torstai 17. maaliskuuta 2016

viimeinen ratsastus Hollannissa

 tämä kaveri oli kyllä ihan mahtava ratsu, ikävä tulee ♥

Nyt olen hyvin päässyt kotiutumaan omaan kotiin, omaan huone ja omaan ihanaan sänkyyn! On se vaan niin ihanaa olla taas kotona. Turkassakin on tullut käytyä tässä kolmena jokaisena päivänä ja kuva, sekä video materiaalia on kertynyt kivasti. Tässä viikonlopun aikana on tulossa postausta Turkasta. Palataan kuitenkin vielä hetkeksi takaisin Hollantiin.

Sunnuntaina 13.3 kävin ratsastamassa viimeisen kerran Valeriolla ja Pirjo lupautui kuvaamaan. Kuvia ja videoita on siis tiedossa. Tallille lähdettiin jo aikaisin aamusta ja ratsastamassa olin 9.30. Sain vain hetken nauttia tyhjästä maneesista ja piakkoin paikalle saapui kaksi muutakin ratsukkoa.

Aloitin tunnin tavallisesti alkukäynneillä ja ravailin rennosti isoja kaarteita. Hetken ravailtua siirryin laukkaan ja laukassa teimme isoja pääty-ympyröitä, menin hetken laukkaa molempiin suuntiin ja otin välikäynnit. Valerio tuntui ihan kivalle. Se kulki omalla moottorilla ja taipui kivasti molempiin suuntiin. Vasemmalle se puri hieman kiinni, mutta parani pikku hiljaa.
Jatkoin hetken käynnissä taivutellen nelikaarisella kiemuralla. Välillä tein myös pieniä voltteja. Muutamia vasta-asetuksia tuli tehtyä suorilla. Siirryin sitten raviin ja jatkoin samoilla kiemuroilla ja suoristuksilla. Tein myös ravissa vasta-asetuksia ja onnistuivat melko kivasti.

Välillä ravissa nostin jalkkarit ylös ja kiusasin kaikkia lihaksiani Valeron isoissa liikkeissä. Otimme myös paljon lisäyksiä ravissa. Osittain ne sujuivat hyvin ja välillä Valero koitti siirtyä laukalle. Muutaman onnistuneen pätkän jälkeen jätettiin lisäykset sikseen.
Laukassa tein muutamia nostoja molempiin suuntiin ja päätyihin isoja ympyröitä. Muutaman kerran teimme myös vastalaukka kaarteita. Valerio oli yllättävän tasapainoinen niissä. Tällä kertaa ratsastin myös itse huolellisemmin ja pidin jalat kiinni loppuun asti, sekä ohjan tarpeeksi napakkana jottei pakka leviäisi.


Otin vielä loppuun kevyessä istunnassa hieman laukkaa molempiin kierroksiin. Annoin sen laukata parikierrosta vapaasti omassa tempossaan ja siirsin sitten raville.
Loppuraveissa annoin Valeriolle ohjaa jotta se sai venyttää kaulaansa. Keventelin isolla kahdeksikolla melko kauan ennen kuin siirryin käyntiin ja käveltiin hetken aikaa. Sitten lähdettiin maneesista ja nakkasin varusteet pois.

Tein tunnista koosteen, jonka laitoin postauksen loppuun.


6 kommenttia:

  1. Kiva postaus ja tosi hienon näköstä menoa! :)

    VastaaPoista
  2. Voitko tehdä valeriosta videon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tarkoitus olisi tehdä kunhan kerkeän tekemään muutaman projektin ennen sitä :)

      Poista
  3. Voi että ku on mukavan näkönen hevonen! Sun ratsastusta ei voi muuta kuin ihailla :D

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos