sunnuntai 25. tammikuuta 2015

kisakauden 2015 starttaus

Eilen oli Tallinmäellä vuoden ensimmäiset estekilpailut. Siellä käytiin Silven kanssa hyppäämässä seuraluokka 80cm arv. 367.1. Rata suoritettiin puhtaasti ja olimme kahdensaksia.

Jos hieman kertoisin nyt kisapäivän kulusta. Lähtö oli suunnilleen puoli kahdentoista aikaan. Sitä ennen pakattiin kaikki kamat valmiiksi. Laitettiin tavarat autoon. Käväsin vaihtamassa itselle kisakamat toppavaatteitten alle. Katsottiin vielä että kaikki kamat on mukana. Eiku putet mukaan ja kohti vinkkoja. Koppiin ne menivät oikein sujuvasti, eikun luukku kiinne ja autoon istumaan. 
kisaheppa ja kisahoitaja

Kisapaikalla oltiin hyvissä ajoin. Kerettiin tutustumaan rataankin. Rata oli melko yksinkertainen eikä siinä ollut vaikeita tehtäviä. Käytiin ottamassa hepat autosta ulos ja ne pääsivät kävelytykseen. Katsoin muutaman radan jonka jälkeen mentiin laittaan hepoille ja itsellemme varusteet päälle. Pääsinkin sitten kapuamaan Silven kyytiin. 
Kävelin hetken selästäkäsin ja sitten päästiin maneesiin verkkailemaan. Silve oli verryttelyssä tosi hyvä. Se meni oikein rauhassa ja renosti siis Silveksi! Ravailin siinä ympyräitä ja tein siirtymiä. Otin hieman laukkaa jonka jälkeen hyppäsin pientä ristikkoa oikeasta. Vaihettiin suuntaa ja tultiin pystyä vasemmasta. Silve oli tosi rauhallinen ja sain hyvät paikat. Mentiin vielä oikeasta kierroksesta okseria. Siihen en saanut oikein paikka kohdalleen ja hypyt siihen lähti huonosti ponnistaen. Kolmannella kerralla paikka osui ja verryttelyn päätin siihen.

Olin luokan viimeisin lähtijä joten jouduin hetken verran odottelemaan. Pian olikin minun vuor ja pääsin radalle. Tervehdin ja nostin laukan. Kolme ensimmäistä meni hyvin. Neljännelle, linjalle tultiin turhan ponnetontalaukkaa ja otettiin pieni töpöaskel ennen viitosta. Sarja sujui hyvin, kuten myös okseri. Sitten alkoi uusinta ja taas sama töpöaskel linjan toiselle esteelle. Okseria ennen otin liikaa kiinni jolloin hypy jäi vähän yhdellä jalalla ponnistetuksi. Sarja meni jälleen hyvin ja viimeinenkin okseri saatiin kohilleen. Tyytyväisenä kuitenkin rauhallisen ja puhtaan radan jälkeen piti olla. Sitä me tultiinkin kisoista hakemaan.

Loppuverryttelyt menin maneesissa sillävälin kun luokkaa muutettin ja palkintoja jaettiin. Nakattiin Silvelle loimi päälle ja pihalle käveleen. Lisäsin itelle vaatteita ja kävin kattomassa Satun luokan. Käveluteltiin hetki vielä putteja. Kuletus suojat jalkaan ja sujuvasti koppiin. Tallilla purettiin hepat pois. Ne saivat melassiveen ja leipää, kuivat lomet päälle ja ulos syömään. Oli tosi kiva päivä ja Silve yllätti tosi positiivisesti rauhallisella menollaan. 

3 kommenttia:

  1. Voi että määki olisin niin halunnu noihin kisoihin! Ilmottauduttiinkin jo, mutta vinkkakyyti ei sitten onnistunutkaan..
    Mutta teillähän meni hyvin, rata näytti tosi siistiltä! Muutenkin kiva postaus (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. harmi ku ette päässeetkää kisaamaan :/ ja kiitos ! :)

      Poista
  2. Tekin olitte tuolla! Minä osallistuin 60cm. Ja näin siellä ainakain neljä muutakin joiden blogia seuraan.

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos