tiistai 21. heinäkuuta 2015

kaapin siivous ja tavaroiden esittely

Tänään oli oikein hyvä päivä kaapin siivoukseen ja samalla napsin kuvat kaikesta mitä kaappini sisältää. Oikeastaan kaapin kolme alinta hyllyä ovat minun ja ne ovat hyvin täyteen tungetut, hups!

Tältä näyttää kaappini ulkoa, kypäräni roikkuu oven kahvassa aina poikkeuksetta. Siinä sisällä on myös hanskat, jotka on helppo laittaa käteen kun lähtee ratsimaan. Kaappi oli sisältä aika karmeassa siivossa! 
Kaikki tavarat nakkasin lattialle yhteen kasaan. Siitä ne oli helppo putsata ja laittaa kaappiin.
Kaappi on puhdistettu ja sieltä löytyy vain Selinan saappaat.

Alimmalta hyllyltä löytyy ratsi kengät, jotka on horzelta ja niissä ei ole turvakärkeä. Chapsit (vasemman puoleisessa kengässä) ovat nahkaiset ja mukavat jalassa,  mutta ovat harmillisesti puottaneet toisen napin. Saappaanvarret (oikean puoleisessa kengässä) ovat mokkanahkaiset ja todella kivat. Nekin ovat myös rikki, tällä kertaa on saumat pettänyt ja pohje paistaa läpi. 

Sadetakki on kauniisti pussiin viikattuna ja kaappiin survottuna oikein kätevästi napattavissa kun sade yllättää. Takki on oikeasti ihan hirvittävän hyvä ratsastaessa, ainoa miinus siinä on se että se on aivan kauhean kuuma! Kesällä liian kuuma, mutta syksyllä tulee kyllä aktiiviseen käyttöön.
Seuraavana onkin kori "hylly". Siinä säilytän enemmänkin Vilman tavaroita ja raipat. Ylhäällä näkyykin kaikki  raipat jotka on tallissa, loput sata onkin kotona oottamassa näiden hajoamista. Eniten taidan käyttää näistä vaaleanpunaista esteraippaa ja vihreää kouluraippaa.
Pidän myös kahta siistimpää huopaa kaapissa, jos tapahtuu jotain jossa tarvii olla fiksumpaa hepalla päällä. Taikka kuvauksiin saatan ottaa tarkoituksella hienomman huovan kuin normaalisti.
"Ne oli vaan niin ihanan väriset et oli pakko ostaa!" Vimpun suojattomuus on hyvä tekosyy ostaa pinteleitä. Vihreät ja oranssit ovat ihan normikäyttöön, Joskus valmennuksiin saatan laittaa nämä, mutta sielläkin tykkään käyttää mielummin fleece-jousto pinteleitä että näitä minun kokonaan fleece pinteleitä. Patjatkin pitää olla, niitä minulla omina on vain kaksi kappaletta. Mustat pintelit ovat Vilman kisapintelit jotka tosin eivät ole minun mutta ovat kaapissani tallessa. Ne ovat oikein kivat ja napakat neopreeni pintelit jotka kuitenkin hengittävät.
Vuoron saa Mersun kanssa voittamani harjapakki sisältöineen. Oikeastaan se on  laukku eikö pakki. Siellä on kaikki tarvittava kun poni pitää kiillottaa tunnille ja hoitaa reenin jälkeen pois. Ennen se oli minun kisalaukkuna, mutta nykyään käytetään enemmän tallin laukkua kisoissa ja tämä viettää aikaansa kaapissa.
Aloitetaan hurjan monesta purnukasta. Oikealta lähtien on ihan perus helosan, linimentti, sekä karvan kiillotus ja hännän selvitys suihke.
Kumisuka, piikkisuka, magic brush, tukkaharja ja kampa löytyvät myös laukusta.
Harjoja on pehmeitä ja kovia, päähän tarkoitettuja, kavioiden putsaukseen niin sisältä kuin ulkoakin, sekä pöläreitä.
Harjauskivi, ponnareita (jotka on väärän värisiä), jalustun kummareita meillä tosin ei oo Vimpun kans jalkkareita jossa tartteis kummaria. Sitten on uusimpana ostoksena vihreämustat jalustin kumit jotka sopivat saappaisiini.


Seuraavaksi uusin ostos taitaa olla nahkapäitset. Kaapista löytyy myös Viman vanhat päitset ja niihin sopiva riimunnaru. Kapsonit eli juoksutus "päitset" ovat myöskin kapissa.
Valkoisessa laatikossa on loput tavarat. Hanskoja mulla on viidet joista kahdet ovat ilmastoidut, kolmannet hieman liiian paksut. Periaatteessa käytän vain kahtia hanskoja näin kesä aikaan.
Minulla on kahdet kannukset poni ja heppakannukset. Molemmat on varusteltu nahkaisilla remmeillä.
Turvaliivinä toimii Horse Comfortin palaliivi. Se on kyllä yksi parhaimmista liiveitä mitä mulla on ollut päällä!
Pitäähän sitä herkkuja olla! Leipää porkkanoita ja likittiä. Vimppu ei vaan oikein välitä likitin syönnistä.
Kypäränä toimii Charles Owen Wellington classic musta. Se on tosin muuttunut tässä kolmen vuoden aikana ihan ruskeaksi. Onneksi se ei haittaa koti treenejä ja minulla on kisoihin uusi ihan musta kypärä.
Tulihan siitä kaapista fiksun näköinen ja järjestyksessä oleva, ainakin toistaiseksi!

Mitäs tykkäsitte tälläisestä hieman erilaisemmasta postauksesta?

4 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos