keskiviikko 4. helmikuuta 2015

hiihtoratsastus treeniä

Alkuun pientä informaatiota. Minulla alkoi tänään maanantaina TOP-jakso joka kestää toukokuun loppuun. Tämä vaikuttaa hieman bloggaamiseeni, sillä työt kestävät 7.30-14.30. Tämä taas meinaa aikaisempaa nukkumaan menoa ja iltapäivällä kerkeän käydä puolituntia kotona ennen kuin lähden tallille. Siellä olen yleensä sinne yhdeksän paikkeille. En myöskään pääse ratsastamaan valoisan aikaan muulloin kun viikonloppuisin joten kuvia saan vain silloin. Onneksi pian alkaa illatkin valostumaan ja kuvia saisin muulloinkin kun vain viikonloppuisin.


Ajattelin hieman myös muuttaa blogia. Ensinnäkin nimi vaihtuu HOX uusia nimi ehdotuksia saa laittaa!, mutta osoitteen pidän samana. Ulkoasu ja banner vaihtavat muotoaan viimeistään viikonloppuna. Myös postausten sisältöön tulossa muutosta siltä osin että, kirjoitan yhteen postaukseen yhdestä hevosesta/asiasta. Sillä saan selvennettyä poastauksia.

En olekaan päässyt vielä kertomaan että aloitin tunnit tallin tuntihevosilla. Käyn siis oman torstaitunnin lisäksi keskiviikkoisin ratsastamassa tunnilla. Tämä sen vuoksi että saan vaihtelua Vilmaan jotta oma kehitykseni ei jämähdä paikalleen. Viime keskiviikkona oli ensimmäinen tuntini. Menin siinä Piskolla ja meillä oli esteitä.

Pahoitteluni kuvin saman kaltaisuudesta ja lumi "läiskistä" Kaikki kuvat (c) Miia


Päätin käärästä ponille pintelit etusiin suojien tilalle, sillä suojat ilmeisesti painavat luuliikaa. Tunnilla menimme ihan normaalit alkuverryttelyt laukkoineen. Pisko tuntui tosi hyvälle ja oli ohjan ja pohkeen välissä. Myös kentän pohja tuntui oikein hyvältä ja pitävältä.

Verryttelyjen jälkeen aloimme tulemaan pienillä esteillä rataa jossa oli neljä estettä. Hypyt menivät hyvin lukuun ottamatta ensimmäistä johon otimme kiellon. En ollut itse ollenkaan menossa yli vaan jäin odottamaan pysähdystä. Seuraavalla yli ja loput esteet menimmekin oikein näppärästi. Mentiin koko tunti samaa rataa joka kerta hieman korotettuna. Lopussa ne olivat varmaan siinä 80cm pintaan. Otettiin muutaman kerran tunnin aikana turhia kiihdytyksiä esteille, Piskon ollessa turhan innokkaana. 
Kävimme myös tarkastelemassa lumihankea tai Pisko kävi. Menimme vaan täysin yllättäen kesken esteratdan päällemme! Pisko kirjaimellisesti laukkasi päälleen kentän reunassa olevaan lumikasaan. Se meni suoraa laukasta polvilleen ihan niinkuin se olisi kampattu ja pää käväisi hangessa, minä edelleen selässä istuen. Kerkesin hetken miettiä että tulenko alas vai en ja samassa poni nousikin jo ylös. Tehtiin pieni voltti jossa tunnustelin että poni ok. Hypättiin rata loppuun jonka jälkeen kävin katsomassa maastakäsin Piskon olevan kunnossa ja olihan se! Selvittiin täysin säikähdyksellä.

kyllähän se jalan nostaminen hangessakin onnistuu!

Viime sunnuntaina oli vuorossa vuoden ensimmäiset hiihtoratsastus reenit. Vihdoin Miiakin oli valosan aikaan tallilla jotta pääsimme ottamaan vähän varaslähtöä kisa treeneihin.

Eikun poni valmiiksi ja kohti baanaa. Koko päivän oli tuullut ja satanut lunta. Voitte vaan kuvitella kuinka paljon sitä lunta oli siihen baanalle mennyt! Paljon! Aivan liikaa suoraan sanottuna. Sitä lunta oli niin paljon että kun me olimme siinä hiihtäjän "asennossa" olimme puoleen reiteen asti lumessa. Ja kun se ei ole kauhean helppokulkuista sukset siellä lumen alla, varsinkin kaikki mutkat tuottivat lisä haastetta.


Mentiin ensin minä selässä ja Miia suksilla sitten vaihdoimme toisin päin. Kävimme radan kaksi kertaa läpi molemmin puolin. Ensin ravissa ja sitten laukassa. Miia taiteili vain yhden kaatumisen minä taas viisi. Kaksi kertaa ihan kunnolla eka kerta näkyikin videolla ja toinen menin ihan sukset ristissä hankeen.


Laitoimme kameran kuvaamaan jalustalle baanan viereen ja tässä ois pieni kooste siitä.



Käytiin nakkaamassa satula ja hiihtoratsikamat talliin. Sitten olikin vuorossa loppuverryttelyt pellolla. Otettiin muutama rentolaukka pätkä ja sitten ravia. Loppuun tietenkin loppu käynnit.  Pitihän sitä käydä baanalla ja hangessa ottamassa muutamia söpöilykuvia kun kerrankin oli kuvaaja. Tallissa annoin Piskolle melassiveden ja laitoin loimen päälle.


Tähän loppuun vielä video siitä miten me mennään aina Piskon kanssa pihalle. 


8 kommenttia:

  1. Hyvä postaus taas! :)
    Pari nimiehotusta blogille (jotka ei oo kyl kauheen hyvii :D): Luottamuksella voittoon (xD), Suokkielämää, Suomiputet (parempia ehkä :D) Mä olisin halunnu keksii parempii mut en keksiny! Nii sori :/ :(

    VastaaPoista
  2. Eipä kyllä ihmeellistä tuo teidän seuraaminen, sullahan on porkkanoita kädessä? Eli hevonen seuraa herkkuja eikä oikeasti luota vaan niin paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahah :D onko joku väittänyt tota ihmeelliseksi? Niin on! Se on temppu, ei liity mun mielestä mitenkään luottamukseen ja vaikka olisinkin luottamusta, mitä sinä siitä tiedät?! Palkitsen aina hevosen kun teen sen kanssa maastakäsittelyä, niin ne oppivat luottamaan kun saa palkkiota.

      Poista
  3. Nimiehotuksii:
    Hevoselämää
    Voittoa kohti
    Elämää ponien parissa
    Ratsastusblogi
    Yli esteiden
    Vain hevoset mielessä

    Ei oo mitää parhaita mut koitin keksii jotai��

    VastaaPoista
  4. " Elämäni liinaharja "
    " Dreamlife "
    " Venla Limma & Savon Vilima "
    " Unelmia kohti "
    " Ratsastaen tavoitteisiin "

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos