lauantai 20. kesäkuuta 2015

suunnitelmia ja kuulumisia

Aloitetaan niistä kuulumisista. Mitäs on nyt tullut tehtyä muutaman viikon aikana? Viimeviikolla loppui kesätyö ja nyt on hieman vähemmän pakko juosta tallilla paikasta toiseen. Olen myös päässyt vetämään maastoja aikuisille, sillä itse kun en vielä ole 18v. Myös Ponskulla olen päässyt maastoihin mukaan. 
Aatulla olen käynyt normaalisti maanantait liikuttamassa sitä. Ollaan menty ihan perus koulua ja muutamaa puomia, Se on ollut ihan kiva liikkumaan ja riehumisia ei ole sen kummemmin tullut. 
Susanne oli myös käymässä yhetnä lauantaina ja sunnuntaina meillä päin. Harmillisesti molepina päivinä satoi vettä ihan kunnolla ja kaikki ratsi suunnitelmat meni vähän pipariksi. Mutta käytiin kuitenkin lauantaina maastossa ja illalla vielä laitoin Susannen ratsastamaan Piskolla kauheassa vesi sateessa. Saatoin sitä itsekkin käydä ponin selässä näyttämässä miten se toimii. Ihan hyvin niillä meni ensikertaan nähden. Sunnuntaina Susanne pääsi uudestaan kastumaan Venlan selkään. Valitettavasti Susku varasti kaikki kuvat omalle koneelleen joten kuvia ei ole saatavilla, mutta käykäähän kurkkaamassa Susannen blogi

Tiistaina kävin Vilman kanssa Kaisan koulutunnilla. Tunnilla teimme paljon ympyrällä työskentelyä. Lyhensimme ja pidensimme ravia, avoja ja sulkuja teimme ensin käynnissä ja sitten ravissa. Laukassa menimme pienemmässä ympyrässä lyhyttä laukkaa ja isommassa pitempää laukkaa pää ylhäällä. Ei kuitenkaan ollut tarkoitus mennä näitä kaikkia kauniissa peräänannossa vaan ne piti tehdä vain oikein sekä takasten piti tarpoa tahdikkaasti mukana ja sitten kun kaikki suijui hyvin, palkitsi hevonen niskan myötäyksellä. Kuvia on huomattavasti enemmän oikeasta kierroksesta kuin vasemmasta, koska menimme vasempaan ei "katsomo" päässä.

Keskiviikkona pääsin myös Piskolla ratsimaan. Laitoin sille varalta kanget päähän sillä se on ollut hieman villi pikkuputte. Otin alkuun verryttelyksi reippaita lisäyksiä ja laukassa tein paljon vaihtoja, en mitenkää kauniisti kouluvaihtoja vaan annoin sen loikata vaihtoon jotta se saisi hiemna päätä tyhjemmäksi. Sitten tein muutamiaväistöjä ympyrällä molempiin suuntii. Laukassa tein vastalaukka kaarteita ja kokosin laukkaa ihan lyhyeksi ja sitten eteen isolla keskilaukalla. Pisko oli oikein näppärästi koko tunnin ajan. Ja tuli taas ihan hirveä hinku päästä silläkin reenaamaan ja koulukisoihin.
Olen myös saanut uudet saappaat joista jo sanasen sanoin kisapostausken yhteydessä. Saappat ovat Mountain Horse Supreme high rider - mallia, sekä niissä on korokepalat kun ovat vielä liian pitkät minulle. Ne on ostettu k-maataloudesta hintaa oli paljon! Kengät ovat siis vain kisa ja valmennus käyttöön, mutta nyt on pakko käyttää niitä jotta pehmittyvät.
Toinen ostos on uudet ratsihousut. Tumman siniset huosut vielä tummella sinisellä paikalla, taskut olivat kivat hopeisella vetoketjulla. Ne ostettiin Hööksistä ja hintaa oli reilu 60€
Nyt olen mökille tullut, kahden vuoden tauvon jälkeen. Olen täällä sunnuntaihin asti, pitämässä hieman hevosetonta lomaa. Ensi viikolla suuntaan luutavasti torstaista eteen päin Susannelle. Sieltä tulee sitten erilaista postausta.  Heinäkuun alussa olisi myös tarkoitus päästä  käymään kenttäkisoissa Vilman kanssa, jos nyt saadaan käytyä hyppäämässä jossain maastoesteitä ennen sitä. Muutenkin heinäkuussa Susannen on tarkoitus tulla Skipun kanssa pidemmäksi aikaa Turkkaan. Loppu kuusta taas me lähdemme Piskon kanssa viikonloppulomalle Raahen huudeille.
Laittakaapa jotain postaus ideoita, voin täällä mökillä ollessani toteuttaa niitä!

8 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Kävin kurkkaamassa susannen bloginki, ja kivalta näyttä :) onko salli varsonu? Mikä varsan nimeksi muuten tulee? Ois kiva jos tekisit sellasen ratsastus historia postauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitod kommentista ja ehdoituksesta! Salli on varsonut komean oripojan ja nimeä ei ole vielä päätetty :)

      Poista
  2. Taas kerran ihana postaus +kuvat ovat hienoja! Joku myday videona olis kiva, tai joku huonot ja hyvät puolet Vilmasta postaus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kommentista Verna! ensi viikolla on tulossa mydaytä ja tuon voisinkin toteuttaa viikon alussa :)

      Poista
  3. Hyvä postaus ja kivoja kuvia! Joku mielipide postaus ois kiva ku et oo vissin niitä kauheesti tehny :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitosta :) Se voisi olla ihan kiva toteuttaa jos keksi jonkun kiva aiheen, juu en ole niitä kirjoitellut aikaisemmin (:

      Poista
  4. Tosi kiva postaus! Ihana tuo sallin varsa<3 Parhaat heppa muistot ois kiva postaus :)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos