tiistai 14. heinäkuuta 2015

jaettu ykkös sija!

Viime sunnuntaina meillä oli omalla tallilla esterataharjoitukset, ne vastasivat harjoitustason esteratsastuskilpailuja. Kisoissa menin itse kolme starttia. Joista en mennyt yhtäkään nollilla. Jaits pitäisi varmaan reenata näillä muillakin hepoilla hieman enemmän jotta kisoissa tulisi niitä nolla ratoja!
Ensimmäisenä kisakaverina oli Aatu. Sillä starttasin 70cm luokan jossa arvostelu oli 367.1 eli perusrata jonka perään saman tie uusinta. Verryttely meni ihan hyvin. Muutamia hassuja hyppyjä tuli huonon paikan sattuessa.
Radan ensimmäinen este oli pieni okseri ja sille saimme hyvän paikan. Toisena oli sarja jolle otimmekin todella hassun loikan A-osalle jonka johdosta B-osa tuli alas. Siitä kaarevalla linjalla pystylle, joka tultiin hyvin. Nelonen oli lävistäjällä suunnan vaihto okseri, jolle tulimme isolla loikalla. Vitos-kutoslinja oli neljällä laukalla, mutta ensimmäiselle osuimme huonosti ja mutkittelua tuli paljon joten nappasimme ylimääräisen laukka-askeleen mukaan. Viimeiselle tuli hyvä paikka ja siihen loppui perusrata. Virheitä tuli siis neljä ja uusintaan ei päästy. 

Olin Aatun superyytyväinen sillä emme ole hypänneet pitkään aikaan oikeaa rataa. Muutama loikka otettiin kisoja edeltävänä päivänä, muuten en olekkaan itse sillä kesän aikana loikkinut. Sitäkin pitäisi reenata jotta kisoissakin päästäisiin käymään.
Seuraavana oli vuorossa 80cm AM5 eli toisin sanoen perusrata 80cm ja erillinen uusinta 90cm. Tähän luokkaan osallistuin Mimmillä ja Piskolla.
Ensimmäisenä starttasin Mimmillä. Verryttelyssä se oli hieman vetelä ja tahmea, suoraan sanottuna eteenpäin potkittava. Otin muutaman käynti-laukka siirtymän ja siinä sain ponin hereille. Hypyt olivat hyviä ja ilmavia. En ottanut montaa loikkaa jotta radallekkin riitti puhtia.
Radan alku oli sama kuin edellisessä luokassa. Ensimmäiselle esteelle tulimme hyvin, mutta siitä jatkoimme vastalaukalla kohti sarjaa. Koitin vaihtaa laukan oikeaksi mutta sainkin vain ristilaukan aikaiseksi. En kerennyt suoristaa ja jalat irtosivat, jätin siis Mimmin yksin ja se puikkasi ohi. Uusi lähestyminen ja puhtaasti ylitse. Kaarevalla kolmonen meni myös hyvin. Neloselle tuli myös hyvä paikka ja siitä jatkettiinkin toiselle lävistäjälle jonka jälkeen kutos-seistalinja. Ensimmäiselle hyvä hyppy, mutta en tiennyt ollenkaan että otanko välissä kiinni vai meenkö neljällä joten tulimme neljä ja puoli sekä koko este levälleen pitkin kenttää. Kokosin ponin ja itseni jotta selviäisimme viimeisen esteen yli, ehkä hieman yli puukkauksella viimeinen okseri mentiin mutta puhtaasti.  Lopputulos oli 8 virhepistettä ja ei uusintaan.
hieno poni!
Päivän viimeinen startti oli Piskon kanssa. Otin melko rennon verryttelyn ja hieman uuden taktiikan. Mentiin hyvin kevyesti, en vaatinut sitä mitenkään ohjasta vaan katsoin että laukka pyöri takaa ja istuin vaan kyydissä. Annoin periaatteessa ponin päättää vauhdin ja pienillä pidätteillä otin vain kiinni. Se oikeastaan toimi yllättävän hyvin ja sain rauhallisia hyppyjä. Pisko oli kokoajan innoissaan mutta se odotti eikä kytännyt esteitä yhtään vaikka alkuun meinasikin tuijotta jokaista ihmistäkin kentän ulkopuolella.
Rata oli siis sama kuin Mimmin kanssa. Ensimmäinen este tuli hyvään paikkaan. Jatkoimme siitä hyvällä etenevällä laukalla kohtu sarjaa, Pisko hieman katsoi sitä ja otti pikkulaukan ennen A-osaa ja välissä se jarrutti melko rajusti joten se otti kaksi hyvin pientä laukkaa väliin. Kaareva kolmoselle ei tuottanut ongelmaa vaikka siinä portti olikin alla. Nelos okseri lennettiin hieman kiihdyttäne isolla loikalla yli. Vitoiselle hieman huono kääntyvyys, mutta mutkan kautta yli ilman aikomustakaan kieltää. Siitä jalkuikin linjalle jossa sain ottaa jopa hieman kiinni neljään laukkaan, molemmat pystyt hyvään paikkaan. Siitä vielä viimeiselle okserille ja puhtaasti ylitse! 
Pisko meni aivan super hyvin koko perusradan ajan ja sillä oli iso etenevä laukka läpi radan eikä se ollut empivää ja puskettavaa. Päästiin siis erilliseen uusintaan jossa esteet nousivat siihen 90cm vähän vajaaseen. Verryttelyssä mentiin muutaman kerran täysikorkuinen okseri ja pysty. Molemmat menivät oikein hyvin, vähän vaan taisi Pisko innostua ja ponnisti okserille oikein isosti.
harmittava epätarkennus!
Radalle lähdin melko varmoin mielin, mutta ei päästy kuin ensimmäisen esteen yli kunnes Pisko sanoi sarjalle ettei tahdo mennä siitä yli. Otettiin siis siihen kaksi kieltoa ja saimme hylkäyksen. Jatkoin kuitenkin rataa Liisan ja Danin  avustuksella sujuvasti. Uusin poikkesi hieman perusradasta ja kolmonen jäikin välistä ja menimme suoraan neloselle, siitä jalkoimme vitosen ylitse ja viimeiseksi olikin vuorossa ensimmäinen okseri. Sarjan jälkeen rata meni ihan superhyvin vaikka esteet olivatkin isompia. Pisko hyppäsi isosti ja ilmavasti. Radasta ei valitettavasti ole videota.
Uusintaan pääsi minun lisäksi vain yksi ratsukko. Päästiin puhtaan perusradan turvin jaetulle ensimmäiselle sijalle. Ihan huippua! Vaikka kyseessä olikin vain kotikisat ja vaikka saatiinkin hylätty, mutta perusrata oli ihan superhyvä ja uusintakaan ei hassumpi sarjaa lukuun ottamatta. Pisko oli oikea pikku yllättäjä!
 tukkahyvin kaikki hyvin!
Huomenna on tulossa sitten ihan normaalia kuulumispostausta. Susanne lähti tiistaina kotiansa ja minulla on varmaan lähemmäs 3000 kuvaa muokattavana ja blokattavana joten postattavaa on paljon. koitan saada jonkun järkevän tavan kirjoittaa niistä jottei postaukset veny aivan hirvittävän pitkiksi. 

2 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos