sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

ensimmäiset hypyt

Peikolla ainakin on hauskaa!

Perjantaina sain Miian mukaan tallille, kuvailemaan ja Peikkoa katsomaan. Tarkoituksena oli hieman hypätä jumppasarjaa. Kentällä oli kuitenkin sen verran paljon lunta, että en alkanut laittamaan mitään vaikeaa ja tyydyttiin yhteen pystyyn pitkällä sivulla.

Alkuverryttely hoiti äiti ja iskäkin kävi Peikolla hetken liinan päässä kävelemässä ja ravaamassa. Tällä välin rakennettiin este kentälle. Hetken kuluttua minä kiipesin Peikon selkään ja aloin ravailemaan. Tulimme ravissa muutaman kerran ristikon yli. Kerran Peikko hyppäsi sen ja lopuksi pääsimme ihan astumalla esteen ylitse. 

Aloitin sitten laukka työskentelyn. Tein ympyrän ennen kuin lähestyimme ristikkoa. Saimme hyviä lähestymisiä kummastakin suunnasta. Peikko oli oikein iloisesti menossa kohti estettä ja sain hyvin säädeltyä laukkaa, joko hieman pidemmäksi tai lyhyemmäksi. Kerran kyllä teimme täyskaadon oman arviointi virheen takia. Ponnistuspaikka tuli liian lähelle estetä, seuraavalla kerralla sain korjattua.


Nostettiin ristikkoa hieman ja tulimme sen muutaman kerran molemmista kierroksista. Vaikka en kaikkia välikäyntejä kirjoita niin niitä tehtiin aika paljon. Peikolla meinasi tulla kuuma kun joutui pienessä hangessa painelemaan.

Laitettiin ristikko pystyksi ja tulimme sitäkin muutaman kerran molemmista suunnista. Pystylle paikat osuivat ihan nappiin ja saimme hyviä hyppyjä. Kerran tosin tulimme alitemmossa ja este putosi. Seuraavilla kerroilla muistin pitää jalat kiinni ja auttaa paremmin Peikkoa hypyissä.


Halusin laittaa pystyn alle mustan putkilon pelokkeeksi, samalla nostettiin estettä hieman isommaksi. Peikkoa se ei oikeastaan kiinnostanut yhtään koko putkilo vaan hyppäsi kivasti sen ylitse. Tämäkin este tultiin molemmista kierroksista. Paikat osuivat aika kivasti nappiin. Muutaman kerran sain ratsastaa isommin eteen että ei jäädä aivan liian kauas esteestä. Liian lähelle ei niinkään tultu.

Nostettiin vielä viimeisen kerran ehkä noin 70cm korkeuteen. Lähestyimme ensin vasemmasta kierroksesta. Tultiin hieman liian lähelle ja seuraavalla kerralla vielä lähemmäs, mutta Peikko selviytyi hienosti puhtaasti ylitse. Seuraavalla yrityksellä ratsastin paikan parhaani mukaan. Saimme onnistuneen ja ilmavan hypyn. Se riitti vasempaan kierrokseen. Tulimme vielä oikeasta kierroksesta kaksi kertaa, taas hieman lähelle ja viimeinen hyppy juuri oikeaan kohtaan ja Peikko hyppäsi todella hyvin sen. Miiakin totesi videolla että nythän se vasta hyppää!




Loppuraveissa Peikko tuntui todella kivalle. Ravi oli jopa tavallista parempaa ja se tarpoi innokkaasti ”hangessa” Loppuun se ansaitsi isot taputukset. Peikko hyppäsi todella hienosti koko tunnin ja olen ylpeä meidän pikku pallerosta!


Annoin Miia vielä käydä Peikolla hieman ratsastamassa. Se meni kaikki askellajit läpi ja Peikko järjesti vielä omat spurttailut. Onneksi Miia on pätevä ratsastaja ja laittoi Peikon hommiin pelleilyjen jälkeen. Olihan se hieno poika ja Miiakin tykkäsi.


Vaikka tunti oli sille hieman rankka niin se jaksoi kuitenkin tsempata loppuun saakka! Tallissa laitettiin kylmät etusiin, venyteltiin, laitettiin myös linimenttiä. Pihalla otettiin vielä muutamia söpöily kuvia, meistä. 

Peke oppi irvistämään myös ilman porkkanaa! (tavoite saavutettu!)

Tähän loppuun vielä yksi juttu. Olen vaihtamassa blogille uutta nimeä ja yllätysyllätys uuden nimen keksiminen ei olekaan aivan helppoa... Joten jos jollakin teistä on nimi ehdotuksia blogini uudeksi nimeksi, saa laittaa kommenttia! Blogin nimen pitäisi jotenkin liittyä Peikkoon!

Pekestä on tullu tosi tosi tärkee mulle♥

5 kommenttia:

  1. En keksi nimi ehdotusta, mutta voisitko jossain vaiheessa tehdä videopostauksen ja myös esitellä Peikon varusteet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. videopostausta ajattelin tehdä tässä lähiaikoina ja voin varmaan jossain vaiheessa kuvata varusteiden esittelyvideon :)

      Poista
  2. Peikonluola xd. Pörripeikonkommelluksia

    VastaaPoista
  3. tiesitkö et peikolla on menty länkkää ja hypätty maastiksia? :) ihana peikko <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. länkystä en tiennyt, mutta maastoesteiltä olen nähnyt kuviakin! :) Peikko on♥

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos