maanantai 24. maaliskuuta 2014

124. suomiputteja ja koulureeniä

Tänään saattekin sitten kunnolla niitä kuvia! Oltiin Miian kans koko viikonloppu tallilla ja se sit kuvaskin mun tunteja. Ja näitä kuvia onkin sitten vaikka kuinka paljon!
 
kaikki kuvat c miia ja minä!
 Perjantaina menin vasta illasta ratsiin joten oli nii pimeetä ettei kuvista tai videoista ois mittään tullu. Mut käytiin ennen pimeää ottaan muutamii kuvii pellolla.
 


 
Mentiin kentällä jottain koulua. Tein pääty-ympyröitä ja koitin keskittyä itseeni, mutta eihän siitä mittään tullu ku juteltiin Jonpen kaa ja naureskeltiin melkein koko ajan. Tuntilaiset tuli sit kentälle nii mie lähin sitten pellolle vähän ravailee ja laukkailee. Mentiin taas vaihteeksi pikkaisen lujaa! Oltiin molemmat ihan innoissaan ku päästiin pitkästä aikaa kunnolla revitteleen. Kävin vielä ravileen rantatiellä ja käveltiin sitten ympäri Turkkaa. Tallissa hoijin Toton jalat ja venyttelin sen. Illalla Liisa vielä soitti mulle et Piskon omistaja oli luvannut sen paperit meijän käyttöön, eli päästään sinne ratsastuskoulujen mestaruuksiin!
 
Lauantaiana meillä olikin sitten aamusta koulutunti. Menin pitkästä aikaa kangilla.
 
Alkuverkkana tehtiin kolmikaarista kiemurauraa joiden "kiemuroihin" tehtiin voltit. Toto tuntui alusta asti melko kivalta vähän oli vasemmassa ohjassa kiinni mutta pikku hiljaa alkoi antaa ratsastamaankin vasemmalta. Ravin jälkeen alettiin tekemään laukan nostoja pitkien sivujen alkuun. Sekä pitkille sivuille keskiympyrät. Nostot onnistu hyvin ja ne oli tasaisia eikä yhtään ryntääviä. Ympyrän jälkeen tuli siirtyminen raviin ja seuraavalla sivulla sama uudestaa. Siirtymät meni tosi hyvin kun itse olen nyt oppinut pitämään koivet kiinni vaikka mitä tehäänkin. Laukkaympyrällä meijän piti alkaa miettimään hieman avoa. Siirsin siis Toton etujalkoja hieman ympyrän keskustaan päin jolloin Toto suoristui paremmin ja otti takaset laukkaan mukaan. Vasempaan kierrokseen tuntui että tämä ei millään onnistu, loppua kohti sain muutaman onnistuneen pätkän. Oikeessa kiekassa taas ei ollut kauheena ongelmaa siirtämisen suhteen.



Loppu verryttelyksi otimme vielä sitä samaa kolmikaarista mutta nyt toiseen suuntaan. 

hieno♥
          

Käytiin iltapäiväällä kävelyttään Saulia pellolla ja otettiin muutamia kuviakin sieltä. On se Salekin pikku jättiläinen varsinki ku seiso oikein ylväästi!
 


pikku jättiäinen♥



Seuraava vuorossa oli maasto Piskon ja Miian kans. Mentiin siis tandemilla mettään ja siellä sit toinen hyppäs alas ja kuvaili toista. Ekana mentiin yhdelle Arton pelloista ratsimaan. Miia oli ekana kyydissä(voitte käyvä lukeen miian kirjotelmista sen blogista) ja mie kameran takan. Ilma oli ihana ja Pisko ihan mielissään ku pääsi hieman irrottelemaa.  Vaihettiin sitten minut kyytiin ja Pisko oli heti ihan erilainen se alkoi pikkuisen tanssimaan allani. No sehän ei mittään haitannu kuhan kaikki neljä jalkaa pysy maassa. Otettiin hieman söpöily kuvii.
 




 

 Lähettiin kohti mäkeä, Miia koitti nousta kyytiin kinoksen päältä mut se tippu kyytistä kahesti siihen hankeen  kun lumi petti alta ja ponnistus jäi pieneksi :D Mie vaan nauroin ja koitin kiskoa Miiaa kyytiin. Tässä Piskoa alko kyllästyttää seisominen ja alkoi nousemaan ylös ehkä 10cmja sitten pukitti yhtä pienesti. No päätettiin et Miia kävelee sinne mäelle. Matkalla tulikin sellanen hyvä paikka mistä Miia pääs kyytiin ja matka jatkui kohti mäkeä. Ravailtiin siinä sitten pikkuisen. Jätin Miian rinteen päälle ja ite kiersin sinne alas. Laukattiin siitä sitten ylös muutaman kerran. Pisko alko oikein oppimaan et siinä ptää kiihyttää! Miia meni sitten kyytiin. Lähettiin sitten jatkaan matkaa kuhan olin kiikkunut takasin kyytiin. Löydettiin yks hyvä tie jossa sit päästiin laukkaileen ja ravaileen kunnolla. Kiivettiin molemmattakas kyytin ja kohti kotia. Ravailtiin  ja käveltiin takas tallille.



Jäätiin vielä pellolle ottaan muutamia söpöilykuvia. On se Pisko vaan nii mun pikkunen, se tietää että tämän kanssa saa vähän riehua, vähän niinkuin Salpertto tekee Liisalla. Miian kans se seiso nätisti ja söpöili. Me sitten söpöiltiin joko kahella jalalla tai kolmella jalalla...

 istu..





 
          

Seuraavaks oli vuorossa heppojen kuvausta. On ne fiksuja ku aluks otettiin Vilma ja Kati, mentiin tarhan alaosaa. Meesu tuli heti perään "et mitä te teette?! kamera kuvatkaa muakin!!" Sitten sieltä tuli Roco ja Hissu tallustivat kuvattavaksi.




 




noi pallukat pilas kuvan








Tää on niin koominen kuva sarja :D



Käytiin ottaan muissakin tarhoissa kuvii.
 





 
Otettiin Mese ja Toto. Kävästiin ottaan muutamia yhteis kuvia ja söpöilyjä.











pitihän sitä käyvä vähän piehtaroimassa

  
Sunnuntaian olikin sitten vuorossa Satun kouluvalkka. Sitä ennen Satu pyys mua ratsimaan Venpulalla. Ei siinä auttanu ku lähteä ratsiin. Alkuverkaksi tein neliapila tehtävää, se oli oikein hyvä tehtävä Venpullalle ku sitä ei kiinostanu kuunnella mun vasemman puoleisia apuja. Siinä sitten pyörittyäni Totesin että on se vähän rauhottunu kun ei enää kipittäny tai pomppinu minnekkään ja oon miekin tainnut oppia istumaan paremmin siellä ja jalka on vakaampi, sekä kiinni kyljessä. Tehtiin myös molemmissa suunnissa kulmiin voltit. Ja aina kun voltti ei onnistunut pyöräytin saman tien uuden perään ja taas uuden niin kauvan kun olin itse tyytyväinen. Otin sitten laukkaa ja sekään ei ollut enään yli reipasta ja pomppivaa vaan aika pyöreetäkin välillä. Tein laukassa paljon päätyympyröitä ja asetin sisälle. Sain muutaman kivan pätkän, Miiakin sanoi että se ei näyttänyt yhtään pahalta oikeessa kierroksessa. Vasemmassa se hieman vastusteli asetuksen kanssa. Loppujen lopuksi se oli oikein kiva ratsia pitkästä aikaa.



 
Sitten olikin vuorossa valmennus! Laitoin Toton valmiiksi ja olin vähän ennen tasaa selässä. Käytiin Jonpen kans käveleen tallia ympäri sillä välin kun kenttää lanattiin paremmaksi. Satu saapuikin jo kentälle ja aloitettiin ratsastamalla käynnissä ympyrät jokaiseen kulmaan. Piti ajatella ulkokyljen suorana pysymistä ja että jalat kääntävät koko ympyrän ajan. Käynti työskentely ei ole koskaan ollut minun ja Toton vahvuus. Mutta sinnikkäästi koitin ratsastaa mahdollisimman rauhallisesti. Tehtiin muutamia pysähyksiä pelkällä istunnalla. Ne onnistuivat tosi hyvin, tuli hienoja tasa pusähyksiä kun pidin jalat kyljissä enkä irrottanut niitä. Vaihettiin suuntaa ja samat ympyrät vasempaan. Otettiin myös muutamat pysähykset. Tämänkin suunnan pysähykset onnistui hyvin. Siirryttiin sitten kevyeeseen raviin. Ravissa jatkettiin kulmien ympyröitä jotka pikku hiljaa pienennettiin volteiksi. Toto taipui ja asettui ihan kivasti molempiin suuntiin.
Satu pyys mut käymään sen luona ja antoi mulle mun oman jalkkari hihnan päädyn ulkokäteen, se piti mun ulko kättä taisena ja tuntuma säilyi kokoajan jolloin Toto pystyi tukeutumaan siihen ja muuttui saman tien paljon rennommaksi ja pääsin työstään sen takaosaa. Sainkin sitten kotitehtäväksi ratsastaa ensviikon kokonaan jalkkariremminpää ulko kädessä jolloin itsekkin opin pitämään käden paikallaan ja tiedän miltä sen pitää tuntua vaikka remmi ei olisikaan kädessä. Vaihdettiin sitten suuntaa ja tehtiin loivakiemuraura kuivaamosivulle ja voltit pellonpäädun sivulle. Toto oli aika hyvin pohkeella ja tasisella tuntumalla, sekeä kulki melko taisessa muodossa läpitehtävien.
 


 Vaihettiin vielä kerran suunta ja jatkettiin niin että molemmissa pitkissä sivuissa piti tehdä loiva kiemura ura. Tässä vaiheessa tietenkin vaihoin niin että pidin ulko kädellä kiinni remmistä. Lyhyet välikäynnit joiden aikana Satu laitto meille kaikille pohkeen, mulle alapohkeen kohdalle sellaset pahvipalat ja ne eivät saanut tippua, eli alapohkeen piti olla kokoajan kyljessä kiinni mutta se ei saanut puristaa. Ja oliko tosta hyötyä? Todellakin! Sain niin kivoja ravipätkiä kun ohja oli paikallaan ja jalka kiinni. Mulla tippuin vaan kerran ja silloinkin molemmat yhtä aikaa kun ajatukset kävivät jossain ihan muussa, huomasin sen samn tien kun olin ajatellut sitä että nyt tippui laput pois. Satu tuli sitten nostamaan ne ja aloitettiin noin 15m ympyröillä, eli eimikään hirveen suuri kaheksikko ollu. Tähän otin sitten molempiin käsiin sen "tuen" ja nakasin raipan pois. Toto oli niin eri tuntoinen kuin koskaan aikaisemmin on ollut!

tässä näkyy se lappu
Jatkettiin kaheksikkoa niin että asetettiin aina toinen ympyrä ulos ja toinen sisälle. Teimme tätä molempiin suuntii: Tämä onnistui tosi kivasti. Siirryttiin sitten pääty-ympyrälle vasta asetuksessa. Kävimme molemmat suunnat läpi. Otettiin sitten laukan nostoja ja muutamat laukka ympyrät talli päähän. Toto on ihan tyhmä välillä niissä nostoissa kun alkaa innostuessaan poikittaan ja ryykäämään. Sain muutaman kivan noston jotka oli tasisia. Itse laukka sujui ihan hyvin ja Toto alkoi laukata oikein kivasti takaa jaloista ohjalle.
Loppuverryttelyssä irrotin jo otteni remmeistä ja käsi pysyi silti paikallaa. Viikon jälkeen se saattais olla pysyvää? Tai ainahan sen voi sieltä kaivaa jos siltä tuntuu. Mutta valkka oli tosi kiva ja sain paljon uusia vinkkejä siitä.


 
           
 
kaikkensa antaneet!
 
 Sunnuntaina onkin sitten estekauden avaus kisat Saaralla. Ilmottautumien jäi hieman myöhäseksi, mutta kerkesin mukaan vielä!
 
-venppa

8 kommenttia:

  1. Mutta ethän sää voi osallistua niihin ratsastuskoulumestaruuksiin piskolla ku turkka ei oo srl:n hyväksymä talli?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei ookkaan vielä, mutta ne srl:län tyypyt on tulossa tarkistamaan tallin nyt piakkoin, kun Satu sinne soitti jo vuojen alussa. Eli sitten meillä oln srl:län hyväksyntä

      Poista
  2. Meet varmaanki sunnuntaina kolmos luokkaan mutta mitä korkeutta hyppäät? Tuun tallille kattoon kisoja nii olis kiva nähä sun hyppäävän ihan livenä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo kolmas luokka mennään ja korkeutena 80cm :)

      Poista
  3. tosi kiva postaus, aivan ihania kuvia! :)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos