torstai 6. maaliskuuta 2014

118. TOP:pi ohi ja loma!

Moi kaikki pitkästä aikaa! (varoitus postauskesta tulossa pitkä!)

Heti tähän alkuun, pidennän bnnerikisan aikaa 14.3 asti, koska mulla on nyt niin paljon muita postausksii suunniteltuna ennen loman loppumista niin en mistään kerkeä repiä aikaa jokaiseen asiaan mitä tahtoisin tehä. Eli eikun tekemään vielä lisää bannereita!

Mulla loppui siis työssäoppiminen perjantaina ja siitä suoraan alkoi hiihtoloma! Tätä on ootettu, heppalomaa ja kavereitten näkemistä. Kuten fb:stä saatoitte huomat olen ollut ratsastamassa aivan jolloin muilla hepoilla kuin turkan puteilla. Olin siis lauantaista keskiviikkoon kaverini Suskun luona keskellä mettää!! siis jossai raahen ja kosan välissä, se oikeesti oli aik korpi! Susannella on siis oma poni Skipper ja ylläpidossa Elli. En jaksa kirjoittaa ihan hirveen tarksti jokaisesta tunnista mitä mentiin mutta kuvia ja videoita(kuhan toi elokuvatyökalu jaksasi ladata ne!) on senkin edestä!

en jaksanu muokata kuvi ollenkaan ku kello on jo vaikka mitä!
Lauantaina lähettiin ajeleen kohti Kopsaa, jossa oltiin perillä alku illasta. Käytiin eka vähän jutteleen ja vaihtaan kuulumisia samalla kun kierrettiin paikkoja läpi. Ja olihan siellä kaikki ihan erilasita ku kesällä. Uuen tallinki ovat rakentaneet ja se oli sellanen kiva pikkunen kahen hepan talli. Kävästiin sitten hakemassa meille jonkun laista ratsi kamaa päälle ja lähettiin Susku Skipulla ja mie Ellillä ilman penkkiä tiellä köpötteleen. Elli oli tosi kiva vaikkei sillä kauheesti oltu pimeellä maastoiltu, laukassa se sitten kokkeili et saako se mut alas kisakasemlla pään alas ja loikkimalla sellasta pukkilaukan tapasta. Miehän siihen tottuneena annoin hieman ohjaa jolloin Elli sai riehua yksikseen ja sitten nostin nokan ylös matkaa jatkaen. Tehtiin sit iltatalli suoraan maaston jälkeen ja lähettiin sisälle dataileen ja jutteleen.


Sunnuntaiana tehtiin videopostaus! Susku meni silloin ite molemmat hepat(kävin mie hetken molempien kyytissä, mut sitä ei lasketa) Eka oli hyppyreeniä Ellin kaa. Se oli hieman villinä ku Skipu huus sille koko ajan tarhasta. Loppu tunnista se menikin jo ihan kivasti ja Susku muisti rattastaa vaikka Elli riehuikin. Lopulta ne tulikin 90cm pystyn jo ihan normaalisti. Ja hyvällä temmolla.







Sitten oli Skipun vuoro. Ei muistettu kuvailla niin paljoo Skipusta. Aluks ihan suittilla mutta se onnistu nii hyvin et pelkällä kauranarullakin pärjäs, jopa minäkin! Muutaman kerran poni otti ja lähti kotia päin mut saatiin se sit hiastaan ja takas pellon toiseen päähän.




 
Maanntaina käytiin kaupungilla päivällä ja sieltä löyty vaan aurinkolasit ja herkkuja illaksi. Tänään oli sit mun vuoro ratsii Ellillä kunnolla koulua. Tehtiin ihan perus juttui testailin hieman miltä se tuntu ja miten sitä piti ratsastaa. Se oli sinänsä hirveen herkkä mutta vaati silti tarkat avut ja tasaisen jalan ja käden. Tein muutamia lisäyksiä ja ne meni aika kivasti ainakin mitä videolt kattoo. Muutamia väistöjä ja vaihtojakin tehtiin. Tunti meni kokonaisuudessaan hyvin ja elli oli kiva ratsastaa. Loppuun otin sitten ympyrällä molempiin suuntiin kerran pikku pystyn ja olihan se ihan erilainen hyppy kun Turkan puteilla!
 

 







 
Illalla käytiin sit talutteleen Skipperii ja oli nii pimee et kuvia ei saatu olleskaa.
Tiistaina oli sit vuorossa Susannen koulu Ellin kans. Mie sit rääkkäsin kumpaakin ihan kunnolla. Aluks laitoin puomeista kulmat, lyhyille sivuille voltit ja toiselle pitkälle sivulle lysäys. Tätä sitten sovelsin sillain et saatais mahollisimman monipuolinen alkuverkka. Muutama nosto toiselle sivulla, vastaasetuksia, lyhennyksiä ravissajne. Elli alkoi hieman pehmetä.





Sitten käskin Susannen tulla laukkaamaan keski ympyrälle ja mitäs sitten tapahtuikaan. Ellistä tuli kouluratsu! Laukkaa ja ravia molempiin suuntiin, sekä teetätin vielä takaosan väistätyksiä molempiin suuntiin ravissaja. Loppu verkkana ne menivät sitten löysemmällä ohjallaa omatoimisesti.




 


Susku meni sit vielä Skipulla pellolla ja tiellä jottai humputtelua. Kuvat on hieman sumeita ku oli tullu jo hieman hämärä.
 


 
lentsikkaaa
Keskiviikkona mie pääsin Skipun kyytiin! Joo tiiän et oon hiemna pitkä sille mut ei se siihen kuollut ku puoltuntii ratsastelin sillä. Menin kans tiellä ja pellolla hiemna koulua ja sit jottai himmailuu. Oli kyllä aika kiva ratsii pitkästä aikaa tollasella pikku pallerolla.♥
 
 
 
 
hieman muokattuna versiona tosta ylemmästä
 
 

 
Susanne kävi vielä ratsiin Ellillä ja sitten olikin aika pakata tavarat ja lähteä takasin kotia. Oli kyllä aivan mahtavaa!♥
 
 
 

Tässä vielä Susannen tekemä kooste!
 
        
---------------------------------------------------------------------------------
 
tähän loppuun vielä jottai viimekisäsii meesu kuvii
Sitten hieman Toton kuulumisia lauantaista eteen päin. Lausantaina mentiin äitinkaa molemmat tunneille. Meillä oli tarkoituksena hypätä mutta tunnista tulikin kavaletti/puomi tunti, koska kenttä oli sen verran kova ja liukas kulmista ettei haluttu ottaa riskejä heppojen jalkojen kannalta. Alku tunnista aattelin et mitäköhän tästä tulee kun Toto puski ja mutkitteli miten sattuu. Mutta kun jatkoin päättäväisesti ratsastust ja kuuntelin ohjeita niin alkoi se Totokin rentoutumaan ja kavaletitkin sujui hyvin. Tunnin jälkeen hoijin Toton jalat ja venyttelin sen. Sekä syötin sille ompun ja väsäsin iltaruuat.
 

Äiti ja talli hoiti Toton liikutuksen sillä aikaa kun olin Susannella. Toto myös kengitettiin ja sen satula topattiin alkuviikosta. Nyt ei tartteta enää "räkää" satulan alla. Eilen kävin sit tietty ratsiin Toton. Mentiin jottai koulukiemuroita ja juteltiin Miian kans nii ei siitä loppu ratsimisesta paljon mittään tullu mut oli tosi kiva istuu pitkästä aikaa(kolmeen päivään...) rakkaan kyytiin. Tänään oli sitten tiedossa maastoiluu Miian kans. Maasto meni hyvin mutta sinne lähteminen oli vaikeeta... No ekaks Miialla oli Venpula, mutta ekass ravipätkässä Miia totes et Venlan kenkätippu... no ei siinä muutaku takas tallille ja hepan vaihtoon. Lähin hakeen Viman sisälle mut huomasin et sen toinen takekenkä roikku yhellä naulalla kiinni.. just joo tätä meijän tuuriii. Otin sit sallin sisälle ja Arto tuli siihen kengittään heppoi ja sano "ette kai te ota sallia mastoon ota, sillä on nii huonot kaviot" Vielä viimisen kerran me käytiin hakeen Miialle uus rtsu ja se oli Roco. Lopulta päästiin matkaan ja maastohan meni oikein hyvin. Meillä kaikilla oli hauskaa ja Toto nautti ihn hirveesti ku sai päästellä höyryjä poies. Tallilla taas hoijin jalat ja venyttelin niin kuin joka ratsimisen jälkeen. Illalla aloin vielä pikku hiljaa opettaan Totollekkin pusua, minkä Meesu jo ossaa antaa jo♥
 
 
-vemppa
 


6 kommenttia:

  1. susanne oli kyllä mun silmään skipulle pitempi ku sää.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nyt ku itekkin kattoin nuita kuvii tarkemmin nii näyttääkin :D mutta oikeesti se on mua ainakin 5cm lyhyempi, ehkä mie oon vaan ponin selkään tarkotettu :D

      Poista
    2. :D sitten susanne antaa ilmeisesti jalkojen roikkua ihan rentona niin näyttää pitemmältä. :) ihana postaus!

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos