torstai 20. maaliskuuta 2014

123. kuulumisia + ostokset

Päätin nyt tulla kirjotteleen hieman tän viikon ratsimisista ja tulevista suunnitelmista!
 
Jos sitä aloitettaisiin tiistaista, käytiin Toton kaa maasto lenkki. Mettä oli ihan jäässä ja löytyi vaan kaks pätkää missä oli hyvä laukata, muuten mentiin ravia ja käyntiä. Seikkailtiin pikkupoluilla ja "kahlattiin" huimassa hangessa, käytiin laukkaan hiekka rinnettä ylös ja Toto oli ihan mielissään siitä. Käytiin vielä kattoon yhtä peltoo jossa oli pikku ojia, ja saatettiin hypätä muutaman ojan yli, se oli ihan Super hauskaa♥!
 
postausken kuvittajana toimii pikku pisko 2013
 Totosta päästäänkin sitten toiseen tuntiin jonka ei ollut ihan niin suunniteltu. Menin tällä pikku jätkällä hyppytunnille mukaan. Edellisellä tunnilla se oli vaan kiskonu lapsilta ohjia ja painellu pitkin kenttää niin  lähdin ratsastamaan kurinpalautus mielessä. Pisko oli ihan vino joka suuntaan ja paino pohkeelle minkä kerkesi. En saanut sitä ravissa mitenkään läpi varsinkaan vasempaan tuntu että se sisä kylki viisti maata aina kaarteissa. Pikku hiljaa sain pohkeet enemmän läpi ja oikeeseen varsinkin tuli kivoja pätkiä.
 
kisoiss 2013 kesä
Lähettiin sitten hyppään ristikkoa jonka jälkeen piti tehä ympyrä j ristikko uudestaan. Tämä kerettiin tulla vain kerran ennen kuin huusin talliin et tuokaa kimplewikki(kirjotettanks se nui?) Pisko lähti ihan intopiukeena paineleen esteille niin ihan turvallisuuden vuoksi otin hieman vahvemman kuolaimen käyttöön. Kuolaimen vaihon jälkeen hypyt onnistukin paljon paremmin. Kääntyminen oli hiemn kankeaa mutta kun ite pistin koipeni kiinni nii ponin kyljet muuttu pehmeiksi ja käännökset oli sujuvia ja tarpeeksi nopeita. Tultiin molemmilla lävistäjillä olevia pystyjä vähän kaheksikontapaan, mutta mentiin vaan kerran molemmat esteet ja sitten uudestaan. Toiselle esteelle tuli aina pieni kiihytys mutta mielummin vauhtia enemmän kuin vähemmän!Jatkettiin sitten rataan isoristikko toiselta sivulta. Pisko tuli ristikon kauheella imulla ja isolla ilmavaralla, siihen tuli aina hyvä hyppy ja ei aikomutsakaan kokotunnin aikana kieltää tai hiastella. Vaikka meillä onkin ollu 3kk tauko hyppäämisessä. Loppun mentiin 80cm rata ja se meni ihan sika hyvin ja Pisko kuunteli mua tosi kivasti! Loppuverkoissa Pisko tuntui hieman paremmalta jo. Pikku hiljaa pitäs alkaa ratsiin Piskolla enemmän et muutkin vois tykätä ratsii sillä ku toimis kunnolla.

kesä 2013 kisoissa
Tänään oli sitten vuorossa Toton kaa hyppytunti, mutta sitä ennen kävin ratsii Saulilla pellolla. Tämäkin tuli taas ihan puun takaa ku olin iltatöissä nii Johanna sit pyys mua ratsiin sen. Mentiin kevyesti ilman penkkii jottai sooloiluu pitkin peltoo. Sale oli ihan hirmu jäykkä ja ei oikien tahtonut tulla millekkään suunnlla, roikku oikeella aika painavasti. Välillä hellitti otettan mutta muuten oli aika raskas eestä. Laukassa kun pyysin eteen sain pääalhaalla pukkilaukkaa ja olihan se rodeoratsastaja kin tippumassa siellä mut onneks sain aina pään ylös ennen itseni alas jättämistä.
 

Salen ja minä 2012 keväällä
Nyt siihen tuntiin! Liisa piti sen ja meillä oli kaks sarjaa ja okseri. Sarjat oli linjoilla silleen neliön tapasesti keskellä kenttää. Alkuverkkana taivuttelin Toton hyvin kulmista läpi ja se oli melko kivan tuntunen pohkeelle. Se kulki kivasti pohkeesta eteen ja antoi istunnasta lyhentää itseään. Laukassa tehtiin lyhyillä sivuilla viiden askeleen pidennyksiä ja sitten takas kiinni. Tämä meni ihan jees, hieman oisin halunnut eteen päin pyrkivyyttä ensimmäisestä pyynnöstä.
Aloitettiin hypyt ristikko okserilla ja vauhti oli melkoinen. Toto oli kirjaimellisesti ihan liekeissä ja fiiliksissä ku pääs taas hyppäämään. Koitin istua mahdollisimman tiiviisti ja painavasti jotta saisin vauhtia hieman hiljennettyä, mutta kun alan jännittämään jalkoja nii nousen satulasta ylös jolloin jarrut pettää ja kaasu menee pohjaan. Vasemmassa kierroksessa sain paremmin Toton kiinni ja siinä hypyt onnistuivatkin rauhallisemmin. Alettiin tulemaan sarjoja kaheksikkona, ne onnistuivat hyvin vaikka Totolle onkin sarjoissa enemmän haastetta. Tehtiin sitten sellasta rataa jossa mentiin yksitäine este kaheksikko ja taas se yksittäinen este. Välillä meinasi jäädä ahtaaksi, pyysin sitten Toton hyppäämään aina hieman kauvempaa ja pyöreempiä hyppyjä sarjan a osalle jolloin e oli paljon helpompi. Viimisellä radalla korkeus oli sen 80cm ja se meni hyvin, tästä sitten viikoittain reenaamaan nii päästään baanalle, viimiset esteet Liisa nosti n. 90cm ja eka hyppy oli turhan liioiteltu mutta toinen jo paljon parempi. Totoa vaan jaksaa päivä päivältä enemmä ja enemmän kehua♥
Viikonloppuna pitäs sitten olla kuvaaja ja saatte ihan ajan kohtaisia kuvi!
 
hyppy reenissä 2013
Nyt niihin suunnitelmiin ja tulevaan!
Ankki alkaa viikottain pitämään Turkassa valmennuksia jonne Toton kans ois tarkoitus päästä säännöllisen epäsäännöllisesti, riippuen kisoista. 30.3 ois tarkoitus avata kisakausi esteidenkin kannalta jos nyt kaikki menee suunniteldusti. Meillä tavoitteena olis päästä power cuppia kisaamaan alkukesästä niin koulu kuin estepuolellakin! Ollaan vähän mietitty et lähettäis joukkueena ratsastuskoulujen mestarus kisoihin lahteen ja nyt pohjoissuomen mestaruuksiin kevään lopussa. Minulla ois ratsuna Pisko jos/kun me(Liisa) saa sen omistajalta paperit, kun mie en voi Totolla kisata siellä kun se ei oo päivittäisessä tuntikäytössä. Mut nää on vielä ihan suunnitelmia.
 
Ostokset

 Uus kovaharja, kun Totolla ei oo kunnon kovaa harjaa ja tää oli aika kiva käessä nii piti ostaa.
 
 löysin tälläsen tosi kivan huovan, ostin sen lähinnä valmennus ja ns. parempaan käyttöön




-venppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos