maanantai 7. huhtikuuta 2014

128. päitseilyä ja pomppuilua

Heissan!
 
Tällä kertaa ei oo niin  paljon kuvia, toivottavasti tyydytte näihin vähäisiin kuviin! Toivottavasti tästä ei tullu kauheen sekava kun kirjoitin tätä monessa osassa.
 
 
 Perjantaina Arto oli laittanu Toton irronneen kengän takasin jalkaan kiinni. Käytiin alkuun vähän pellolla laukkaileen ja ravaileen, ylimääräisiä paineita poies kun torstaina ei mettässä pystyny kauheesti menneen reippaasti. Ja kävästiin vielä kentälläkin. Siellä Toto oli ihan sika kiva. Ehdin jo toivoa että se olisi saman lainen seuraavan päivän tunnilla. Mutta ei ihan..
 
Tunnilla meillä oli nieliöapilaa. Eli neliö keskelläkenttää ja niiden kulmiin voltit ulospäin. Toto oli hieman jäykkä taipumaan ja hiaspohkeelle. Tehtävä meni ihan ok. Välillä sain muutamia hyviä pätkiä ja muuten mentin omasta mielestä kauheen kankeesti tai silleen ei Toto maisesti. Laukka sujui tosi paljon paremmin kuin ravi. Tunti meni ihan ok.
 
Myöhemmin illalla käytiin tekeen maastakäsin juttui.  Mentiin vierellä juoksua kaikissa askellajeissa, seuraamista, peruutuksia, pysähtymiä ja koitin taas opettaa Totoa menemään maate ottamalla mallia musta mut ei se ymmärtäny mua, mistäköhän johtuu? O.o Oli kivaa pitkästä aikaa touhuilla kentällä.


Kävin hakeen vielä kypärän ja hyppäsin kyytiin. Menin ensin kentällä käynti-seis-käynti juttuja, ravailin ja tehtiin vähän kaarteita. Sitten lähettiin pellolle, meijän vaki laukka paikalle laukkaileen. Toto on nii fiksu et tajuu itestään hiastaan suoran lopussa, joten kuolaimettomuus ei haitannut.




 
 
Sunnuntaina hyppäsinkin tämän pikku jätkän kyytiin ja paluateltiin taas mieleen kuinka vasemmalle käännytään ja esteet hypätään yli.
 
 
Olihan se kankia ja jäykkä! Meni hyvä aika että sain sen vasemmalle asettuun ja kulkemaan pohkeestani eteen. Piskohan on nyt Satun sanomisesta saanut hyppy "kiellon" tuntilaisilla kun ei se hyppää tai ainakaan kauheen pieniä ja ihan se päivästä riippuen mitään. Sillä saa hypätä jos haluaa mutta muuten sitä ei tunneilla hyppytunnille oteta... Minuahan se ei yhtään vaikka se saattaakin kettuilla ku tän ponin kaa mulla on sellanen asenne et mennään vaikka sitten väärinpäin käynnissä ne esteet. Kun tiedän että se osaa jos vaan tahtoo.
 
 
 Pikkuhiljaa se alkoi pehmenemään ja aloitettiin hyppään pientä pystyä. Eihän me millään voitu mennä sitä ekalla yli, sehän ois voinu vakka syyä meijät! Toisella me sitten liidettiin siitä yli. Kuten oon aina sanonu et ei se oo siitä kii etteikö Pisko pääsis esteitä yli vaan siitä miten se siihen esteelle saa tuotua ja kannustettua. Ainut ongelma oli vain vasemmalle kääntäminen kun se ei millään tahtonut antaa kääntää sinne, sekin parani pikku hiljaa tunnin loppua kohden.
 


Vauhtiin päästyä ei tätä pikku jätkää mikään erikois este tai muukaan haitannu. Yli mentiin ja isoilla ilmavilla loikilla! Toivottavasti päästäis käymään Piskon kaa vielä jotku kisat kesän päälle. 

 
Tässä vielä muutama kuva videolta napattuna! Pahoittelen laadusta. Koitan kotona tehä koosteen tunnista.



 


100cm okseri pienellä ilmavaralla!
Mentiin sitten myöhemmin ratsiin tyttöjen kaa. Mie menin tietty Totolla ja tytöt muilla puteilla. Joten kaikki kuvaajat oli yhtä aikaa ratsailla niin kuvat jäi saamatta. Menin pitkästä aikaa gramaaneilla, mutta vain puolet ajasta sekä laitoin myös kannukset jalkaan, kun oli edellisenä päivänä ollut hieman hijas pohkeelle.
 Tehtiin ravi-seis-ravi siirtymiä, aika kivoja ravin lisäyksiää, laukan nostoja, suoraan ratsastusta, väistöjä, sekä kaikissa askellajeissa voltteja ja ympyröitä. Ja loppuun tehtiin muutamat vastalukka nostot ja kaarteet. Tunti(puoltoista) meni tosi kivasti. Toto oli ihan super hyvä ja avuilla. Eikä se enää juokse karkuun vaikka mulla ois kannuksetkin jalassa. Ennen se oli ihan liikaa pohkeen eessä ja suusta tyhjänä. Taijetaan me sittenkin päästä vielä kisaileen kouluakin!
 
 
-venppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos