keskiviikko 28. tammikuuta 2015

rentoakin rennommin

Vimpun kans ollaan otettu melko rennosti perjantaista lähtien. Ei siihen oo minkään laista oikeaa syytä, mutta se on vaan tuntunut ihan hyvältä mennä rennosti ilman minkään laista ns. pakollista menoa. Kaikki kuvamateriaali on sunnuntaina otettu.
Perjantaina kävimme satulan kera pellolla. Päästiin menemään vain baanaa pitkin sillä pakkanen oli kovettanut hangen pintaan kovan jää kuoren. Mentiin kaikki askellajit rennosti läpi.
Lauantaina mentiin ilman satulaa koulua. Alku tunnista ihan kirjaimellisesti palloiltiin menemään. Otin siinä kaikki askellajit läpi. Laukkaa tosin vähämmän kuin muita askellajeja. Siinä tein muutamat vastalaukka kaarteet jotta saisin takaset kunnolla töihin. 
Pikkuhiljaa ne alkoivat tulla töihin ja ravi muuttui jälleen ei istuttavaksi. Ravissa tein vastaasetuksia ja takaosan siirtämistä ympyrän ulkopuolelle. 
sunnuntaina mentiin ekaa kertaa kaulanarulla
Lopetin sitten ravi työskentelyn ja tein loppuun vartin verran käyntiä. Siinä taivuttelin isoilla avaavilla liikeillä Vilman molempiin suuntiin. Aloin tekemään pääty-ympyrällä vastaasetuksia ja takaosan ympyrän ulkopuolelle siirtämisisä. Tätä siten että menin "banaanina" vasempaan, mutta tein koko ajan ympyrää oikeaan. Samaa myös toiseen kierrokseen. Vilmasta tuli oikein kivan taipuisa kyljistää tämän tehtävän ansiosta. Siihen olikin hyvä lopettaa ja antaa kävellä hetki ihan pitkin ohjin.
Näitä hyviä kuvia on aivan liikaa enkä osaa päättää parhaimpia näistä! 

Sunnuntaina päätin laittaa Vimpulle hackamoren. Tarkoituksena oli käydä vaan pellolla hieman liikkumassa ja hölläilemässä. Alkuun menin ihan kentällä käyntiä ja ravia, jonka jälkeen lähin pellolle baanaa pitkin ravailemaan. Otettiin myös myös muutama pätkä laukkaa siinä Vimppu hieman innostui ja jarrut meinasivat olla hieman hukassa. Tässä vaiheessa kamerasta loppui akku. Niin mun tuuria! Kävin sitten nakkaamassa kameran laturiin.
Mentiin sitten kentällä hieman maastakäsin työskentelyä. Kokeilin myös kaulanarulla menoa ja se onnistui ihan hyvin ensimmäiseksi kerraksi. Haettiin jossain vaiheessa kamera laturista ja otettiin paljon yhteiskuvia niin kentällä kuin pellollakin. Kentällä mentiin vielä hetki kaulanarulla ja otettiin sitten loppu käynnit.

Oltiin sovittu että isäni tulee ratsimaan Vilmalla kaden aikaan ja niin hän saapuikin. Laitettiin Vilmalle kunnon varusteet. Ne menivät oikein näppärästi ja Vimppu jopa nosti laukankin.
Maannatai. Suunnitelmissa oli laittaa Vilmalle kanget ja vääntää kunnolla koulua. Onneksi en laittanut vaan pistin sen omat nivelet suuhun. Kentällä oli muutama puomi joita päätin hyödyntää. Alkuverryttelynä menin puomikasojen yli ja pysähdyin aina niiden jälkeen. Laukassa menimme puomeja erilaisin tein ja eri laukka määrillä. Vimppu laukkasi tosi hyvin lyhyenä ja tuli puomeille juuri päättämääni kohtaan. Tein myös puomin avulla laukan vaihtoja, jotka onnistuivat paremmin kuin odotinkaan. 

Pidettiin pieni hengähdys tauko jonka jälkeen tein avoja ja vastaasetuksia kahdeksikolla. Vilma oli ihan super hyvä. Se taipui koko kropastaan läpi ja käytti takaosaa aktiivisesti. Jos joskus sanoin Vilma on ollut hyvä niin tuona päivänä se ylitti itsensä ja kulki kauniisti takastensa päällä niska hieman pyöreämpänä.
Eilen kävimme kävelemässä ja ravailemassa umpihangessa. Sään lauhduttua hangen pinta on pehmennyt ja siellä on oikein hyvä paahtaa menemään. Vilma oli oikein reippaana hankikävlyssä. Mentiin pitkin peltoja ilman satulaa vajaa tunti.
Tänään tammalla oli ansaittu vapaa päivä ja se sai syödä ulkona koko päivän. Huomenna onkin sitten estereenin paikka. Toivottavasti Vilma olisi vireessä huomenna.

Nämä kaksi kuvaa olivat varmaan suosikkini!

Toivottavasti kuvia ei ollut liikaa! Laittakaahan postaus ehdotuksia tulemaan!

6 kommenttia:

  1. Hyvä postaus ja ei ollu liikaa kuvia :) ois kiva kuulla sun estehistoriasta tai kisahistoriasta (postauksena siis älysit varmaan :D) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiittosta! Ja se oisi varmaan ihan kiva toteuttaakkin ja moni on sitä aikasemmin toivonutkin! :)

      Poista
  2. Kiva postaus ja voisin ehdottaa my day:ta.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania kuvia, vimpula on niin söpö ♥ Ja näitä kuvia ei kyl ollu yhtään liikaa :) Voisitko tehdä jonkin haasteen tallilla, mutta en kyllä yhtään keksi mitään haastetta jonka vois tehdä tallilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos laura! :) ja sellainen voisi olla kiva tehdä kun keksisi minkä laisen tekee :)!

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos