tiistai 5. marraskuuta 2013

65. luntaa tuiskuttaa

En vissiin pysty lupaileen teille lukijoille että kirjotan jonain tiettynä päivänä ku ei se koskaan kummiskaa toteudu... Mut nytten ku on puoltuntii aikaa ennen tuntia nii voisin kertoo eilisestä teille.

Menin tallilla puoli kuuden linkulla. Tallilla sit Aatun omistajat oli jos siellä ja ne aiko hakee sen sieälle ja harjailla valmiiksi. Minä sit vaan himmailin siinä siihen kuuteen asti ja lähin vaihtaa itelle ratsihousut ja söin samalla laukusta löytyneen päärynän (; Lähin sit joskus puolen aikaan harjaileen vielä Aatun kunnolla.

Laitoin itelle ratsikamat päälle ja satun bätmän viitan joka on sellanen piitkä takki joka pitää sateen ja tuulen poissa. Laitoin sit Aatulle satulan ja suittet. Hain vielä raipan ja lähin kentälle. Päätin suosiolla nousta tuolilta, joten suuntasin kentän keskelle tuolin luokse. Nousin kyytiin ja kirrasin vyön.
     Lähin kävleen ekaks pitkin ohijn molempiin suuntii. Keräsin ohjat ja aloin työstään käynnissä ympyröitä ja väistöjä. Ne meni omasta mielestä aika kivasti. Otin sit pysähykset joka sivun keskelle, niissä Aatu lähti aina puoikittamaan keskelle tai muuten liikehtimään. Tein niitä niin kauvan et poika jakso ottaa.
   Otin raville ja tein pääty ympyrät ja pitkille sivuille loivat kiemurat. Näitäkin työstin molempiin suuntii ja alkoi se vähän myötäämään ja kulkemaan nätisti ja ponnekkaasti eteen. Selinankin mielestä se näytti hyvältä. Tein myös muutamia raviväistöjä aina keskihalkisajalta vuorotellen molempin suuntiin uralle. Siinä huomasin että suoraan meneminen on vaikeeta tälle pikkuherralle, kun ei ollutkaan sitä aitaa siinä toisella puolella näyttämässä suuntaa. Väistöjen jälkeen päätin menä sit molemmat pitkät sivut noin 5 metrin päässä aidasta että saatais vähän etäisyyttä siihen ihanaan aitaan.
  Annoin hetken kävellä ja otin sitten laukkaa oikeeseen kierrokseen. Aluks nousi vasen laukka mut otin ravin kautta korjauksen ja sit nousikin hyvin oikea, ilman pukkeja tai muutakaan sähläystä. Vaihoin sit suunnan ja vasenlaukka nous paremmin.
   Pukkeja alko tulla kun poika ei jaksanu enään laukata vaan koitti vältellä pukkien kautta työntekoa. Pyysin kokoajan laukkaan vaikka oli välillä vääräkin, mutta hyvin hän se korjaili laukkoja. Laukkaamisen jälkeen otin käynnin ja annoin hetken hengähtää jonka jälkeen keräsin ohjat ja lähin raville. Tein nyt temmon muutoksia ja väistöjä. Ne onnistu ihan kivasti ja Aatu lähti pidentäänkin ihan hyvin. Ravailun jälkeen annoin pitkät ohjat ja loppukäynnit. Käytiin myös käppäileen tallia ympäri, se oli Aatun mielestä hirveen pelottavaa.

Purin sit pojan ja pesin sen, nakkasin loimen päälle ja Selina syötti sen  pesarilla. Vein hetken päästä sen pihalle vavvojen luokse ja lähettiin kotia.

sori puhelinlaatu
-venppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos