sunnuntai 21. helmikuuta 2016

pieni friisiläinen nimeltään Bente

Viime keskiviikkona sain sovittua itsenäisen ratsastuksen saman viikon sunnuntaille. Tallin nimi oli Ponyhof Aagtrkerke ja se sijaitsee läheisessä maalaiskylässä. Tallille menimme hyvissä ajoin sillä bussit kulkivat vain kahden tunnin välein. Kerkesimme hyvin tutustu paikkaan. Sain ratsukseni pienen Friisiläisen nimeltä Bente.



Bente oli valmiiksi laitettu sillä se meni edellisellä tunnilla. Aloitin tunnin tunnustellen ensin käynnissä ja sitten ravissa. Bente oli tosi jännittynyt ja keri itsensä todella lyhyeksi virkkuukoukku muotoon. Ratsastin mahdollisimman pehmeällä kädellä ja paljon jalasta. Pikku hiljaa sain sen hieman rentoutumaan ja pidentämään askeltaan. Tein todella paljon ympyröitä ja lävistäjiä. Sekä kulmat ratsastin huolella. Yksi kulma oli todella pelottava ja muutaman kerran sitä pitikin tuijottaa oikein kunnolla. pääsin helpommalla kun en alkanut väkisin puskemaan Bentea sinne vaan ratsastin hieman uran sisäpuolelta sen ohi.

pahoittelen kuvien laatua

Nostin jalustimet ylös ja aloin ratsastamaan päätyihin ympyrät ja pitkät sivut kevyesti eteen. Sain paljon onnistuneita pätkiä vaikka Bente painu kuolaimen taakse se oli silti kiva ratsastaa. Sillä oli mukavan pehmeä ravi ja kun muistin ratsastaa jalalla sain sen taipumaan kivasti molempiin suuntiin. Itsessä näkyi tuo kahden ja puolen viikon ratsastustauko. Jalat huusivat hoosiannaa jo 15 minuutin ratsastuksen jälkeen. Onneksi lihakset alkoivat tottumaan nopeasti joten lopputuntia kohden alkoi helpottamaan. 


Otin aika paljon lyhyitä käynti pätkiä, sillä Bentellä ei ollut kauhean hyvä kunto. Ennen laukkaa laitoin jalustimet takaisin jalkaan. Aloitin vasemmassa laukassa. Laukka nousikin melko hyvin, mutta se vaati todella paljon jalkaa että laukka pyöri läpi kaarteiden ja ympyröiden. Tein muutaman laukasta käyntiin siirtymän ja ne onnistuivat hyvin. Kävelin välisää hetken ennekuin vaihdoin suuntaa ja nostin oikeanlaukan. Se oli selvästi parempi ja pyöri helpommin.

Ravasin välillä hetken verran. Vasemmassa kierroksessa huomasi, kuinka Bente olisi halunnut nostaa laukan aina samasta kulmasta, vaikken sitä pyytänyt. Jäin siihen kulmaan hetkeksi pyöriään ravissa ja muutaman ympyrän jälkeen se ymmärsi etten halua laukkaa. Sitten kun se oli rentoutunut vähän nostin vielä laukan, mutten siitä kulmasta mistä Bente olisi halunnut. Laukka nousi hyvin ja tein ison keksiympyrän jonka jälkeen suoraan käynti. Vaihdoin vielä kierros-suuntaa ja otin saman tehtävän oikeassa laukassa. 




Ravasin loppuravit ilman jalustimia. Hetken aikaa Bente oli vielä jännittynyt laukan jäljiltä, mutta rentoutui nopeasti. Tein isoa kahdeksikkoa, koko maneesin kokoista. (kuulostaapa tyhmältä) Pitkillesivuille tein vielä pieniä askeleen pidennyksiä. Sitten kun Bente tuntui kivalta annoin sen kävellä loppukäynnit ympäri maneesia. Tunnin päätteeksi, joku talli tyttö tuli hakemaan Benten ja purki sen minun puolesta.

Tallilla oli oikein mielellään auttava henkilökunta ja Bente osoittautui kivaksi ratsastaa joten laitoinkin viestiä tallin omistajalle, että onko mahdollista mennä keskiviikkona uudestaan ratsastamaan. Vastaukseksi sain että kyllä pääsee. Kuvaajaa en valitettavasti saa, mutta katsotaan mitä keksin teille.

2 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos