torstai 19. marraskuuta 2015

monenlaista treeniä

kaikki kuvat on ottanut Maria tai Verna
Viime torstaina hyppäsin Aatulla. Silloin oli jo niin pimeää ettei videoista olisi näkynyt mitään, joten jätin kameran suosiolla kotiin. Tunti meni kokonaisuudessaan hyvin. Aluksi Aatu meinasi olla turhan jyräävä, mutta rauhoittui lopputuntia kohden.

Perjantaina  satoi lunta! (joka tosin suli samantien pois) Kävimme ottamassa pellolla muutaman yhteiskuvan. Sen jälkeen menimme kentälle ja päästin Aatun juoksemaan irti.

Aatu laukkasi ihan kunnolla pitkin kenttää ja näytti muutamat hienot ravipätkät (Aatuksi hienot!). Otin sen käymään myös liinan päässä, jossa teimme siirtymiä äänikäskyillä. Mentiin lopuksi myös seuraamisleikkiä. Aatu teki hienosti kaiken mitä siltä pyysin. Alussa se vain meinasi olla sitä mieltä, että riehuminen on hauskempaa kuin totteleminen, mutta pian löydettiin yhteisymmärrys asioista.
Lauantaina minulla ja Vilmalla oli meidän jokaviikkoinen ratsastustunti. Alkutunnista teimme ravissa asetuksia ja syviä taivutuksia erikokoisilla ympyröillä molemmissa suunnissa. Vilma ei tuntunut kauhean hyvältä vaan painui kättä vasten enkä meinanannut saada sitä pohkeesta tarpeeksi terävästi eteen. Tein omatoimisesti paljon ravi-käynti - siirtymiä jotka paransivat tuntumaa Vimppuun.

Aloimme tulemaan ravissa ensin oikeassa kierroksessa (ja sitten vasemmassa) toiselle pitkälle sivulle avotaivutusta ja toiselle vasta-asetusta, sekä päätyihin ympyrät, joissa piti lyhentää ravia. Alkuun tunui ettei mikään halua onnistua, koska itse sähelsin liikaa siellä selässä. Lopulta älysin olla hiljaa siellä selässä ja kappas alkoihan se tamma toimimaan. Tunnin kaikki kuvat ovat loppuraveista.
Laukassa tulimme toiselle sivulle edelleen vasta-asetusta, jonka jälkeen suoristus - kulmanratsastus ja laukannosto. Laukassa pääty-ympyrä jonka jälkeen teimme pitkälle sivulle laukassa ulospäin asettaen loivan kiemuran, toiseen päätyyn teimme vielä ravissa ympyrän ja sama alkoi uudestaan. Hetken tätä tultuamme tulimme samaa tehtävää myöskin vasemmassa kierroksessa. Tällä kertaa laukattiin molempiin päätyihin isot voltit. Vastalaukkakaarteet ovat Vilmalle helppoja ja niiden avulla sain paremman tuntuman siihen myös ravitehtävissä.

Tehtävä onnistui paljon odotettua paremmin ja Vilma kuunteli minua laukassa todella hyvin. Siirtymiset laukasta raville onnistuivat ilman suun aukomista, kunhan muistin pitää jalat lähellä. Kokonaisuudessaan tunnista jäi käteen oikein hyvä mieli ja onnistuneita pätkiä oli melko paljon!

Loppuraveissa Vilma tuntui paljon paremmalta ja pehmeämmältä edestä, kuin alkutunnista. Se ravasi oikein rennosti eteen alas itseään venyttäen. Käveltiin kunnolla loppukäynnit ennen talliin menoa.
Perjantaina aloimme opettelemaan Vilman kanssa huulen nostamista ja pusun antamista. Tehtiin illalla paljon toistoja huulen nostamisesta ja kerran sain sen antamaan pusun kasvoilleni. Lauantaina jatkoimme samaa ja se onnistui jo paremmin. Kävimme myös pikaisesti tarhassa ottamassa muutaman kuvan todistusaineistoksi. 
Sunnuntain estevalmennuksesta olettekin jo varmaan lukeneet, postaukseen pääsette tästä!
Pääsin myös pitkästä aikaa ratsastamaan Mesellä. Pitihän sitä myös testata että muistaako tämä pikkuponi meidän temput. Hyvin se ne muistikin!

Omaa laiskuuttani menin reilun puolituntisen pelkästään kaulanarulla, sillä en jaksanut pestä varusteita. Kenttä oli hieman huonontunut sateen takia joten mäskiä olisi ollut ihan kaikissa varusteissa, nyt tarvitsi pestä vain poni. Suitset olisivat saattanut olla hieman parempi vaihtoehto, Mese ei kauhean hyvin halunnut totella. 

Menimme loppujen lopuksi vain kaikissa askellajeissa pitkin kenttää ja pidettiin hauskaa. Mese pärski tyytyväisenä ja minua vain nauratti kuinka ihana tämä pieni valkoinen voi olla. Katsotaan jos sitä pääsisin taas ratsastamaan Mesellä viikonpäästä! Silloin minulla on vapaapäivä ja 18-vuotis syntymäpäivät.


3 kommenttia:

  1. pitääkö turkalla pestä varusteet jokaisen ratsastuskerran jälkeen?
    kiva postaus ja tosi hyviä kuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. vain jos on kuraisia varusteita, näin ne pysyvät pitempään käyttökelpoisina ja hevosille kivempina päällä.
      Kiitos paljon :)

      Poista
  2. Hienoa toi pusujen antaminen ;-).

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos