin laitoin kylmägeeliä. Saattoi se saada ihan muutaman herkunkin! 

Jouduttiin odottelemaan melko kauvan että saatiin vinkan yhteen renkaaseen ilmaa ennen kuin päästiin lähtemään kotia. Sillä välin me rapsutettiin Vimpun kanssa toisiamme ja välillä Vempulaakin.
rakas♥
Oliko tekstiä ja kuvia sopivasti vaikko liikaa?

10 kommenttia:

  1. teksti loppui kesken? :P

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä postaus ja musta kuvia ja tekstiä oli sopivasti :)
    Onnea muuten menestyksestä! :D

    VastaaPoista
  3. Kivan näköistä menoa !! :-) Vimppu näyttää luottavan suhun jo tosi paljon ja teidän yhteistyö on tosi kivan näköstä ❤️

    VastaaPoista
  4. Molempia sopivasti! Ihanan kesäisiä kuvia :) + Ootte kehittynyt Vimpulan kanssa tosi paljon! :3

    VastaaPoista
  5. Meni kyllä tosi hyvin! :) ja sopivasti oli molempii :)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos