sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

hieman kauempana kisoissa

kuvista kiitos Oonalle, Marialle ja Lotalle
Kuten jo kerroinkin aikaisemmin että tiedossa oli 2-tason estekilpailut Torniossa. Hyppättiin siellä avoin 90cm arv. 367.1. Kisat alkoivat vasta kymmeneltä sekä alkuun oli seuraluokka 80cm. Päästiin siis lähtemään kisoihin kahdeksan aikaan eikä tarttenut aikaisin lähtä. Kisapaikalla olimme kymmenen aikaan. Katsoin radan läpi ja seurailtiin hieman ensimmäistä luokkaa.

Pian aloimme kitenkin laittelemaan hevosia suitsiin. Harjasin Vilman oikein kunnolla läpi ja hännän selvitin täysin selväksi. Käärin pintelit jalkoihin ja satuloin Vilman. Kävin sitten vaihtamassa itselleni kilpailuasun päälle ja lähdin radan kävelyyn. Rata ei olluy kovin vaikea, uusinnassa oli muutama tiukka kaarre sekä paljon erikoisesteitä. Radan opettelun jälkeen suuntasimme Vilman kanssa kohti maneesia ja verryttelyä.
Verryttelyyn päästyäni menin hetken ravissa, Vilma oli hieman turhan höselö, se vain hirnui ja keskittyi ihan kaikkeen muuhun paitsi minuun. Koitin siinä hieman saada Vilmaa enemmän kuulolle siirtymien avulla. Pikku hiljaa otin myös laukan mukaan. 

Aloitin ristikon hyppäämisen, saimme siihen hyvät paikat ja siitä olikin hyvä jatkaa pystylle. Välillä paikka osui nappiin ja toisinaan tultiin joko liian kaukaa ta läheltä. Muutama hyppy okserille ja annoin Vilman kävellä oikein kunnolla. Juuri ennen rataa otin ravia ja muutamat laukka pätkät jotta ei Vilman tarvisi kylmiltää lähteä hyppäämään.
Rata meni kivasti ja tuli paljon hyviä hyppyjä. Toiselle esteelle tultiin aivan liian kaukaa, mutta selvittiin siitä. Myös sarjan A-osalle tultiin liian lähelle, mutta Vilma venyi hienosti B-osalle. Uusintaan päästyä, tulimme trippeliltä vastalaukalla alas ja koitin sitä sitten orjata, mutta Vilma suuntasi kohti porttia. Ravin sekaisen laukka askelten  jälkeen pääsimme kääntämään muurille. Koitin myös kääntää yhdelle toista ennen vitos estettä, muttei se onnistunut joten kiersin suosiolla esteen toiselta puolen.
Olin rataan ihan tyytyväinen. Saimme haetun 0-0 radan. Aika ei riittänyt lähellekkään sijoituksia, mutta aikaa keretään ratsastaa myöhemminkin! 

Kävelin selästäkäsin Vilmalle loppu käynnit. Vinkalla purettiin varusteet pois. Annoin mellavettä ja heppaherkkuja. Muutama kuvakin napsittiin Liisan rataa odotellessa. 
Viime viikolta olisi aivan hirvittävästi kerrottavaa, mutta katsotaan nyt miten saan postauksia julkaistua! Ens viikonlopulle on myös esterataharjoitukset kotitallilla. Sinne suuntaankin Mimmillä, Aatulla ja Piskolla. Siitä lisää kuitenkin seuraavssa postauskessa.


17 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja hyvä rata!
    Onko turkalla viikonloppuna siis este kisat? Milloin on seuraavat koulu kisat turkalla?

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus ja hyvin meni rata! :)

    VastaaPoista
  3. Teillä meni kyllä hyvin!! :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kivan näköstä menoa teillä ❤️ Teidän menoa on tosi kiva kattoa, kun Vilma toimii sun alla niin hyvin, muistan kun ekan kerran esittelit sen jne, teidän meno on oikeesti tosi tosi paljon kehittyny !! :-) Hyvää jatkoa sulle ja vimpulalle :) !

    VastaaPoista
  5. Onko ne turkan kisat avoimet vain turkan hevosille? kun ei löydy netist mitään kutsua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ne on kaikille avoimet ja nyt pitäisi kutsu näkyä nettisivuillakin :)

      Poista
  6. kiva postaus ja hyvin meette:) omko sallin varsalla nimi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan venlan puolesta, ja on, vellu

      Poista
    2. kiitosta! ja kuten edellinen ano vastasi, sallin varsan kutsuma nimi on vellu ja oikea nimi TR Macig Velvet

      Poista
  7. Hyvä postaus! Hyviä kuvia ja hienosti menitte! Tarviiko muuten Noisetella raippaa? Kun sillä ratsastaa? Mun yks kaveri oli menny sillä joskus tunnilla, niin se sano, ettei se liikkunu sen mielestä hyvin, kun ei ollu raippaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos kommentista! se riippuu ihan ratsastajasta, mutta eiköhän tunninopettaja osaa kertoa tarviiko tunnille raippaa vai ei

      Poista
  8. Tiiätkö milloin on koulukisat turkalla?

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos