torstai 3. huhtikuuta 2014

127. kevään ensimäinen estevalmennus

kaikki kivat c johanna
Eilen oli sitten kevään ensimmäinen oikeia hyppy valkka. Muuten ollaan hypätty vaan tunneilla. Ankki tuli tänään Turkalle pitään koulu ja estevalkan, päätin mennä Liisan kans estevalkkaan.
Menin tallille hyvissä ajoin jotta ehtisin valmennukseenkin oikeaan aikaan, no mites siinä kävikään taas  me Liisan kans juostaan laittamassa heppoja viittä vaille tasan... Meillä vierähti vähän turhan kauvan esteitten kentälle raahaamisessa. Onneks Ankki lupas laittaa ne loppuun ja kiiruhdettiin laittaan hepat ja ittemme valmiiksi. Mentiin sit kentälle käveleen ja otettiin hyvät alku verkat itseksemme ravissa ja laukassa. Alkuun tuntui että Toto ois vähän kankia oikeaan. Se ei lähtenyt oikein taipumaan sisälle vaan laittoi ympyröiden alussa hieman vastaan, siinä sitten hieman pyöriteltyäni sain sen pehmeemmäksi edestä.
 
 
Aloitettiin verryttely tolla pienellä ristikolla tossa vasemmassa reunassa. Tultiin sitä ensin oikealta, ensimmäiset hypyt oli totaalinen katastrofi kuten osasinkin epäillä... Mulla menee tosiaan aina se muutama hyppy kunnes taas muistan kuinka sitä pitikään ratsastaa. Vaihettiin suuntaa ja tultiin muutaman kerran ristikko vasemmasta. Tämä olikin jo helpompaa, kun olin saanut oikeen ensin hallintaan. Jatkettiin sitten ristikolta violetille, kaarevalla tiellä ja siihen  väliin täytyi tehdä voltti.
 
olen oikee ilmeellä ratsastaja :D
 Tultiin myös sama tehtävä toiseen suuntaan. Siihen saatiinkin tulla muutama ylimääräinen kerta kun Toto otti kaarteessa aina kunon pinkasut esteelle, enkä saanut sitä rauhottumaan jonka johosta sitten seuraavissa tehtävissä tuli vaikeuksia samalla kaarteella.


Vaidettiin sitten kahdeksikko tehtävään, tai oikeestaan ei sitä kahdeksikoksi voi sanoa. Tultiin siis ensin kolmen laukan sarja jossa oli puomit välissä, käännyttiin oikeelle ja vesimattoeste, vasemmalle ja taas sarjalle. Tossa ylhäällä näkyy ne esteet mitkä mentiin.
 Tätä tehtiin niin kauvan putkeen että molemmat esteet onnistui hyvin. Tämä olikin kauheen kiva tehtävä kun Toto joutui säilyttämään tasaisen laukan A-osalta B-osalle. Olen varmaan liian tottunut siihen että heppa kieltää vedelle, koska tuli Totonkin kanssa sellanen tunne että "meneeköhän tää ohi" Mutta ylihän se meni heti ekalla ja sen jälkeen maltoin ratsastaakkin enkä vain miettiä et hyppääköhän tää vai ei. Tehtävä onnistui mielestäni hyvin, muutma risti tai vastalaukka tuli esteitten jälkeen, mut heti kun muistin tiedottaa tarpeeksi ajoissa mihin suuntaan ollaan menossa niin tuli ne myötälaukatkin sieltä.
tässä yksi syyllinen vesimatto "kammooni"
 


Tultiin veilä muutaman kerran pysty okseri linja neljällä laukalla. Tässä se tuli tosi hyvin ilmi kuinka Toto hyppäs sen pystyn hieman vinoon ja ei niin hallitusti, meille tuli kunnon laukka mutkat joka toinen laukka vasemmalle ja joka toinen oikeelle. Eli konnon siksaskkia ja mutkittelu esteitten välillä, siltikään ei tullut sellasta tunnetta et se menee nyt ohi tosta toisesta esteestä. Toto on vaan nii ihana ku pelastaa mut tilanteista missä ei oo mitään tehtävissä, joku muu heppa ois voinu juosta ohi okserista. Pikku hiljaa Ankin neuvoilla saatiin suora linja ja hyvät hypyt esteille.


c ankki


Tultiin sitten muutama kunnon rata. Korkeuskin oli jo kesän kisa tavoitteissa 90cm-100cm. Ensimmäinen rata meni paremmin kuin toinen kun Toto alkoikin jo väsyä. Toisella radalla saatiin ensimmäinen ja viimeinen kielto tunnin aikana, käänsin vasemmalta kohti isoa pystyä ja unohdin suorista... mentiin tietty vasemmalta ohi. Eikun uusi yritys, suoristus ja yli! Loppu rata menikin sitten hyvin. Tuli yksi tippuminen, meiltä molemmilta loppui voimat siinä radalla joten olin tosi tyytyväinen vain yhteen tiputukseen.








Tänään meillä olikin maastoilu päivä. Mentiin ihan rauhallinen ja kevyt maasto. On se kevät tullu tännekkin ku maastot on sulanu ja on nii valosaa vaikka mentiinkin vasta kuudelta maastoileen. Ei siellä mikkään paikka sulanu ollu.. Kaikki oli ihan jäällä, no osittain oli ihan ok mennä ja tien laijat parempia. Ei me paljoo laukkaa saatu mutta ravia mentiin senkin eestä. Viimisellä laukka pätkällä Toto kompuroi jottai ja sen jälkeen alkoi luisteleen toisella etusella. Toivoin sen olevan vain kulunut hokki mutta kun hyppäsin alas selästä nii mikäs sieltä löytykään. Kavio ilman kenkää.. Se oli jäänyt sinne mäkeen. Käveltiin sitten loppu matka kotia.


Tallilla nakkasin Toton tallii ja huusin Johannalle ottavani Piskon, että käyn hakemassa Toton tippuneen kengän. Mentiin ihan ravilla ja laukalla. Piskolla on niin hyvä ja tasapainoinen laukka sekä varmat askeleet joten mentiin jäisemmissäkin kohissa ihan reippaasti ettei menisi ihan hirveen myöhään. Sieltähän se kenkä löytykin missä epäilin sen olevan. Käännyttiin ympäri ja takas kotia. Tässäkin ois yks sellanen heppa jonka ostaisin saman tien itelleni jos vain jostain rahaa saisin♥



siellähän se oli tilsakumeineen
 

-venppa

2 kommenttia:

  1. miksi totolla hypätään pelhameilla?

    VastaaPoista
  2. kumisella baby pelhamilla* siksi kun on niin vahva esteillä, mutta vaihetaan nytten koti reeniin kolmipala ja kisoihin kumi baby pelhamilla

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos